152 találat a(z) kormányrendelet cimkére

Az Ab megsemmisítette a 191/2014. kormányrendelet 5. § (1) bekezdés d) pontját Cikk

Az Alkotmánybíróság bírói kezdeményezésre indult eljárása során alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a mező- és erdőgazdasági hasznosítású földek végrehajtási, felszámolási vagy önkormányzati adósságrendezési eljárás keretében árverés útján történő értékesítésének szabályairól szóló 191/2014. kormányrendelet 5. § (1) bekezdés d) pontját, valamint a megsemmisített rendelkezés kapcsán alkalmazási tilalmat rendelt el.

Támogatás ukrán állampolgárok foglalkoztatásához: ezek a részletszabályok Cikk

A napokban megjelent két kormányrendelet az ukrán állampolgársággal rendelkező személyek foglalkoztatásával kapcsolatban. Az egyik rendelet szerint a munkáltató köztehermentes támogatásra jogosult ezen személyek lakhatási és utazási költségeinek biztosítására, a másik az ukrán állampolgársággal rendelkező személyek egyes költségvetési szerveknél való foglalkoztatásának támogatásáról szól. Jelen cikk a május 9-én hatályba lépő részletszabályokat ismerteti.

29 új rendelet jelent meg április 29-én Cikk

Az április 29-ei Magyar Közlönyben 29 rendeletet és 13 határozatot hirdettek ki.

Munkába járás: módosult a költségtérítésről szóló kormányrendelet Cikk

Többek között a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. kormányrendeletet is érinti az április 7-ei Magyar Közlönyben kihirdetett, a vasút-villamos üzemeltetéséhez kapcsolódó egyes személyszállítási szolgáltatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 134/2022. kormányrendelet.

Kormányrendelet a szövetkezeti szolgáltatási díjról Cikk

A kormány rendeletet alkotott az iskolaszövetkezetek, a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek és a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezetei számára fizetendő minimális szolgáltatási díjról.

Kormányrendelet a támogatott tevékenység időtartamának meghosszabbíthatóságáról Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 55. számában megjelent a támogatott tevékenység időtartamának meghosszabbításával összefüggő veszélyhelyzeti szabályokról szóló 18/2022. kormányrendelet, amely a központi költségvetés terhére nyújtott költségvetési támogatásból megvalósuló programokkal, projektekkel összefüggő támogatott tevékenység időtartamát módosítja.

Öt új kormányrendelet jelent meg Cikk

Öt új kormányrendelet jelent meg a 34. számú Magyar Közlönyben. A tegnap este kihirdetett jogszabályok egyebek között az idősügyi digitalizációs program adatkezelési szabályait írják elő, illetve korábbi kormányrendeleteket módosítanak.

Itt a kormányrendelet: májustól lesz védettségi igazolvány az oltási igazolványból Cikk

Ahogyan a kormány azt már bejelentette, az eredetileg tervezett február 15. helyett csak május 1-jétől alakul át a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá. A Magyar Közlöny 2022. évi 22. számában megjelent az erről szóló kormányrendelet. A Kormányzati Tájékoztatási Központ oldala összefoglalta ezzel kapcsolatban a legfontosabb tudnivalókat.

Mától több helyen vehetünk koronavírus-gyorstesztet Cikk

A kormány elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) javaslatát a Covid–19 gyorstesztek kiskereskedelmi árversenyének élénkítésére, így mától engedélyezte az önellenőrzési célú antigén gyorstesztek árusítását a gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásra engedéllyel rendelkező vállalkozásoknál, például a kiskereskedelmi láncoknál, a drogériáknál és a benzinkutaknál, olvasható a GVH oldalán.

Az Operatív Törzs dönt a sajtó jelenlétéről az egészségügyi intézményekben Cikk

A Magyar Közlöny február 4-én megjelent 20. számában kihirdették az egészségügyi intézmények működési rendjének egyes veszélyhelyzeti szabályairól szóló 33/2022. (II. 4.) kormányrendelet, amely szerint az egészségügyi intézmények a sajtóval csak az Operatív Törzs által meghatározott rend szerint vehetik fel a kapcsolatot.

Nem viheti el a végrehajtó az szja-visszatérítést Cikk

Rendeletben tiltotta meg a kormány, hogy a szülőknek visszautalt szja-összeget elvihessék a végrehajtók.

Itt a kormányrendelet az árstopról Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti bejelentése még nem tartalmazta, hogy a hatósági árakat miként kell majd meghatározni a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej esetében, azaz akkor még nem tisztázódott, hogy a tavaly október 15-én érvényes kiskereskedelmi árak ezen termékek esetében miként számolódnak majd. A Magyar Közlöny 5. számában megjelent kormányrendelet – többek között – ezt is tisztázza.

Megjelentek az ígért és más rendeletek is Cikk

2022. január 14-én, az 5. számú Magyar Közlönyben, 424 oldalon tizenkét új rendeletet és két kormányhatározatot hirdettek ki.

Kormányrendelet az adó-visszatérítési adatok kezeléséről Cikk

A NAV a gyermeket nevelő magánszemélyek adó-visszatérítésével összefüggő kedvezmény, ekho-kedvezmény, valamint visszatérítés előlegének kiutalásával kapcsolatban kormányzati tájékoztatást küld az érintett adózók részére. A tájékoztatás és a tájékoztató levelek kiküldése érdekében az adóhatóság az EPDB Nyomtatási Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaságot (EPDB Zrt.) adatfeldolgozóként veszi igénybe – olvasható a Magyar Közlönyben tegnap kihirdetett 5/2022. kormányrendeletben.

Közel három tucat kormányrendelet jelent meg Cikk

Változnak az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személyek szolgálati elismerésével összefüggő egyes szabályok, módosulnak veszélyhelyzeti intézkedések, így például a kötelező egészségbiztosítás utazási költségtérítéssel kapcsolatos veszélyhelyzeti rendelkezéseinek határideje hosszabbodik – többek között ezekről döntött a december 28-i, 243. és 244. számú Magyar Közlönyben kihirdetett rendeletekkel a kormány.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Földterület értékesítése esetén tárgyi eszközökből való kivezetés napja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Étteremfoglaló áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs