174 találat a(z) nyílt végű pénzügyi lízing cimkére

Értékesített személyautó parkolósegéd Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing lezárása Kérdés

Nyíltvégű pénzügyi lízing Kérdés

Személyautó nyílt végű pénzügyi lízing maradványértéke Cikk

Nyílt végű pénzügyi lízingnél a futamidő lejárta után a lízingbevevő nem élt a tulajdonszerzési opcióval. A vásárláskor nyilvántartásba vett személyautó maradványértékét miként lehet szabályosan kivezetni a könyvekből? Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Használati idő, maradványérték Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az előző könyvelő áfaösszeggel növelt összegben aktiválta és írta elő a nyílt végű pénzügyi lízing kötelezettséget. Amennyiben az ellenőrzött üzleti évben az önellenőrzés összege a számviteli politikában meghatározottak alapján nem jelentős, akkor a könyvelés történhet-e a következők szerint: T 86 K 1.? Adóhiány nem keletkezik, mivel a havonta esedékes áfát elszámolhatta volna ráfordításként, illetve 2019-ben 50%-át visszaigényelhette volna, ehelyett az áfával növelt összeget amortizálta. Ennek alapján az ellenőrzött évben a társasági adóalap magasabb volt. Kérem válaszolja meg, hogy mi a helyes eljárás!

Kivabevallás 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Katv. 20. § (7) pontjával, illetve a 19KIVA bevallás 02 lap 17-es sorával kapcsolatban van kérdésem. A cégünk újonnan vásárolt egy személygépkocsit nyílt végű pénzügyi lízing keretében. Jól értelmezem, hogy a 19KIVA bevallás 17-es sorába beállíthatjuk új beruházásként a beruházás teljes értékét – nem csak azt a részt, amit a 2019. évben kezdőrészletként, illetve havi törlesztésként kifizettünk –, mivel a szállítónak nem tartozunk, mert a lízingcég a szállítói tartozást kiegyenlítette a szállító felé? A könyvelésben is mint pénzügyilízing-kötelezettséget tartjuk nyilván.

Egyéni vállalkozó – fejlesztési tartalék feloldása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áfakörbe tartozó egyéni vállalkozó (vállalkozói szja) a 2018. évben fejlesztési tartalékot képzett. A vállalkozó a 2019. évben nyílt végű pénzügyi konstrukcióban beszerzett egy személygépkocsit, mely felvételre került a vállalkozó tárgyi eszközei közé. Azt szeretném kérdezni, hogy a nyílt végű pénzügyi lízing keretében beszerzett személygépkocsi után milyen összegű vagy mértékű értékcsökkenés számolható el, illetve korábban képzett fejlesztési tartalék összege feloldható-e a nyílt végű pénzügyi lízing keretében beszerzett személygépkocsi esetén? Válaszát előre is köszönöm!

Biztosító által térített javítás áfa visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyílt végű pénzügyi lízinges személyautó javítását biztosító nettó + féláfa összegben téríti. Ha 100 százalékban – útnyilvántartással alátámasztva – céges használatú az autó a kft. a teljes áfát levonásba helyezheti vagy csak az 50 százalékot? Köszönöm válaszát!

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Építőipari cég 8 személyes személyautó vásárolt nyílt végű pénzügyi lízing (5 évre) keretében. Autó vételára: 8.095.950,- Ft Kezdő lízingdíj: 2.000.000,- Ft Nettó lízingtőke: 6.403.45,- Ft. Havi törlesztőrészlet: 88.000,- Ft (tőke, kamat, áfa) A vevőnek lehetősége lesz az autót a futamidő végén megvásárolni, de még nem tudja, hogy fog-e élni ezzel a lehetőséggel, lehet, hogy inkább lízingel egy másik autót. 1.) Első kérdésem, hogy aktiválni kell-e, illetve ebből kifolyólag kell-e elszámolni értékcsökkenést? 2.) A fenti tételeket hogyan kell helyesen kontírozni ? Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Reinhardt Éva

Nyílt végű pénzügyi lízing elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egészségügyi tevékenységet végző (áfamentes) kft. személygépkocsit vásárolt nyílt végű pénzügyi lízinggel. Helyesen számolja-e el, ha a számla bruttó értékét (6500 ezer Ft) aktiválja, és ez után számolja el az értékcsökkenést? És ezen értéket (6500 ezer Ft) számolja el hosszú lejáratú kötelezettségként a szállítóval szemben 454T-444K?

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köszönöm szépen a következő kérdésre https://adozona.hu/kerdesek/2020_3_28_Nyilt_vegu_penzugyi_lizing_lso adott válaszát. Szeretném még megkérdezni, hogy ennek a számviteli elszámolása milyen dokumentum alapján történik, illetve hogy néz ki a kontírozása. Köszönöm megtisztelő válaszát.

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. személyautót lízingel, nyílt végű pénzügyi lízing keretében. A kérdésem az lenne, hogy a lízingszerződésben meghatározott nettó maradványértékre eső áfa növeli-e az eszköz aktiváláskori bekerülési értékét?

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Személygépkocsi nyílt végű pénzügy lízingje esetén helyes-e az az elszámolási módszer, ha a fizetési ütemezés szerint év végén az 1 éven belül esedékes tőkerészt átsoroljuk a hosszú lejáratú kötelezettségekből a rövid lejáratúak közé? Ennek megfelelően év közben a könyvelés T452 K454 a tőkerész tekintetében. Köszönöm a válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkavállalótól levont költség könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bérleti díj számlázása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close