5 találat a(z) mezőgazdasági munka cimkére

Változtak az egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munkavállalás szabályai Cikk

Idén december 31-éig átmenetileg lazít az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény szabályain a gazdaságvédelmi akcióterv keretében kihirdetett 122/2020. kormányrendelet.

Alkalmi munkavállaló vasárnapi pótléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Növénytermesztő cégnél a munkavállalók hétfőtől péntekig rendes munkaidőben dolgoznak. Hétvégenként (szombat-vasárnap) alkalmi munkavállalóként külsősök jönnek besegíteni. Nekik kötelező 50 százalékos pótlékot fizetni? Köszönöm!

Alkalmazás mezőgazdasági munkakörben Kérdés

Tisztelt Uram, Hölgyem! Mezőgazdasági munkakörben (almatermesztés, permetezés, metszés stb.) alkalmazunk dolgozókat és arra szeretnénk választ kapni, hogy milyen munkaidő-beosztásban, és milyen munkarendben alkalmazhatjuk őket, milyen pótlékokat kell elszámolnunk részükre? Van olyan időszak, amikor hétvégén is (szombat, vasárnap) dolgoznak és túlórájuk is van. Segítségüket előre is köszönjük. -- Üdvözlettel: Balogh Istvánné munkaügyi és számviteli ügyintéző Szatmárkert-Hodász Szövetkezet 4400 Nyíregyháza Sólyom u. 3. 30/701-7295 42/504-359

Áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy az alábbi témában szíveskedjen útmutatást adni. A és B belföldi illetékességű áfa alanyok határozott idejű szerződést kötöttek egymással – a 2016. évi betakarítással szűnik meg a szerződés. A szerződés földterületek művelési munkálataira (műtrágyaszórás, reptillezés, vetés, szükséges növényvédelem, gyomirtó kiszórása, betakarítás, termény átvételi helyre szállítása..egyéb műveléshez szükséges folyamatok) köttetett. A szerződés szerint a megbízás folyamatos munkavégzést jelent, a megrendelő teljesítésigazolással igazolja az elvégzett munkákat, az elszámolás folyamatosan, meghatározott időszakonként (havonta) történik. "A" társaság a szolgáltatási számlákat a hónap utolsó napjával (havi rendszerességgel), mint teljesítési nappal állította ki, halasztott fizetéssel. "B" társaság nem fogadja be a számlákat, véleménye szerint a szerződésben foglalt szolgáltatás időszakonként történő elszámolás, így az az áfatörvény 58. §-a alá tartozik, és a teljesítés dátumát e szerint kéri megállapítani. Nem tudjuk eldönteni, hogy melyik álláspont a helyes, ebben kérnénk segítségüket. (Ahol a szerződésre hivatkozunk, ott az abban foglalt szófordulatokat használtuk a kérdés feltevésekor.)

Mezőgazdasági szochokedvezmény Kérdés

A 2015. évi LXI. törvény 462/G paragrafus (3) bekezdését hogyan értelmezzem? Ha a kifizető a munkavállalót az adómegállapítási időszak egy részében nem, vagy nem kizárólag mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatta ... Tehát a munkakör vonatkozik csak egész hónapra vagy a foglalkoztatás? Hónap közben belépő, kilépő mezőgazdasági munkakörű dolgozó bére utáni szochokedvezmény adható vagy nem?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Mikor jár műszakpótlék?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close