5 találat a(z) napi munkaidő cimkére

Köthető-e heti 46 óra munkaidőre szerződés? Cikk

Egy folyamatos munkarendben dolgozó nyomda szeretne napi 12 órás váltásban két műszakban dolgozni. A dolgozóknak 4 nap 12 óra munka után 4 nap szabadnap járna. Ezt havi átlagban heti 46 órás munkaszerződéssel lehetne megtenni. Kérdés, hogy van-e lehetőség heti 46 órás munkaszerződést kötni a dolgozókkal jogszerűen? Ha igen, milyen egyéb feltételeknek kell megfelelni? Olvasónk kérdéseire dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Napi 9 órás munkaszerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy olyan problémával szembesültem, hogy adott egy egyéni és egy társas vállalkozás, ahol egy munkavállalót foglalkoztattak az egyéniben napi 6, a társasban napi 3 órában (hatósági előírás miatt az óraszámok kötelezőek). Eddig ez ment is két külön munkaszerződéssel, de a közös ügyvezető szeretné, ha csak az egyéni fizetné a bért teljes egészében, így erre a "több munkáltató által létesített munkaviszony"-t találom a legjobbnak, azonban az óraszám napi 9 lenne. Ez lehetséges? Szeretném felfele arányosítani a garantált bérét, tehát nem 8 órás bérért dolgozna. A munkakör nem készenléti jellegű, és nem is családtagról van szó, és a heti 48 órát még így sem éri el a foglalkoztatás. Köszönöm.

Napi munkaidő-változás munkaidőkeretes foglalkoztatásnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk napi 4 órás munkaviszonyban, (2 hónapos)munkaidőkeretben foglalkoztat egy alkalmazottat. Augusztus hónapban, vagyis hónapon belül változtatható-e a napi 4 óra 8 órára, vagy meg kell várni a hónap végét? Köszönöm.

Gyakornoki program Kérdés

Cégünknél gyakornokokat szeretnék foglalkoztatni, az erre vonatkozó feltételekről szeretnék tájékoztatást kapni. – Milyen szerződést kell a hallgatóval kötni? – Milyen díjazás illeti meg a hallgatót? – Lehetőség van-e valamilyen adókedvezmény igénybevételére? – Milyen fizetési kötelezettsége van a munkáltatónak? – Milyen törvényi vagy egyéb feltételeknek kell megfelelni (napi munkaidő)?

Bérszámfejtés órabéres dolgozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alábbi bérszámfejtésben szeretném segítségét kérni: fogászati tevékenységet végző cégben 1 fő asszisztenst alkalmaznak órabérben, heti 6 órában, változó munkanapokon. Napi munkaidő meghatározásánál jó-e úgy, hogy a heti 6 órát osztjuk 5 munkanappal, ez napi 1,2 óra lesz, az felszorozva a havi munkanapok+fizetett ünnepek számával és az órabérrel, és ez lesz az összes munkaidő? Ha túllépte a havi munkaidejét, pótlék? Nagyon köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tulajdonos-ügyvezető halála – cég működése

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close