194 találat a(z) nők 40 cimkére

Mi számit bele a kereseti korlátba? Kérdés

Katás egyéni vállalkozó bevétele beleszámít-e a munkaviszonyban elért keresetében annak, aki a nők kedvezményes nyugdíjazásával (40 éves munkaviszony) megy nyugdíjba?

Lehet, hogy decemberben vissza kell fizetnie nyugdíját? Szünetelő ellátás Cikk

2012. január 1-jétől kezdődően a társadalombiztosítás keretein belül saját jogú nyugdíj, valamint korhatár előtti ellátás megállapítására és folyósítására van mód. Saját jogú nyugdíjat az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személyek, valamint nők esetében az úgynevezett „nők 40” kedvezményes nyugdíjában részesülő személyek kaphatnak. A nyugdíjkorhatárt még be nem töltött, de a külön jogszabályban meghatározott jogosultsági feltételekkel rendelkező személyeknek korhatár előtti ellátást folyósíthatnak.

Gyermekneveléssel töltött idő (maximum 8 év) Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nők kedvezményes nyugdíjba vonulása kapcsán kérdésként merül fel, hogy a 40 éves jogosultsági időbe hogyan számít bele azon nyugdíjjárulék-fizetéssel lefedett főállású anyaság (most gyet), ahol 3 gyermek nevelése esetén a gyermekneveléssel töltött idő eléri a maximum 8 évet, azonban a főállású anyaság időszaka több mint 8 évet fed le. Előre is köszönöm válaszát!

Nyugdíj mellett beszámít-e a tiszteletdíj a kereseti korlátba? Cikk

A nők 40 éves nyugdíjazása melletti munkavégzés jövedelemkorláttal jár. A gazdasági társaságnál választott tisztségviselő részére fizetett tiszteletdíj, amennyiben meghaladja a minimálbér 30 százalékát, beleszámít-e a jövedelemkorlátba? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíj szüneteltetése munkavégzés mellett Kérdés

T. Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a korhatár betöltése előtti nyugdíj folyósítása (nők 40 éves kedvezményes nyugdíja) melletti munkavégzés esetén az éves keretösszeget kell-e arányosítani? Amennyiben valaki 2017. 08. 14-éig dolgozott, 2017. 08. 15-étől kérte a nyugdíj megállapítását és 2017. 08.16-ától ismét munkaviszonyban áll, akkor mennyi lesz a keretösszeg számára 2017-ben?

Így lesz a szolgálati járandóságból öregségi nyugdíj Cikk

A korábban hivatásos szolgálatot teljesítő személy szolgálati járandósága a nyugdíjkorhatár betöltésekor – nők esetében esetleg már korábban – öregségi nyugdíjjá alakul át. Összefoglaltuk az ellátás kiszámítási szabályait, kitérve az újabb szolgálati idő és nyugdíjjárulék-alap szerzésére is.

Gyes beszámítása a 32 év szolgálai időbe Kérdés

Tisztelt Szakértő úr! Ezen a linken találtam meg válaszát kérdésemre:http://adozona.hu/kerdesek/2017_9_27_Gyedevek_beszamitasa_a_32_ev_szol_nfj Köszönöm, hogy válaszolt! Időközben az Ön "tollából" megjelent egy e témával foglalkozó újabb cikk: http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Nok_kedvezmenyes_nyugdijazasa_fontos_a_resz_ESPELR Kérdezem, jól olvasom, hogy esetemben - "A kedvezményes nyugdíjra való jogosultság tekintetében ez azt jelenti, hogy annak a nőnek, aki 1998. január 1-je előtt a fenti jogcímen volt fizetés nélküli szabadságon – gyermeknevelési ellátásban részesülés nélkül – és ezen jogcím alapján kerül részére szolgálati idő és jogosultsági idő elismerésre, akkor a kedvezményes öregségi nyugdíj megállapításához a 40 évi jogosultsági időn belül 32 év helyett minimum 30 év kereső tevékenységgel szerzett jogosultsági idővel kell rendelkezzen." A 32 év helyett 30 év vehető figyelembe? Köszönettel: Erika

Nők kedvezményes nyugdíjazása: fontos a részletek ismerete Cikk

Számos olyan részletszabálya van a köznyelven „nők 40” néven használt kedvezményes nyugdíjazásnak, amely befolyásolja az ellátásra való jogosultságot.

Rehabilitációs hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a rehabilitációs hozzájárulással kapcsolatos. Egyik dolgozónk rehabilitációs ellátást kap, egészségkárosodásáról szóló határozat még nem "járt" le, érvényes. Időközben megszerezte a nők 40 éves nyugdíjazásához a jogosultságot, és a nyugdíjat választotta a rehabilitációs ellátás helyett. Most már a nyugdíj mellett dolgozik. A rehabilitációs hozzájárulásnál figyelembe vehetem őt a rehab. létszám számításakor továbbra is?

Gyermekek után érvényesíthető kedvezmények a nyugdíjban Cikk

A nyugdíjrendszer számos pontos preferálja a gyereknevelést. Ismertetjük, hogyan befolyásolják e szabályok a nyugdíjjogosultságot, a szolgálati időt és az ellátás összegét.

Fontos kérdések egyéni vállalkozó nyugdíjba menetelénél Cikk

Katás egyéni vállalkozó idén októberben szeretne nyugdíjba menni nők 40 év szolgálati idejű kedvezményes nyugdíjára lesz akkor jogosult. Nyugdíjazásához/nyugdíj igényléséhez szükség van-e egyéni vállalkozásának szüneteltetésére? Nyugdíj melletti munkavégzésére vonatkozik-e majd kereseti korlát? Ha igen, katás egyéni vállalkozó esetében a kereseti korlátjának alapja hogyan számítható ki? A bevétel 60 százaléka alapján? Olvasónk kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíjas szövetkezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a nyugdíjas szövetkezettel kapcsolatban. A 2017. 07. 07-én kiadott cikkükben említették, hogy a bejelentési kötelezettségnek ügyfélkapun kell eleget tenni. Tudna segíteni abban, hogy melyik nyomtatvánnyal kell? A diákszövetkezet esetében működő T1044D-hez hasonló nyomtatványt kiadott a NAV, lehet tudni már melyik ez? A másik, amiben segítségét kérném az, hogy a nők 40 év jogosultsági idejének figyelembevételével nyugdíjba vonultak esetében szövetkezeti jövedelem esetén is figyelni kell azt, hogy a minimálbér 18-szorosát ne érjék el, vagy ebben az esetben ez nem számít bele, mintha rendes munkaviszonyos lenne (T1041)? Segítségét köszönve: Bóné Bernadett munkaügyi előadó

Már kétszázezren mentek nyugdíjba a Nők 40 alapján Cikk

Már kétszázezren vették igénybe a Nők 40 kedvezményt, amely 40 év munkaviszony után, a nyugdíjkorhatár elérése előtt is lehetővé teszi a nők nyugdíjba vonulását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Nincs 40 év szolgálati idő. Jogosult lehet nők kedvezményes nyugdíjára? Cikk

A feltett kérdés talán provokatívnak tűnik, hiszen még a nyugdíjbiztosítással érdemben nem foglalkozók is tudják, hogy a nők kedvezményes nyugdíjazásához szükséges jogosultsági idő szabályai lényegesen szigorúbbak, mint a szolgálati idő szabályai. Másként fogalmazva minden jogosultsági időként elismert időtartam szolgálati idő, de nem minden szolgálati idő minősül jogosultsági időnek. Gondoljunk például a megállapodás alapján szerzett szolgálati időre vagy éppen (az 1998. január 1. előtt folytatott) felsőfokú tanulmányok idejére.

Kiegészítő katás egyéni vállalkozó Kérdés

Kiegészítő katás egyéni vállalkozó jövedelemkorlát alá esik (nők 40 év kedvezményes nyugdíja), mi a tényleges jövedelme, ami felett szüneteltetni kell a nyugdíját?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíj számítása ekhósnál

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szállásdíj áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs