265 találat a(z) kormányrendelet cimkére

Extraprofitadók: új szabályok a gyógyszergyártóknál és a biztosítóknál Cikk

Már január 26-ától hatályos az a két kormányrendelet, amely módosította a gyógyszergyártókat és a biztosítókat érintő, extraprofitadókról szóló szabályokat.

Ráncfelvarrás a számviteli törvényben és az adózás rendjében kormányrendelettel Cikk

A veszélyhelyzetre hivatkozva két törvényen – a számvitelin és az adózás rendjén – is kozmetikázott a minap a kormány. Rendeletében a korábbiakhoz képest kiterjesztő és szűkítő előírások is vannak.

Két új kormányrendelet és egy NGM rendelet jelent meg tegnap este Cikk

Két korábbi rendeletét módosította a kormány és egy GFM rendeletet a nemzetgazdasági miniszter – derül ki a január 1-ei, 12. számú Magyar Közlönyből.

Változtak az extraprofitadó szabályai, két külön rendeletet hozott a kormány Cikk

Hat új kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlöny 8. számában, amelyek közül két külön rendeletben módosította a kormány az extraprofitadóra vonatkozó szabályokat.

Három friss közlöny, alaptörvény-módosítás, 13 új törvény, kormányrendeletek és más jogszabályok Cikk

A Magyar Közlöny tegnap megjelent 186–188. számaiban visszatükröződik az Országgyűlés őszi ülésszaka finisének törvényalkotási cunamija: az alaptörvény módosítása mellett 13 új törvényt és számos kormányrendeletet, valamint más jogszabályokat hirdettek ki.

Két törvény, tíz kormányrendelet és mintegy száz más jogszabály jelent meg a tegnap esti Magyar Közlönyben Cikk

Két salátatörvény, tíz kormányrendelet, számos miniszteri – köztük hét tucatnál több agrárminiszteri – rendelet szerepel a Magyar Közlöny december 20-ai, 184. számában.

Kilenc rendeletet módosított a kormány, itt a lista Cikk

Kilenc kormányrendelet-módosítás jelent meg hétfő éjjel a Magyar Közlöny 182. számában.

Öt kormányrendelet jelent meg szerda este Cikk

Jövőre is lesz igazgatási szünet – derül ki egyebek közt a tegnap este a Magyar Közlöny 174. számában kihirdetett kormányrendeletek egyikéből.

Januártól emelkednek a nyugellátások Cikk

Megjelent a nyugellátások és egyes más ellátások 2024. január havi emeléséről szóló 524/2023. kormányrendelet Magyar Közlöny 2023. évi 172. számában.

CSOK Plusz és illetékmentesség – mutatjuk a részletes tudnivalókat Cikk

Csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben a CSOK Pluszról szóló kormányrendelet, vagyis a társadalmi egyeztetés lezárult, a jogszabályt kihirdették. A végleges jogszabályban van egy-két változás a tervezethez képest, ami jó hír lehet egyes érdeklődőknek. Fontos továbbá, hogy az CSOK Pluszhoz kapcsolódó illetékmentességről is megjelent a jogszabály, itt is lényeges kérdést tisztázott a jogalkotó – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

Megjelent a törvény az adótörvények módosításáról, a globális minimumadóról és a kormányrendelet a CSOK Pluszról Cikk

Megjelent az egyes adótörvények módosításáról, a globális minimumadóról, valamint többek között a CSOK Plusz hitelprogramról szóló törvény a Magyar Közlöny 2023. évi 171. számában.

6 új kormányrendelet, veszélyhelyzeti határidőket is hosszabbítottak Cikk

Egyes veszélyhelyzeti kormányrendeletek alkalmazási határidejét 2024. május 24-éig, illetve 2024. június 30-áig meghosszabbította a Magyar Közlöny 166. számában november 22-én este kihirdetett rendeletében a kormány. Több miniszteri rendelet is módosult.

10 új kormányrendelet és 10 kormányhatározat a Magyar Közlöny 155. számában Cikk

A Magyar Közlöny 2023. november 2-án megjelent 155. számában összesen 22 jogszabályt hirdettek ki. A módosítások többek között érintik az extraprofitadókat, az útdíjfizetéssel összefüggő kormányrendeleteket, a Széchenyi Kártya Programot, a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvény végrehajtási rendeletét.

Öt új törvény és tíz kormányrendelet jelent meg Cikk

Öt új törvényt közölt a Magyar Közlöny október 31-ei, 154. száma, egyebek közt az állami építési beruházásokról, továbbá az állam működésének egyszerűsítéséről. Megjelent tíz új kormányrendelet is.

A Pintér-féle belügy szerint nem lesz korlátozás, ám a fenntartó kiadta az utasítást, több iskolában spórolni kell a fűtéssel Cikk

Bár a BM tájékoztatása szerint ilyen korlátozásokra idén nem kell készülni, a vonatkozó kormányrendelet még mindig hatályban van – írja a nepszava.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szabadság nyilvántartása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Megszűntnek nyilvánított cég

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Külföldi kiküldetés – alkoholos ital elszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3