98 találat a(z) növekedés cimkére

Költségvetés 2018: ezt ígéri Varga Mihály Cikk

Ma nyújtják be a 2018-as költségvetésről szóló törvényjavaslatot. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ismerteti a tervezetet, amelyet a tárcavezető a munkából élők költségvetésének nevezett egy május elsejei rendezvényen.

Javulnak a magyar növekedési kilátások Cikk

Javított a világgazdaság és Magyarország növekedési előrejelzésén a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden kiadott World Economic Outlook (WEO) tanulmányában.

Magasabb lehet az infláció, nem változott az alapkamat Cikk

Nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa mai ülésén, viszont a korábban árt 2,4 százalékról 2,6 százalékra módosította az ez évi inflációs előrejelzését, 2018-ra és 2019-re pedig 3 százalékot fogyasztói áremelkedést jelez előre.

Éledezik a magyar ipar, de a főbb ágazatok még félkómában vannak Cikk

Az ipari termelés volumene 6,5 százalékkal meghaladta januárban az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,6 százalékkal nőtt, idén januárban ugyanis kettővel több munkanap volt, mint a múlt év első hónapjában – jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Gyorsuló növekedésre számít a GKI Cikk

Az idén 3 százalékos, vagy kissé magasabb lehet a magyar GDP növekedése – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb prognózisában.

Négy magyar cég a fergetegesen növekvők között Cikk

Négy magyar cég került fel a Deloitte közép-európai Technology Fast 50 listájára, amely a közép-európai régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégeit rangsorolja – közölte a Deloitte csütörtökön az MTI-vel.

Nagyon halványak a növekedési kilátások Cikk

Továbbra sem várható a világgazdasági növekedés gyorsulása a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán kiadott jelentése szerint.

Magyar gazdaság: nem sok jót lát a gazdaságkutató Cikk

A magyar gazdaság idei növekedése a tavalyihoz és a régió más országaihoz képest is lassú, bár a második félévben némi gyorsulás valószínű – írja legfrissebb prognózisában a GKI.

Meglepetés! Várakozások feletti növekedés Cikk

Az előzetes adatok alapján a második negyedévben 2,6 százalékkal bővült hazánk GDP-je, ami jóval meghaladta a piaci szereplők várakozását. Az első negyedév gyengébb eredményét egyszeri tényezők okozták, mert április és június között szinte minden szektor jól teljesített. Az év első felében összességében így 1,7 százalékos volt a növekedés üteme – foglalta össze a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Ugrásszerű növekedés várható a tőzsdén Cikk

A következő öt évben felgyorsult növekedés várható a tőzsdén forgalmazott alapok (ETF) piacán, és a teljes kezelt eszközállomány 2021-re várhatóan meghaladja a 7 ezer milliárd dollárt – állítja az „ETFs: A roadmap to growth” című PwC-elemzés. A szakértők szerint az új piacok felé nyitás, valamint a forgalmazói csatornák és eszközosztályok bővülése miatt a piac további jelentős növekedése várható.

Kevesebben számítanak növekedésre Cikk

Rövid és középtávon egyaránt csökkent a növekedést feltételező magyar nagyvállalatok aránya a második negyedévben az előző negyedévhez képest – derült ki a K&H nagyvállalati növekedési index legfrissebb eredményeiből.

Cégügyben megfordult a trend, de nem egészen Cikk

Több éves csökkenő tendencia fordult most meg azzal, hogy az új cégek száma 5,9 százalékkal növekedett az első hat hónapban Magyarországon a tavalyi első fél évhez képest, viszont továbbra is csökken a működő cégek száma a megszűnések nagy száma miatt – közölte Bisnode Magyarország Kft.

Optimisták a cégvezetők, és létszámbővítést terveznek Cikk

Optimistábbak a magyarországi vállalatvezetők, 81 százalékuk nyilatkozott pozitívan a következő egy évben várható gazdasági fejlődésről, 70 százalékuk pedig létszámbővítést tervez – derült ki a Stanton Chase felsővezetők kiválasztására szakosodott nemzetközi személyzeti tanácsadó cég felméréséből, amelyhez 120 vállalati vezetőt kérdeztek meg.

Romló magyar gazdasági adatok, kedvezőtlen kilátások Cikk

Az első negyedévben a magyar növekedésnél az unióban csak a görög volt kedvezőtlenebb, a vártnál rosszabb adat miatt a GKI 2,3 százalékról 2 százalékra csökkentette idei növekedési prognózisát, de akár ennél lassúbb GDP-bővülés is lehetséges – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Romló növekedési kilátások Cikk

A magyar gazdaság növekedési üteme 2015. IV. negyedévben átmenetileg ismét felgyorsult, s több mint 1 százalékponttal haladta meg az EU átlagát. A régióban azonban a szlovák, a román, a lengyel, a cseh és a bolgár fejlődés így is gyorsabb volt. Éves átlagban idén a lassulás folytatódása várható, a 2014. évi 3,7 százalék és a tavalyi 2,9 százalék után 2016-ban 2,3 százalék körüli dinamika valószínű – olvasható a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb prognózisában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szemüveg

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás bt. kiszámlázhat-e ügyvezetést?

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs