39 találat a(z) nyitvatartás cimkére

Húsvét: változnak a menetrendek, ügyeleti nyitvatartás a patikákban Cikk

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága szerdai közleménye szerint húsvétkor változik a MÁV-Volán-csoport járatainak közlekedési rendje, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pedig bejelentette, hogy a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint lesznek nyitva a hosszú hétvégén.

Kormányablakok: több helyszín, hosszabb nyitvatartás hétfőtől Cikk

Ismét teljes nyitvatartással várja az ügyfeleket a legtöbb kormányablak 2023. március 20-a hétfőtől.

Miniszterelnökség: a földhivatalokban is szünetel az ügyintézés az igazgatási szünet alatt Cikk

Speciális szabályokat vezetett be a kormány a földhivatalok esetében az igazgatási szünet idejére – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

A munkaidő helyes beosztása Kérdés

Karácsony előtt így lesznek nyitva az üzletek Cikk

A legnagyobb üzletláncok – Aldi, Auchan, Lidl, Penny Market, Spar, Tesco – üzletei néhány kivételtől eltekintve december 24-én 12 órakor zárnak be, közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) csütörtökön az MTI-vel.

2021. április 08. Kérdés

Virágbolt, kerti áruda Kérdés

Bérletidíj-fizetési mentesség Kérdés

Itt vannak a részletek Budapest új védelmi szabályairól Cikk

Május 18-ától új, a korábbinál enyhébb korlátozások vonatkoznak a fővárosra is. A részleteket a Magyar Közlönyben május 16-án megjelent 211/2020. kormányrendelet tartalmazza.

A virágboltok nyitvatartásáról döntött a kormány Cikk

Nyitva lehetnek az anyák napja előtt és alatt a virágboltok – tartalmazza a kormány április 29-ei, 160/2020. számú rendelete.

Pénztárgép üzemeltetése: mi számít egy napnak? Cikk

A pénztárgép szempontjából, ha az üzlet 9 és 18 óra között tart nyitva, akkor az számít egy napnak? – ezt a kérdést tette közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Így lesznek nyitva a gyógyszertárak az ünnepek alatt Cikk

Ügyeleti rend szerint működnek a gyógyszertárak a karácsonyi ünnepek alatt – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet csütörtökön az MTI-vel.

Vasárnapi bérpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy vállalkozásnak a nyitvatartása szerdától vasárnapig tart, állandó jelleggel, abban az esetben is jár a munkavállalók számára a vasárnapi bérpótlék? Ebben az esetben dolgozhat minden vasárnap a munkavállaló? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Pénztárgép és nyitvatartási idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy pénztárgépet működtető kereskedelmi egység, üzlet valóban csak nyitvatartási időn belül használhatja a pénztárgépet? Például: 18 óráig van az üzlet nyitvatartási ideje. Tehát 18 órától bemenni nem lehet – ez így rendjén is van. Akik bent vannak és még sorban állnak, hogy kifizessék az általuk választott termékeket, ők csak 18 óráig fizethetnek? Valóban ellenőrzi ezt a NAV és büntetést szab ki, ha nyitvatartási idő után használják a pénztárgépet? Milyen jogszabályból lehet ezt kiolvasni? Válaszát előre is köszönöm!

Házipénztár Kérdés

Intézményünk gazdasági ellátó szervezet, ahol a gazdálkodási feladatkörben hozzánk tartozó intézmények házipénztára működik, intézményünk hétfőtől-péntekig van nyitva, ebből eredően a házipénztár is ezen időszakban üzemel. A hozzánk tartozó intézményeknél úgynevezett pénzbeszedő, pénzkezelő helyek működnek hétfőtől-vasárnapig (mozi, színházi jegyiroda stb.) Kérdés az lenne, hogy a házipénztárat minden egyes napra meg kell-e nyitni, ha a pénzbeszedő, pénzkezelő hely nyitva van, de a házipénztárnak helyet adó intézmény nem. Köszönöm válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet áfa változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Láncügylet

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs