31 találat a(z) masszőr cimkére

Irodai masszőr Kérdés

Külföldi egyéni vállalkozó magyarországi munkavállalása Kérdés

Telephely bejelentése Kérdés

Beszedett összeg alvállalkozó helyett – számlázás Kérdés

Pénztárgéphasználat Kérdés

Masszőröknek kell kártyaleolvasó? + jövőre kell a PTGSZLAH nyomtatvány? Kérdés

Online pénztárgép használata Kérdés

Egyéni vállalkozó főtevékenysége masszázs (960401 – Frissítő, relaxáló masszázs), melyet minden esetben külső helyszínen végez, masszázsszalon nem áll a rendelkezésére. Emellett még adminisztrációs feladatokat lát el (821101 – Összetett adminisztratív szolgáltatás). Kell-e a vállalkozónak online pénztárgéppel rendelkeznie? Ha mindenkinek számlát állít ki, kiváltható-e az online pénztárgép PTGSZLAA keresztüli adatszolgáltatással? Ha adminisztrációs szolgáltatásról állít ki számlát, arról is kell-e adatot szolgáltatnia ezen a nyomtatványon?

Másodállású egyéni vállalkozó Kérdés

Köszönöm szépen a válaszát. Előző kérdésemhez kapcsolódóan további kérdés merült fel bennem: Ha a masszőr másodállású alkalmazottként lenne bejelentve, havi munkabére a minimálbér figyelembevételével nem éri el a minimálbér 30 százalékát (órára visszaszámolva), akkor hogyan alakulnának a fizetendő tételek?

Egyéni vállalkozó külföldi munkaviszony mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy ismerősöm itthon másodállásban indítani szeretne egy egyéni vállalkozást. Ausztriában dolgozik főállásban. Jelenleg 40 órás munkaviszonya van, és utána is jártam, hogy akkor itthon ugyanúgy kellene eljárnom, mintha itthon dolgozna, szóval egyszerűen el tudnánk indítani. De a kérdésem egy olyan helyzettel kapcsolatban lenne, hogy ha kinn nem érné el a 36 órát a munkaviszonya (32-34 órába lenne bejelentve), akkor itthon milyen járulékfizetési kötelezettségei lennének a vállalkozásának, hogy a biztosítása rendben legyen? A másik kérdésem, hogy masszőrként szeretne dolgozni egy fix helyen (szépségszalonban), akkor neki kötelező lenne az online pénztárgép? Köszönöm a válaszát!

Ajándékutalvány, bérlet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Masszázs tevékenységet folytató egyéni vállalkozónál ajándékutalványt és bérletet is lehet vásárolni. Hogyan történik ezek bizonylatolása? Mikor szükséges számlát kiállítani? Köszönöm válaszukat!

Pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyógytornász tevékenységet folytató (869001 tev.kód) egyéni vállalkozó, ha e tevékenységén belül masszírozást is végez (gyógytornász végzettsége jogosítja rá) kötelezett-e pénztárgép használatára, vagy elegendő, ha számlát ad ki? Köszönettel.

Problémák az online kasszával Cikk

Az online kasszák gyakori szoftverhibáira, a készülékek egy részénél rendszeresen előforduló problémákra hívta fel a figyelmet az Országos Taxiszövetség elnöke és a Masszőrök Egyesületének elnöke.

Figyelem, adóellenőrök érkezése várható! Cikk

Piacok, online pénztárgépre újonnan kötelezettek, fitneszszalonok és masszőrök számíthatnak a következő napokban adóellenőri vizitre.

Masszőr pénztárgéphasználata Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy a masszőr, aki házhoz megy, hogyan teljesíti a pénztárgéphasználati kötelezettséget, mivel nem tud pénztárgépet vinni magával. Kiállíthat-e nyugtát, ha nem, akkor a számlákról adatot szolgáltat-e a NAV-nak, a PIGSZLAH nyomtatványon? Köszönöm válaszukat.

Pénztárgép házhoz járó masszőrnél Kérdés

Kérdésem arra vonatkozik, hogy annak a masszőrnek, aki üzletben is dolgozik és házhoz is jár, kötelező-e mobil pénztárgépet használnia, vagy megfelel a jogszabályi előírásoknak, ha az üzletben pénztárgépet használ, háznál pedig kézi nyugtát ad? Úgy gondolom, a szolgáltatás igénybe vevője nem kötelezhető arra, hogy egy pénztárgép áramellátását biztosítsa. Kérdésem másik fele arra vonatkozik, hogy mi lesz a helyzet akkor, ha a masszőr úgy nyilatkozik: pénztárgépes nyugta helyett kizárólag számlát ad. Ha a számlát számítógépes programmal állítja ki, akkor háznál erre nem lesz lehetősége. Adhat ott kézi nyugtát?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzemanyag-elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Jogdíjból származó haszon megosztása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kottagrafika FEOR-szám

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs