206 találat a(z) kormányrendelet cimkére

Az áfatörvénybe is belenyúlt a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva Cikk

Kapcsolt vállalkozásnak minősített a kormány rendelettel több, állami érdekeltségű részvénytársaságot, illetve azok többségi befolyása alatt álló gazdasági társaságot, amelyekre ezáltal a csoportos adóalanyiságra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.

Két veszélyhelyzeti kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlöny 13. számában Cikk

A Magyar Közlöny 13. számában két veszélyhelyzeti kormányrendelet jelent meg. Egyik a személytaxi-szolgáltatás hatósági árának megállapításával, a másik a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok által fenntartott felsőoktatási intézményeknek és a nemzetiségi önkormányzatok gazdasági társaságainak földgázbeszerzéseivel kapcsolatos szabályokról rendelkezik.

Szép csendben megszűnt az előzetes gabonakiviteli bejelentési kötelezettség Cikk

A Magyar Közlönyben 2023. január 20-án megjelent 11/2023. kormányrendelet hatályon kívül helyezte a takarmány- és élelmiszer ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű mezőgazdasági termékek kivitelével kapcsolatos bejelentési eljárásról és kapcsolódó intézkedésekről szóló 83/2022. kormányrendeletet.

Földgázvásárlási lehetőség állami és önkormányzati intézmények számára rögzített áron: péntek a határidő Cikk

A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált, nem fix hirdetményi áron vásárló, többek közt állami és önkormányzati intézmények számára, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken, olvasható a hvg.hu oldalán.

Kormányrendelet: átmenetileg fix áron kaphatnak gázt az állami és önkormányzati szervek Cikk

2023. március 1. és szeptember 30. között rögzített áron vásárolhatják a földgázt az állami és önkormányzati szerveke a pénteken megjelent 12/2023. kormányrendelet értelmében.

Pedagógusok Szakszervezete: a kormány meghátrált Cikk

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) értékelése szerint a kormány meghátrált. Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben bejelentették, hogy a szakszervezet csatlakozik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által január 23-tól meghirdetett sztrájkhoz, közölte az MTI.

Pedagógusok figyelem! A Kjt.-től és az Mt.-től eltérő rendelkezések a csütörtökön kihirdetett kormányrendeletben Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 5. számában, január 12-én megjelent a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló 4/2023. kormányrendelet, kihirdetésre került ezen felül 10 rendelet és 10 határozat.

23 rendelet jelent meg december 30-án Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 223. számában 23 rendeletet és két kormányhatározatot hirdettek ki december 30-án.

Áldását adta rá a Költségvetési Tanács, hogy rendelettel módosítsa a kormány a 2023. évi költségvetésről szóló törvényt Cikk

Egyetért a jövő évi költségvetés kormányrendelettel történő módosításáról szóló tervezetben foglaltakkal a Költségvetés Tanács, a testület ugyanakkor a kockázatokra is figyelmeztet.

Tíz új törvény, öt kormányrendelet és tucatnál több egyéb jogszabály jelent meg Cikk

December 21-én éjjel a Magyar Közlöny 211. számában tíz – egy kivételéve módosító – törvényt. öt kormányrendeletet és számos egyéb jogszabályt hirdettek ki.

31 kormányrendelet módosítását csomagolták az éjjel megjelent kormányrendeletbe Cikk

Összesen 31 kormányrendelet rendelkezésein változtat a Magyar Közlöny december 15-én megjelent 2022. évi 207. számában az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok feladatainak integrációjával kapcsolatos további intézkedésekről és egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 523/2022. kormányrendelet, ezen felül kihirdetésre került a Magyar Közlöny 207. számában 5 új rendelet, egy végzés és hat határozat.

Két új törvény és egy kormányrendelet jelent meg Cikk

A Magyar Közlöny 206. számában tegnap este két új törvény és egy kormányrendelet jelent meg.

Nyugdíj: itt vannak a 2023. január 1-jétől életbe lépő emelés részletei Cikk

Kihirdetésre került a 2023. januári nyugdíjemelést szabályozó 506/2022. kormányrendelet, melynek rendelkezései szerint 15 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, valamint a nyugdíjszerű ellátások.

Horror különadók mától Cikk

Hatalmas különadó-emelést hirdetett ki 496/2022. számú, a Magyar Közlöny 201. számában megjelent, az extraprofitadókról szóló 197/2022. kormányrendeletet módosító rendeletében december 7-én a kormány.

A „lex megdöglesz”-en kívül további öt törvényt és öt kormányrendeletet hirdettek ki tegnap Cikk

A „lex megdöglesz”-en kívül további öt törvényjavaslatot és öt kormányrendeletet hirdettek ki tegnap

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Társasházi felújítás könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Utazási költségtérítés ellenőrizhetősége

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Munkába járás közben baleset

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs