48 találat a(z) korkedvezményes nyugdíj cimkére

Korkedvezményes nyugdíj mellett munkaviszonyban dolgozónak jár-e táppénz? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, ha egy korkedvezményes nyugdíjas (53 éves, rendőr volt), nyugdíj mellett munkaviszonyban dolgozik egy cégnél (úgy hogy nem lépi túl az éves maximum jövedelmet, jár-e neki táppénz, ha betegállományba veszi az orvos? Tudomásom szerint a korkedvezményes nyugdíj nem öregségi nyugdíj, így vonni kell belőle a 17% járulékot, így táppénzre is jogosult. De nem találtam választ a kérdésemre. Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Korkedvezményes nyugdíj: akiknek még sikerült jogosultságot szerezni Cikk

Azok a munkavállalók, akik a szervezet fokozott igénybevételével járó, továbbá az egészségre ártalmas munkát végeztek, úgynevezett korkedvezményben részesülhetnek. Az érintett személyek a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt annyi évvel korábban szerezhetnek nyugdíjszerű ellátásra jogosultságot, ahány év korkedvezményt szereztek.

Korkedvezményes nyugdíj Kérdés

Szolgálati járandósággal bíró személy esetében, ha teljes munkaidőben foglalkoztatottként dolgozik (nem a közszférában), szüneteltetnie kell-e az ellátását 2019. 01.01-től, ha az adóévben a bruttó keresete eléri a minimálbér 18-szorosát?

Korkedvezményes nyugdíjas kölföldi munkaviszonya. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valaki korkedvezménnyel nyugdíjba vonul, és emellett külföldön munkaviszonyt létesít, milyen jövedelmi, illetve egyéb korlátok vonatkoznak rá? Köszönettel.

Így kárpótolnák az egészségkárosító helyeken dolgozókat Cikk

Hamarosan dönthetnek a 2015-ben megszüntetett korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő új csomagról, a tervezet a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának csütörtöki ülésén is napirendre kerül – írja a Magyar Idők szerdai száma.

Felháborodtak a korkedvezményes nyugdíjasok Cikk

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ) felháborítónak tartja, hogy a nyugdíjasoknak járó 10 ezer forint összegű Erzsébet utalványt a kormányzat megküldte a külföldön élő, nyugdíjasoknak is, mely több tíz millió forint kiadást jelentett az adófizetők pénzéből.

Kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem, hogy kiegészítő foglalkozásúnak számít-e katafizetés szempontjából a korkedvezményes művésznyugdíjban részesülő személy? Köszönöm szépen

Korkedvezményes nyugdíjas Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem egészségre veszélyes munkakörben dolgozott, ezért 2014-ben korkedvezményes nyugdijba mehetett. Még ma sem érte el a rá vonatkozó nyugdíjkorhatárt. Most munkaviszonyt létesített. Kérdésem, hogy a munkabéréből milyen járulékot kell levonni? Válaszát köszönöm.

Eldőlt: végleg beszántja a kormány a korkedvezményes nyugdíjat Cikk

Véglegesen megszüntetné a kormány a korkedvezményes nyugdíjjogosultság-szerzési lehetőséget – derül ki a Magyarország 2015. évi költségvetését megalapozó törvényjavaslatból, amelyet csütörtökön este terjesztett a kormány az Országgyűlés elé.

Nyugdíjügyben kérik Orbán segítségét Cikk

A Mozdonyvezetők Szakszervezete nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz a 2014. december 31-én megszűnő korkedvezményes nyugdíj meghosszabbítása érdekében - közölte az érdekképviselet szerdán az MTI-vel.

Minden, amit a korkedvezményes nyugdíjról tudni kell Cikk

Évek óta tologatják az egymást követő kormányok a korkedvezményes nyugdíjra vonatkozó új szabályok megalkotását. A jelenleg hatályos rendelkezések szerint 2014. december 31-ig lehet korkedvezményt szerezni. Ugyan évről évre felmerül ennek a lehetőségnek a megszüntetése, egyelőre nem ismertek a konkrét kormányzati elképzelések. Összefoglaljuk, ki, és mennyi korkedvezményt szerezhet a még életben lévő szabályok szerint.

Korkedvezményes nyugdíj: magyar panaszosok az Európai Parlamentben Cikk

Nyitva hagyták az EP petíciós bizottságában a korkedvezményes nyugdíj megszüntetésével kapcsolatban beadott magyar panasz ügyét.

Ők szerezhetnek korhatár előtti nyugdíjszerű ellátást Cikk

Már két éve, hogy nem állapíthatók meg a korábbi klasszikus korhatár előtti ellátások (például korkedvezményes, korengedményes vagy előrehozott öregségi nyugdíj). Átmeneti szabályok alapján azonban más címszó alatt meghatározott feltételek teljesítése esetén kapható korhatári előtt nyugdíjszerű ellátás.

Korkedvezményes nyugdíj – új szabály január 1-jétől Cikk

Január 1-jétől a korábban bányász munkakörben dolgozók meghatározott feltételek mellett a korábbinál előnyösebb előírások mellett jogosultak korkedvezményes nyugdíjra. Ki jogosult még korkedvezményes ellátásra? Összefoglaltuk.

Visszaállítanák a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjat Cikk

A korengedményes nyugdíj visszaállítását és a korkedvezményes nyugdíj - szakmai felülvizsgálatot követő - megtartását szorgalmazza a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) - mondta el a szervezet elnöke, miután az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának néhány szocialista tagjával egyeztetett kedden, Székesfehérváron.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdaságban felhasznált gázolaj

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Erdő többlethasználati megállapodás

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Árfolyam beszerzéskor

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close