15 találat a(z) kozmetikus cimkére

COVID járulékkedvezmény kozmetikus egyéni vállalkozónak Kérdés

Kozmetikus kedvezménye Kérdés

Tisztelt Horváthné Szabó Beáta Adószakértő Asszony! Szeretném megkérdezni, hogy a vállalkozás, mely tevékenysége van a 9602 TEÁOR-ba besorolva. A kozmetikus alkalmazottként dolgozik, (most ugyan nem, mert két hónapja be vannak zárva), bevételük természetesen a körülmények miatt nincsen. Vonatkozik-e rájuk a mentesség, amely a TEÁOR besorolás szerint járna, ha katások lennének? Ez is egy speciális helyzet, amire nem találtunk választ. Várom megtisztelő válaszát! Géczi Sándorné

Kozmetikus nyitvatartása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kijárási korlátozási rendeletben szerepel kivételként a fodrászhoz, manikűröshöz való elmenetel. Beleérthető ebbe a kivételbe a kozmetikusi kezelésre való elmenetel is, tehát a kozmetikusok nyitva lehetnek-e, vállalhatnak-e kozmetikusi kezelések elvégzését a lakosság részére a jelen helyzetben? Köszönöm válaszukat!

Bérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó az önkormányzattól bérel üzlethelyiséget, ahol szépségszalont szeretne üzemeltetni. Ő mint kozmetikus és két fodrász (akik szintén katás egyéni vállalkozók, tehát nem mint alkalmazottak). A szalonba minden berendezést ő biztosít a fodrászok részére. Ilyen esetben ez eszközhasználati díjnak számít vagy ingatlan-béradásnak? Mi szerepeljen a számlán? Segítségét előre is köszönöm!

Kozmetikus Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kozmetikus egyéni vállalkozó alkalmanként kozmetikai termékeket (krémeket) is árul. Szükséges-e kiskereskedelmi tevékenységet is bejelentenie (TEÁOR 4775)? Ehhez kell kereskedelmi végzettség? Így pénztárgép-használatra kötelezett lesz, amit kiválthat számla kiállításával és a NAV felé adatszolgáltatással. Számlát csak a termékeladásról kell kiállítani, a kozmetikai kezelésről elég nyugtát? Köszönettel.

Kötelező pénztárgép, szeptember 30-ától ismét bővül a kör Cikk

Mi a teendő, ha ugyanaz a személy egyik tevékenységénél köteles online pénztárgép használatával eleget tenni nyugtaadási kötelezettségének, a másiknál viszont nem? Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszol.

Pénztárgép 2016. 09.30-tól Kérdés

Tisztelt szakértő! Tudom, hogy a 48/2013. NGM rendeletben található taxative a felsorolás, hogy kik kötelezettek pénztárgéphasználatra nyugtaadáskor. De ez a rendelet 09.30-tól érvényét veszti. Kérdésem, fodrász, kozmetikus, illetve műkörmös vállalkozónak kötelező lesz-e a pénztárgép fenti időponttól? Hol találom meg az új érvényes törvényt? Köszönöm a válaszát. Tisztelettel Sné

Kozmetikus tanuló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szíves segítségét kérném abban, hogy egy jelenleg kozmetikus tanuló, aki hamarosan a kozmetikus vizsgájára készül, és a vizsga után egyéni vállalkozást szeretne indítani, ha a saját nevére szóló számla szerint megvásárolja az eszközöket, drága krémeket, anyagokat az induló egyéni vállalkozásához, van-e lehetőség arra, hogy elszámolja azok költségét, mint anyagköltséget?

A szépségipar 150 milliója bánja, mégsem kell online kassza Cikk

A szépségiparban mintegy ezer ellenőrzést végzett az elmúlt két évben az adóhivatal, amit az érintettek több mint 150 millió forintja bánja, de egyelőre nem kell online pénztárgépet használniuk – derül ki a Magyar Idők cikkéből.

Online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás vállalkozó szeretnék lenni 2016-ban. Tevékenységem kozmetikus tevékenység lenne. Kérdésem az lenne, hogy kell-e online pénztárgépet vásárolnom ehhez 2016-ban? (Vagy elég-e a nyugta?)

A fodrászok, kozmetikusok, masszőrök megússzák Cikk

Nem terjesztik ki az online kasszák használatát a szolgáltató szektorra – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy sajtótájékoztatón.

Pénztárgép utáni támogatás Kérdés

2015 áprilisában egy kozmetikus kibővítette a tevékenységi körét fagyiárusítással. Ehhez pénztárgépet kellett vásárolnia. Azt az információt kapta, hogy jogosult a pénztárgép-beszerzés utáni támogatásra, mert a kozmetikus tevékenységre is bevezetik majd a kötelező pénztárgéphasználatot? Ez igaz? Hogyan kell igényelnie?

Borravaló, hálapénz: mit gondol, ki kapja a legtöbbet? Cikk

A magyar lakosság tavaly összesen 8,4 milliárd forintnyi borravalót és csaknem ugyanennyi, 8,3 milliárd forint hálapénzt adott, utóbbi legnagyobb részét, 4,1 milliárd forintot a kórházi orvosok kapták – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közzétett adatokból.

Fodrásznak, kozmetikusnak kell-e online pénztárgép? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy katás egyéni vállalkozóként (fodrász, kozmetikus) kell-e online pénztárgépet üzemeltetnem? Csak szolgáltatást folytatok, nincs kereskedelmi tevékenységem. Köszönöm a választ előre is. Tisztelettel: K. Tímea

Így buktak le taxisok, fodrászok és kozmetikusok Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaszi ellenőrzés-sorozatán a vizsgálatok 28 százalékánál tártak fel szabálytalanságot a Nyugat-Dunántúlon, a mulasztási bírság összege várhatóan megközelíti a 20 millió forintot - közölte a NAV regionális igazgatóságának sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close