25 találat a(z) netrisk cimkére

Dízeles, benzines, hibrid vagy elektromos autó: drágultak a kötelező felelősségbiztosítások Cikk

Bővüléssel kezdte az idei évet az újautópiac. A forgalomba helyezett személyautók száma 7 százalékkal nőtt az év első három hónapjában. A kötelező biztosítások átlagdíja pedig 5 százalékkal 59 ezer forintra emelkedett. A Netrisk szerint a dízelmotoros, benzines, hibrid és elektromos új autók esetén az átlagdíj az idén 51–62 ezer forint volt, amely 4–16 százalékos emelésnek felel meg éves szinten, olvasható a Netrisk közleményében.

Lakásbiztosítási kampány: 100 ezer forintos díjkülönbség is előfordul Cikk

A lakásbiztosítási kampány első hetéhez képest a másodikban 27 százalékkal nőtt a szerződéskötések száma a Netrisknél, ez pedig éves szinten közel tizenegyszeres növekedést jelent az egy évvel korábbi, “kampány nélküli” héthez képest. A Netrisk adatai szerint a lakásbiztosítási szerződést kötők több mint 80 százaléka új ügyfél – áll a Netrisk sajtóközleményében.

Rengetegen kötöttek új lakásbiztosítást Cikk

Naponta 15-ször annyian számolják, és kötik újra a lakásbiztosításukat, mint egy átlagos márciusi hónapban köszönhetően a lakásbiztosítási kampánynak a Netrisk saját adatai szerint. Március első hetében az éves átlagdíjak 33 ezer forintot tettek ki. Jelentősen, 11 százalékról 23 százalékra nőtt a minősített fogyasztóbarát lakásbiztosításokra szóló kötések száma, amelyeknek átlagos éves díja 32 ezer forint volt. Az elérhető biztosítások között pedig érdemes körülnézni, hiszen a különböző ajánlatok között jelentős különbségek is lehetnek.

Netrisk: az albérletpiacon is új időszámítás indult Cikk

Az albérletben élőknek, pontosabban a bérlőknek és a tulajdonosoknak is érdemes figyelniük a márciusi lakásbiztosítási kampányra. Lehetőségük van arra, hogy új, az igényeiknek, a lakás és az ingóságok értékének jobban megfelelő biztosítást kössenek – közölte a Netrisk. A kizárólag ingóságokra kötött lakásbiztosítás átlagdíja 9800 forint, míg a kizárólag ingatlanra kötött verzió átlagdíja több mint 36 ezer forint volt. A Netrisk adatai szerint már a kampány első napján jelentős volt az érdeklődés a lakásbiztosítások iránt, az ügyfelek 70 százaléka új biztostóval lépett kapcsolatba – derül ki a Netrisk.hu összefoglalójából.

Kgfb: itt az évfordulós váltás hajrája Cikk

A kgfb-kampány első 13 napjában több mint 9 ezer új kötelező biztosítást kötöttek a novemberi szezonban – közölte a Netrisk a saját adatai alapján. A „kampányos” személyautók esetében az átlagdíj valamivel több mint 32 ezer forint volt, ami éves szinten 15 százalékos emelkedést jelent, viszont bőven elmarad a teljes autóállományra vonatkozó 50 ezer forint feletti összegtől. Ebben szerepet játszik az is, hogy a „novemberi kötelezősök” 87 százaléka a bonus-malus besorolási rendszer szerint B10-es kategóriába tartozik, azaz régóta balesetmentesen vezetnek.

Netrisk: drága lesz a feledékenység – legalább 10 százalékkal emelkednek a fedezetlenségi díjak Cikk

10–19 százalékkal emelkednek a fedezetlenségi díjak a személyautóknál – derül ki a Netrisk.hu sajtóközleményéből.

Nyolc százalékkal nőtt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások átlagdíja a harmadik negyedévben Cikk

A harmadik negyedévben majdnem 127 ezer kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kötöttek az autósok a Netrisknél, 8 százalékkal többet az egy évvel korábbinál; az átlagdíjak szintén 8 százalékkal nőttek, meghaladták az 52 ezer forintot – közölte a biztosításközvetítő cég szerdán az MTI-hez eljuttatott statisztikai összefoglalójában.

Ráijesztettek a viharok a lakástulajdonosokra: nőtt a biztosítást kötők száma Cikk

A hét elején az ország számos részét elérő vihart követően megnőtt a biztosítások iránt érdeklődők száma a Netrisknél. Lakásbiztosítást 4 százalékkal többen kötöttek, mint egy héttel korábban, közel 33 ezer forintos átlagdíjért. Cascobiztosításokra pedig 24 százalékkal kalkuláltak többen.

A vihar miatt megugrott a biztosítási kedv Cikk

A múlt héten országszerte pusztító vihart követően 104 százalékkal nőtt a lakásbiztosítások iránt érdeklődők száma és 64 százalékkal több szerződés született az egy héttel korábbihoz képest a Netrisknél. A lakásbiztosítások átlagdíja közel 38 ezer forint volt, és a cascobiztosítások is népszerűbbek lettek.

Netrisk: nőtt az utazási kedv, és a biztosítások díja Cikk

Az utazási kedv a megkötött biztosítások száma alapján csaknem 30 százalékkal nőtt az év első hat hónapjában éves összevetésben, az utasbiztosítások átlagdíja pedig 0,6 százalékkal emelkedett ebben az időszakban – közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.

Netrisk: rekordszinten a kgfb-díjak – ennyi a kötelezője a legnépszerűbb márkáknak Cikk

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején 52 322 forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 48 088 forinttal a Netrisk Kgfb-indexe szerint. Ezzel párhuzamosan az átlagos cascodíj pedig 42 százalékkal 136 ezer forintra emelkedett. A Magyarországon legnépszerűbb márkák esetében 9–392 ezer forint között szóródnak a kgfb-díjak – közölte a Netrisk.hu sajtóközleményében.

Gyorshajtás, elsőbbségadás elmaradása: nőtt a személyi sérüléssel járó balesetek száma Cikk

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma. Az országon belül mindössze öt vármegyében javult a helyzet, a többiben és Budapesten viszont rosszabb lett. A személysérüléses balesetek több mint fele pedig gyorshajtás vagy az elsőbbségre vonatkozó szabályok megsértése miatt következett be – közölte a hivatalos rendőrségi adatok alapján a Netrisk. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a kirívó szabálysértések esetén, például ittasan vagy kiemelkedő sebességtúllépéssel okozott balesetnél még a casco sem fedezi a kárt. A cascobiztosítások átlagdíja márciusban egyébként 138 ezer forint volt.

Érdemes időnként felülvizsgálni meglevő lakásbiztosításunkat Cikk

Önmagában egy 5–10 éve vagy régebben kötött lakásbiztosítás nem biztos, hogy elegendő fedezetet nyújt a leggyakrabban előforduló károkra. Éppen ezért érdemes időről-időre ellenőrizni, mire terjed ki a lakásbiztosítás, és milyen kiegészítő biztosításokat lehet kötni mellé. A Netrisknél a legnépszerűbb kiegészítő biztosítások közé tartozik például a családi balesetbiztosítás, átlagosan 600 ezer forintos fedezettel, illetve a különböző üvegkárokra vonatkozó megoldások, ahol 150 és 300 ezer forint a biztosítási érték. Emellett a napkollektorokra szóló kiegészítő biztosítás is keresettnek számít, az átlagos fedezet ezeknél több mint 3,6 millió forint.

Érdemes átnézni meglévő lakásbizosításunkat: márciusban is felmondhatjuk, nem csak évfordulókor Cikk

Jelentős eltérés lehet a lakóingatlanok újjáépítési és a lakásbiztosításokban szereplő értéke között – derül ki a Netrisk összeállításából. A lakásbiztosítások alapján átlagosan 600 ezer forintba „kerül” egy négyzetméter, miközben számos nagyvárosban és Budapesten ennél jóval magasabbak az árak. Az építőiparban végbement drágulás, a munkaerőköltségek és az alapanyagok árának emelkedése miatt jóval magasabb kiadást eredményezhet egy káreseményt követő helyreállítás. Az alulbiztosítottság komoly problémát jelenthet egy lakásbiztosítási káreseménynél. Éppen ezért a lakástulajdonosoknak érdemes rendszeresen megnézniük, milyen biztosítási összeg szerepel a biztosításukban.

Kgfb-kampány: sok a kedvezmény, de így is nőttek a díjak Cikk

A november 2-án megkezdődött év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány első harmadában az érintettek 28 500 forintos átlagdíjon kötötték meg új kötelező biztosításaikat a személygépkocsikra, ez csaknem 15 százalékkal haladja meg a tavaly ilyenkor mért 24 800 forintos díjszintet – közölte a Netrisk.hu.hétfőn, saját adatbázisára hivatkozva.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink