55 találat a(z) kormányrendelet cimkére

Az önkormányzatok már nem vethetnek ki adót az óriásplakátokra Cikk

Újabb bevételi forrástól esnek el az önkormányzatok: a kormány döntése értelmében mostantól nem vethetnek ki adót az óriásplakátokra – írja az RTL Híradó nyomán a napi.hu.

Egészségügyi dolgozók 500 000 forintos rendkívüli juttatása – így számolja el katásként Cikk

Olvasónk katás egészségügyi vállalkozóként kapta meg az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést. Hogyan kezelje ezt a könyveiben, és milyen bizonylatot állítson ki róla? Olvasói kérdésre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Szemüveg kormányrendelet alapján Kérdés

Jegybanki kamatvágás: olcsóbb személyi kölcsön, de nem azonnal Cikk

A személyi kölcsönök teljes hiteldíjmutató (THM) értékére és ezáltal természetesen a kamatára is hatással lehet a jegybank keddi kamatvágása, a THM maximum értéke ugyanis az alapkamathoz van kötve. Ez azonban csak júliustól lesz érzékelhető, így sokan csalódhatnak, akik már most olcsóbban vennének fel személyi hitelt. De érdemes emiatt kivárni? A Bankmonitor.hu erre a kérdésre keres választ.

Újabb rendeleteket hirdettek ki május 7-én Cikk

A 102. és 103. számú Magyar Közlönyben május 7-én újabb rendeletek jelentek meg. Egyikük kimondja, hogy 150 000 000 000 forintos keretösszegből a Magyar Állam magyarországi székhelyű hitelintézetnek tőkeelem-vásárlással támogatást nyújthat.

Megjelentek a beharangozott kormányrendeletek Cikk

Május elsejére virradóra négy Magyar Közlöny is megjelent, bőséges kormányrendelet- és határozatmennyiséggel, ezek közül a 96. számú közlönyből szemezgetünk.

Itt az új kormányrendelet: óvodai, bölcsődei ügyelet, munkahelyi gyermekfelügyelet, bölcsődei ellátás támogatása Cikk

Megjelent a veszélyhelyzet során a gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedésekről szóló 152/2020. (IV. 27.) kormányrendelet.

SZÉP-kártyás támogatás: emelt összeghatárok, szocho alóli mentesítés Cikk

Emelkedik a béren kívüli juttatásként adható Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) támogatási összege, és annak meghatározott időben megfizetett részét nem terheli szociális hozzájárulási adó (szocho) – derül ki a 82. Magyar Közlönyben kihirdetett 140/2020. kormányrendeletből.

Új kormányrendelet: az idegenforgalmi adó felfüggesztése Cikk

Év végéig az idegenforgalmi adót nem kell beszedni és megfizetni, és a megállapított adót bevallani is csak abban az esetben kell, ha annak összege nem nulla – olvasható a 82. számú Magyar Közlönyben megjelent 140/2020. számú kormányrendeletben.

Új kormányrendelet: összefoglaló az legutóbbi változásokról Cikk

Megjelent az újabb adókönnyítésekről szóló kormányrendelet – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel kedden este, hozzátéve: a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb adókönnyítő intézkedései több mint 200 milliárd forintot hagynak a magyar családoknál, a vállalkozásoknál és a lakosságnál.

Kijárás, érettségi, őstermelői betétlap, idénymunka, önyp – ezek a legfrissebb járványügyi kormányrendeletek Cikk

2020. április 16-án újabb kormányrendeleteket hirdettek ki a 2020. évi 77. számú Magyar Közlönyben a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Egészségügyi hallgatók is bevethetők leszek, változnak az adatkezelési szabályok, új előírások az orvostechnikai eszközök és egyéni védőeszközök beszerzésére – új kormányrendeletek a veszélyhelyzetre Cikk

A Magyar Közlönyben több új kormányrendelet jelent meg, melyek a veszélyhelyzetre való tekintettel új szabályokat rögzítenek többek között az orvostechnikai eszközök és az egyéni védőeszközök beszerzése során alkalmazandó intézkedésekre, az egészségügyi intézkedésekre, így az igazgatási szolgáltatási díj befizetésének igazolása során alkalmazandó szabályokra, az adatkezelési szabályokra, valamint meghatározták azok körét, akik az egészségügyi válsághelyzetben bevethetnek, ilyenek többek között az egészségügyi szakképzésben, főiskolai vagy egyetemi szintű egészségügyi alapképzésben, felsőoktatásban szociális alapképzésben részt vevő felnőttkorú hallgatók.

Főtevékenység esetén illeti meg a céget a járulékkedvezmény? Kérdés

A 45, 61, 68 kormányrendeletek elvolvasása után felmerült a kérdés: az egyesület főtevékenysége nem szállodaszolgáltatás, de van szállodája amelyet tagok és külső szállodavendégek is igénybe vesznek. Most már zárva van. 45 ember dolgozik ott egyébként. Kérdés: ebben az esetben is jár a járulékkedveszmény a munkavállalónak és a munkadónak is? Természetesen csak a szállodában dolgozó 45 főre gondolunk.

A hitelmoratórium a kapcsolódó biztosításokra nem vonatkozik Cikk

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) állásfoglalása szerint a hitelmoratórium kizárólag a hitelekre – pl. lakáshitel, személyi kölcsön, babaváró hitel, áruhitel, hitelkártya, lízing – vonatkozik, így nem terjed ki a hitelhez kapcsolódó biztosítási szerződésekre. Ezért a hitelfedezeti biztosítások díját a hitelmoratórium alatt is tovább kell fizetni, máskülönben a biztosító felmondhatja a szerződést, olvasható a Bankmonitor.hu elemzésében.

Megjelent az eljárásjogi intézkedésekről szóló kormányrendelet Cikk

Megjelent a kormány rendelete a veszélyhelyzet ideje alatt érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedésekről - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A kormány az Alaptörvény által és a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényben kapott felhatalmazás alapján kihirdette az egyes eljárásjogi intézkedéseket, olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adószámtörlés utáni teendők

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Fejlesztési tartalék felhasználása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close