16 találat a(z) kis értékű tárgyi eszköz cimkére

Kis értékű eszközök leírása Kérdés

Közjegyző kis értékű tárgyi eszközei átalakulás esetén (2.) Kérdés

Kis értékű tárgyi eszköz Kérdés

Kis értékű tárgyi eszközök Kérdés

Fontos átgondolni könyvviteli zárás előtt a kis értékű tárgyi eszközök nyilvántartását Cikk

Készülve a 2021. év könyvviteli zárására, érdemes átgondolniuk a cégtulajdonosoknak és könyvelőiknek a tárgyi eszközök nyilvántartásával kapcsolatos gyakorlatukat, hogy az mindenben megfelel-e a számviteli törvény előírásainak, illetve a társaság körülményeinek. Örökzöld téma e körben a kis értékű tárgyi eszközök szabályos nyilvántartása.

Kondigépek beszerzése munkavállalók egészségmegőrzéséért Kérdés

Kis értékű tárgyi eszköz eladási ára Kérdés

Kis értékű tárgyi eszköz leírása Kérdés

Kis értékű tárgyi eszköz értékcsökkenése kft.-nél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. elszámolhat-e használatba vételkor egy összegben 200 000 forintot meg nem haladó értékű tárgyi eszközre értékcsökkenést? Köszönöm a választ!

Kis értékű tárgyi eszköz magánszemélynél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérnék segítséget, hogy önálló tevékenységet végző magánszemély dönthet-e úgy, hogy a 200 ezer Ft egyedi értéket meg nem haladó tárgyi eszközök közül csak bizonyos eszközöket számol el 100%-ban, másokat pedig pl. 33%-kal vagy 14,5%-kal veszi? Vagy mindet egyformán kell figyelembe venni? Az a baj, hogy ha túl sok a költség, akkor a mínuszt nem viheti tovább a következő évre, ezért ezzel tudna kicsit „játszani”, hogy ne vesszen el az a rengeteg kiadás (6 ingatlant ad bérbe hosszútávon, de a megvásárolt eszközök értéke – bútorok, stb – több lesz, mint a bevétel az adott évben). Az szja tv. 3. számú melléklet I. pontjának 2. pontja ezt írja: „A kizárólag üzemi célt szolgáló tárgyi eszközök beszerzésére, előállítására fordított kiadás a felmerülés évében elszámolható, ha annak az egyedi értéke a 200 ezer forintot nem haladja meg.” Ezt lehet akár így, akár úgy is értelmezni!? Nincs semmi visszautaló rendelkezés sem, hogy egyféleképp kellene minden kis értékű eszközt elszámolni. Köszönöm a választ!

Alapítványi óvoda játékbeszerzése Kérdés

Tisztelet Szakértő! Kérdésem: egy alapítványi óvoda az adó 1 százalékból gazdálkodik. Ebből a pénzből csak játékokat vesznek (darabonként 2–10 ezer forintért). Hogyan kell helyesen könyvelni? Kis értékű tárgyi eszköz 145 főkönyv, vagy egyből anyagköltség 51 főkönyv?

Méhcsalád tárgyi eszköz? Kérdés

Egyéni vállalkozó, ha 35 ezer forintért méhcsaládot vásárol, akkor azt kis értékű tárgyi eszközként kell nyilvántartania, és elszámolhatja a vásárlás évében? Ha egyszerre, mondjuk, 10 méhcsaládot vásárol (annak értéke már 350 ezer forint), akkor az tárgyi eszköz? Ha igen, milyen értékcsökkenési kulccsal számolható el? Ha külön vásárol esetleg méhanyát, akkor azt hogyan könyveli? Várom válaszukat! Köszönettel!

Kis értékű tárgyi eszköz 2019 Kérdés

Tisztelt Adózóna! A kérdésem az lenne. hogy 2019-től csak az egyéni vállalkozók számolhatják el a 200 ezer forint beszerzési érték alatti tárgyi eszközökre fordított kiadást egy összegben, vagy ez a módosítás a gazdasági társaságokra is vonatkozik?

Kis értékű tárgyi eszköz áfa bevallás sor Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem, hogy a kis értékű tárgyi eszköz beszerzéseket is szerepeltetni kell az áfabevallás 77. sorában? Válaszukat előre is köszönöm.

Tárgyi eszközök piaci értékének meghatározása végelszámoláskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. végelszámolás alatt áll, van a tulajdonában egy gépkocsi, és néhány, már nulla forint értéken nyilvántartott, kisértékű tárgyi eszköz. A kft. tagjai a tárgyi eszközöket maguk kívánják megvásárolni (a végelszámoló is a kft. tagja). Hogyan köteles a végelszámoló a tárgyi eszközök piaci értékét meghatározni, és igazolni, hogy a NAV azokat elfogadja? Konkrét példaként, hogyan igazolható egy gépkocsi piaci ára a NAV számára? Hogyan határozható meg, igazolható például egy 4 éves laptop vagy egy 4 éves mobiltelefon piaci ára úgy, hogy azt a NAV elfogadja?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink