30 találat a(z) nevelőszülő cimkére

NÉTAK nevelőszülőre Kérdés

Párhuzamos gyes – nevelőszülői gyed Kérdés

Nevelőszülői gyed alapja Kérdés

Gyermekgondozási díjak típusai: mikor, kinek, mennyi gyed jár? Cikk

A gyermekgondozási díj (gyed) a biztosítási jogviszonyon alapuló, egészségbiztosítási pénzbeli ellátások közé tartozik, és több típusát különíthetjük el. Cikkünkben rövid áttekintést adunk a különböző gyermekgondozási díjakról és a gyed folyósítása mellett végezhető keresőtevékenységről.

Árvaellátás nevelt gyermekre tekintettel Kérdés

Kikerül a gyermek a családból: mi történik az ellátásokkal? Cikk

Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások, valamint a családtámogatási ellátások tekintetében is meghatározott, hogy mire jogosult a szülő, külön az anya, mit vehet igénybe az apa a gyermek születésekor, illetve utána. Kevesebbet foglalkozunk azonban azzal, mi történik akkor, ha a gyermek valamilyen oknál fogva kikerül a családból, jellemzően kiemelik őt onnan, és máshol kerül elhelyezésre. Nézzük meg, ilyen helyzetekben mi történik az ellátásokkal!

Nevelőszülő rokkantsági ellátása Kérdés

Gyedre jogosultak: nevelőszülőkre vonatkozó speciális szabályok Cikk

Előző cikkeinkben bemutattuk a hallgatói, illetve nagyszülői gyedet, érdemes külön foglalkozni a nevelőszülői gyed részleteivel is, hiszen a hagyományostól eltérő biztosítási jogviszonyról beszélhetünk.

Örökbefogadót megillető ellátás Kérdés

Németországi nem adózott jövedelem Kérdés

Gyed nagyszülőknek és nevelőszülőknek: 2020. évi változások a gyermekgondozási díjban Cikk

Idén január 1-jétől bővült az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak köre egyrészt az örökbefogadói díjjal, másrészt a gyermekgondozási díjon belül a nagyszülői gyermekgondozási díjjal, és a nevelőszülői gyermekgondozási díjjal.

2020. január elsejétől bevezetik a nevelőszülői gyedet Cikk

A nevelőszülői hálózat megerősítése az Emberi Erőforrások Minisztériumának célja, ezzel azt szeretnék elérni, hogy minél több olyan embert találjanak, aki hivatásának érzi ezt a küldetést – fogalmazott Fülöp Attila, a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek Miskolcon.

Munkavégzés csed mellett Kérdés

Üdvözlöm! A kérdésem, hogy csed mellett csak nevelőszülő dolgozhat, az örökbefogadó szülőt hova sorolhatom, ő végezhet-e csed mellett munkát? Köszönettel: Falvai Mónika

Nevelt gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném segítségét kérni. A férjemmel együtt a saját közös háztartásunkban 2 nevelt gyermeket nevelünk együtt. A gyámhatóság határozata szerint én vagyok megjelölve mint nevelőszülő, mivel a férjem az előírt nevelőszülői tanfolyamot nem végezte el, mert mivel egy háztartásban élünk, nem volt szükséges. A munkahelyem meg is adta a gyermekek után járó pótszabadságot. Érdeklődnék, hogy a férjem is igénybe veheti-e a nevelt gyermek után járó pótszabadságot?

Fontos részletek: szépítik a katát Cikk

Bevételi értékhatár, ingatlan bérbeadás, adóalanyiság újbóli választása, a kisadózó jövedelme, nevelőszülők: címszavakban ezeknél a részletszabályoknál javasol módosítást az adócsomag.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás M lap

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink