54 találat a(z) korkedvezményes nyugdíj cimkére

Korkedvezményes nyugdij Kérdés

Korkedvezményes férfi nyugdíjas munkavállalása Kérdés

Korkedvezményes nyugdíj mellett ügyvezetés Kérdés

Korai nyugdíjazás: lehetséges vagy sem? Cikk

Az utóbbi hetekben számos olyan kérdés érkezett az Adózóna oldalához, melyek arra irányultak, hogy lehetséges-e az „idő előtti” nyugdíjazás, azaz a nyugdíjkorhatár betöltése előtt lehetőség nyílik-e – akár egyösszegű befizetés vállalásával –, az öregségi nyugdíj megállapítására?

Leszerelt rendőr járandósága Kérdés

Korkedvezményes nyugdíj Kérdés

Korkedvezményes nyugdíj mellett munkaviszonyban dolgozónak jár-e táppénz? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, ha egy korkedvezményes nyugdíjas (53 éves, rendőr volt), nyugdíj mellett munkaviszonyban dolgozik egy cégnél (úgy hogy nem lépi túl az éves maximum jövedelmet, jár-e neki táppénz, ha betegállományba veszi az orvos? Tudomásom szerint a korkedvezményes nyugdíj nem öregségi nyugdíj, így vonni kell belőle a 17% járulékot, így táppénzre is jogosult. De nem találtam választ a kérdésemre. Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Korkedvezményes nyugdíj: akiknek még sikerült jogosultságot szerezni Cikk

Azok a munkavállalók, akik a szervezet fokozott igénybevételével járó, továbbá az egészségre ártalmas munkát végeztek, úgynevezett korkedvezményben részesülhetnek. Az érintett személyek a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt annyi évvel korábban szerezhetnek nyugdíjszerű ellátásra jogosultságot, ahány év korkedvezményt szereztek.

Korkedvezményes nyugdíj Kérdés

Szolgálati járandósággal bíró személy esetében, ha teljes munkaidőben foglalkoztatottként dolgozik (nem a közszférában), szüneteltetnie kell-e az ellátását 2019. 01.01-től, ha az adóévben a bruttó keresete eléri a minimálbér 18-szorosát?

Korkedvezményes nyugdíjas kölföldi munkaviszonya. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valaki korkedvezménnyel nyugdíjba vonul, és emellett külföldön munkaviszonyt létesít, milyen jövedelmi, illetve egyéb korlátok vonatkoznak rá? Köszönettel.

Így kárpótolnák az egészségkárosító helyeken dolgozókat Cikk

Hamarosan dönthetnek a 2015-ben megszüntetett korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő új csomagról, a tervezet a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának csütörtöki ülésén is napirendre kerül – írja a Magyar Idők szerdai száma.

Felháborodtak a korkedvezményes nyugdíjasok Cikk

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ) felháborítónak tartja, hogy a nyugdíjasoknak járó 10 ezer forint összegű Erzsébet utalványt a kormányzat megküldte a külföldön élő, nyugdíjasoknak is, mely több tíz millió forint kiadást jelentett az adófizetők pénzéből.

Kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem, hogy kiegészítő foglalkozásúnak számít-e katafizetés szempontjából a korkedvezményes művésznyugdíjban részesülő személy? Köszönöm szépen

Korkedvezményes nyugdíjas Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem egészségre veszélyes munkakörben dolgozott, ezért 2014-ben korkedvezményes nyugdijba mehetett. Még ma sem érte el a rá vonatkozó nyugdíjkorhatárt. Most munkaviszonyt létesített. Kérdésem, hogy a munkabéréből milyen járulékot kell levonni? Válaszát köszönöm.

Eldőlt: végleg beszántja a kormány a korkedvezményes nyugdíjat Cikk

Véglegesen megszüntetné a kormány a korkedvezményes nyugdíjjogosultság-szerzési lehetőséget – derül ki a Magyarország 2015. évi költségvetését megalapozó törvényjavaslatból, amelyet csütörtökön este terjesztett a kormány az Országgyűlés elé.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tag bejelentése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Színházjegy elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink