5 találat a(z) naptár cimkére

Így alakul a munkaszüneti napok körüli munkarend 2024-ben Cikk

A 2023. évi 104. számú Magyar Közlönyben 2023. július 13-án megjelent a 2024. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 15/2023. GFM rendelet.

KSH: 0,6 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma Cikk

2022. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 0,6 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. Novemberben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 6,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 2,3 százalékkal csökkent, az üzemanyag-kiskereskedelemben 27,7 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2022. január–novemberben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 6,4 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál – tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Milyen szabályok mentén adható ki és vonható vissza a szabadság? Cikk

A szabadság kiadásának szigorú szabályai vannak, melyektől az eltérés szűk körben lehetséges csupán. Érdemes tehát a közkeletű félreértéseket tisztázni. A munkaerőhiány okán pedig sor kerülhet arra a nem szerencsés helyzetre is, hogy a munkáltató egy már kiadott szabadságot visszavonjon. Cikkünkben a szabadság kiadásának és visszavonásának szabályait ismertetjük.

Nyomda Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk nyomdát üzemeltet. Szeretnénk nem saját gyártású irodai papírárukat is értékesíteni a betérő ügyfeleknek, mint például naptárt, határidőnaplót stb. Ezeket a megvásárolható termékeket egy polcon helyeznénk el az irodában, ahol a számlákat állítjuk ki a nyomdai szolgáltatásokról és felvesszük a rendeléseket. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben bolti értékesítés valósul-e meg, azaz a 47.62 Újság, papíráru-kiskereskedelmi tevékenységet kell bejelenteni az önkormányzatnak és pénztárgéphasználati kötelezettség lép életbe, vagy esetleg 47.99 Egyéb nem bolti, piaci kiskereskedelmi tevékenységként is végezhető? Nem tudjuk besorolni ezen tevékenység végzésének jellegét, ezáltal nem vagyunk abban biztosak, hogy kell-e pénztárgépet használni ezen termékek értékesítése esetén.

Céges naptár adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk készíttetett 200 darab tervező naptárt termékismertetőkkel, saját reklámmal, melyet néhány kiválasztott partnerünknek kívánunk TNT-vel (külön-külön csomagolva) eljuttatni még ebben az évben. Kérdésünk, hogy milyen adózási előírások vonatkoznak a naptár elkészíttetésére, csomagolására és kiszállíttatására? Válaszukat előre is köszönjük. Valasek László

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink