23 találat a(z) kozmetikus cimkére

Katában végezhető ÖVTJ kód Kérdés

Kozmetikusnak elég a nyugtaadás? Kérdés

Duális képzés szociális hozzájárulási adókedvezménye Kérdés

Bértámogatás az önfoglalkoztató művészeknek, szépségipari vállalkozóknak, idegenvezetőknek, oktatóknak Cikk

A garantált bérminimummal megegyező összegű, 219 ezer forint bértámogatást kaphatnak a veszélyhelyzeti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenységet folytató önfoglalkoztatók – közölte ma Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Az egyszeri támogatás mintegy 100-120 ezer érintett, mások mellett például fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők, előadóművészek és autósiskolai oktatók számára könnyítheti meg az újraindulást.

Igénybe vehető kedvezmény egyéni vállalkozó esetén Kérdés

Pénztárgép Kérdés

Bankkártyás terminál Kérdés

Nyugtaadók kötelezettsége 2021.01. 01-jétől Kérdés

COVID járulékkedvezmény kozmetikus egyéni vállalkozónak Kérdés

Kozmetikus kedvezménye Kérdés

Tisztelt Horváthné Szabó Beáta Adószakértő Asszony! Szeretném megkérdezni, hogy a vállalkozás, mely tevékenysége van a 9602 TEÁOR-ba besorolva. A kozmetikus alkalmazottként dolgozik, (most ugyan nem, mert két hónapja be vannak zárva), bevételük természetesen a körülmények miatt nincsen. Vonatkozik-e rájuk a mentesség, amely a TEÁOR besorolás szerint járna, ha katások lennének? Ez is egy speciális helyzet, amire nem találtunk választ. Várom megtisztelő válaszát! Géczi Sándorné

Kozmetikus nyitvatartása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kijárási korlátozási rendeletben szerepel kivételként a fodrászhoz, manikűröshöz való elmenetel. Beleérthető ebbe a kivételbe a kozmetikusi kezelésre való elmenetel is, tehát a kozmetikusok nyitva lehetnek-e, vállalhatnak-e kozmetikusi kezelések elvégzését a lakosság részére a jelen helyzetben? Köszönöm válaszukat!

Bérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó az önkormányzattól bérel üzlethelyiséget, ahol szépségszalont szeretne üzemeltetni. Ő mint kozmetikus és két fodrász (akik szintén katás egyéni vállalkozók, tehát nem mint alkalmazottak). A szalonba minden berendezést ő biztosít a fodrászok részére. Ilyen esetben ez eszközhasználati díjnak számít vagy ingatlan-béradásnak? Mi szerepeljen a számlán? Segítségét előre is köszönöm!

Kozmetikus Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kozmetikus egyéni vállalkozó alkalmanként kozmetikai termékeket (krémeket) is árul. Szükséges-e kiskereskedelmi tevékenységet is bejelentenie (TEÁOR 4775)? Ehhez kell kereskedelmi végzettség? Így pénztárgép-használatra kötelezett lesz, amit kiválthat számla kiállításával és a NAV felé adatszolgáltatással. Számlát csak a termékeladásról kell kiállítani, a kozmetikai kezelésről elég nyugtát? Köszönettel.

Kötelező pénztárgép, szeptember 30-ától ismét bővül a kör Cikk

Mi a teendő, ha ugyanaz a személy egyik tevékenységénél köteles online pénztárgép használatával eleget tenni nyugtaadási kötelezettségének, a másiknál viszont nem? Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszol.

Pénztárgép 2016. 09.30-tól Kérdés

Tisztelt szakértő! Tudom, hogy a 48/2013. NGM rendeletben található taxative a felsorolás, hogy kik kötelezettek pénztárgéphasználatra nyugtaadáskor. De ez a rendelet 09.30-tól érvényét veszti. Kérdésem, fodrász, kozmetikus, illetve műkörmös vállalkozónak kötelező lesz-e a pénztárgép fenti időponttól? Hol találom meg az új érvényes törvényt? Köszönöm a válaszát. Tisztelettel Sné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztrák biztosítás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szociális tűzifa juttatás kiszállítása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs