36 találat a(z) nyitvatartás cimkére

A munkaidő helyes beosztása Kérdés

Karácsony előtt így lesznek nyitva az üzletek Cikk

A legnagyobb üzletláncok – Aldi, Auchan, Lidl, Penny Market, Spar, Tesco – üzletei néhány kivételtől eltekintve december 24-én 12 órakor zárnak be, közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) csütörtökön az MTI-vel.

2021. április 08. Kérdés

Virágbolt, kerti áruda Kérdés

Bérletidíj-fizetési mentesség Kérdés

Itt vannak a részletek Budapest új védelmi szabályairól Cikk

Május 18-ától új, a korábbinál enyhébb korlátozások vonatkoznak a fővárosra is. A részleteket a Magyar Közlönyben május 16-án megjelent 211/2020. kormányrendelet tartalmazza.

A virágboltok nyitvatartásáról döntött a kormány Cikk

Nyitva lehetnek az anyák napja előtt és alatt a virágboltok – tartalmazza a kormány április 29-ei, 160/2020. számú rendelete.

Pénztárgép üzemeltetése: mi számít egy napnak? Cikk

A pénztárgép szempontjából, ha az üzlet 9 és 18 óra között tart nyitva, akkor az számít egy napnak? – ezt a kérdést tette közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Így lesznek nyitva a gyógyszertárak az ünnepek alatt Cikk

Ügyeleti rend szerint működnek a gyógyszertárak a karácsonyi ünnepek alatt – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet csütörtökön az MTI-vel.

Vasárnapi bérpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy vállalkozásnak a nyitvatartása szerdától vasárnapig tart, állandó jelleggel, abban az esetben is jár a munkavállalók számára a vasárnapi bérpótlék? Ebben az esetben dolgozhat minden vasárnap a munkavállaló? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Pénztárgép és nyitvatartási idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy pénztárgépet működtető kereskedelmi egység, üzlet valóban csak nyitvatartási időn belül használhatja a pénztárgépet? Például: 18 óráig van az üzlet nyitvatartási ideje. Tehát 18 órától bemenni nem lehet – ez így rendjén is van. Akik bent vannak és még sorban állnak, hogy kifizessék az általuk választott termékeket, ők csak 18 óráig fizethetnek? Valóban ellenőrzi ezt a NAV és büntetést szab ki, ha nyitvatartási idő után használják a pénztárgépet? Milyen jogszabályból lehet ezt kiolvasni? Válaszát előre is köszönöm!

Házipénztár Kérdés

Intézményünk gazdasági ellátó szervezet, ahol a gazdálkodási feladatkörben hozzánk tartozó intézmények házipénztára működik, intézményünk hétfőtől-péntekig van nyitva, ebből eredően a házipénztár is ezen időszakban üzemel. A hozzánk tartozó intézményeknél úgynevezett pénzbeszedő, pénzkezelő helyek működnek hétfőtől-vasárnapig (mozi, színházi jegyiroda stb.) Kérdés az lenne, hogy a házipénztárat minden egyes napra meg kell-e nyitni, ha a pénzbeszedő, pénzkezelő hely nyitva van, de a házipénztárnak helyet adó intézmény nem. Köszönöm válaszukat.

Így lesznek nyitva a boltok karácsonykor, szilveszterkor Cikk

December 24-én, vasárnap az üzletek legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva, de a kereskedők dönthetnek arról is, hogy korábban zárnak, vagy ki sem nyitnak, és december 31-én, vasárnap is maguk határozhatják meg a nyitvatartás rendjét – közölte Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-vel.

Teljesítés napja a számlán Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagykereskedésünk egyik vevője vissza kívánja utasítani számlánkat, mert azon a teljesítés napja szombati nap és akkor vállalkozása zárva tart. Nagykereskedésünk a hét minden napján nyitva van, a vevő előzetesen feladott rendelését hétvégén is kiszámlázzuk és a GLS csomagküldő szolgáltatásával szállítjuk a címzettnek, aki hét közben kapja meg az árut. Azt, hogy melyik napon kapja meg az árut, nem tudjuk előre pontosan, tehát az nem lehet a teljesítés napja. Kérdésünk, hogy jogos-e a számla ilyen okkal történő visszautasítása? Köszönettel

Pénztárgép napi zárása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyógyszerész vállalkozó 2 db pénztárgépet üzemeltet. A napi zárást és nyitást úgy oldja meg, hogy délben nyitja-zárja a pénztárgépet. Azért nem a nap végén, mert akkor tovább ott kellene a dolgozókat tartani, délben pedig egyébként sincs forgalom, könnyen megoldják. Az online pénztárgép bevezetésével ez a gyakorlat nem kifogásolható? A rendelet szerinti adóügyi nap, illetve adóügyi bizonylat fogalma ebben az esetben hogyan értelmezhető? Az adóügyi nap (déltől-délig) eltérhet-e a tényleges nyitvatartás időszakától? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Nagy Norbert

adószakértő

Elhatárolt veszteség

Pölöskei Pálné

adószakértő

Behajthatatlan követelés 100 ezer forint alatt

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs