6 találat a(z) korhatár előtti nyugdíjas cimkére

Korhatár előtti nyugdíjas, volt rendvédelmi dolgozó foglalkoztatása Kérdés

Beszámít-e az osztalék? Kérdés

Jön a közérdekű nyugdíjas szövetkezet – ki és mit nyerhet? Cikk

Az aktív nyugdíjasok visszavezetését a munkaerőpiacra, tudásuk hasznosítását, elszigetelődésük enyhítését szolgálná a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozása – indokolják a nemrégiben a parlament elé terjesztett törvényjavaslatukat fideszes képviselők.

Nyugdíjas munkavállaló felmondás utáni juttatásai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy ha felmondanak egy öregségi nyugdíjat kapó munkavállalónak, aki még nem érte el az öregségi nyugdíjas életkort (40 év munkaviszony alapján nyugdíjas), és az idei fizetése elérte a minimálbér tizennyolcszorosát, akkor december 31-éig semmiféle ellátásra nem jogosult? Munkabért és végkielégítést nem kap, hiszen munkajogi szempontból nyugdíjas, így fel lehet mondani neki indoklás nélkül azonnali hatállyal. Nyugdíjat pedig azért nem kap, mert nem érte el az öregségi nyugdíjhoz szükséges életkort. Köszönöm.

Nyugdíjas munkavállaló elbocsátása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár előtt álló, 1952 szeptemberében született, 40 év szolgálati idő alapján nyugdíjas női munkavállaló munkaügyi szempontból nyugdíjasnak számít-e? Úgy olvastam, hogy ez korhatár előtti munkavégzésnek számít. Felmondás esetén megilleti-e ezen munkavállalót végkielégítés, amennyiben a munkaviszonyát 1 nap megszakítással folytatta nyugdíjasként ugyanazon cégnél, ahol előtte 12 évig dolgozott? Köszönöm.

Akik nem folytathatnak jövőre kiegészítő tevékenységet - kihirdették a törvényt Cikk

Közzétették a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvényt (2011. évi CLXVII. törvént), a 148-as Magyar Közlönyben. Azonkívül, hogy jelentős változást eredményez a előrehozott öregségi nyugdíjban, korkedvezményes-, szolgálati nyugdíjban részesülők ellátásában, van egy nagyon lényeges módosítás a Tb-törvényben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Termékimport Ukrajnából

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó gyes mellett.

Széles Imre

tb-szakértő

Csoportos taoalany fizetési kedvezménye

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31