2 találat a(z) kiegészítő cimkére

Adómentes szolgáltatás Kérdés

Katás alanyi mentes adózónál mit jelent, hogy az értékhatárba nem számít bele az f. pont szerinti 86. § (1) a-g szerinti adómentes, kiegészítő jellegű szolgáltatásnyújtás? Az illető biztosítás-, hitel- és pénzközvetítést végez (630391).

Szakképzési hozzájárulás csökkentő támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szakképzési hozzájárulást csökkentő támogatás elszámolásával kapcsolatosan az alábbi kérdésekben kérnénk a segítségét: 1. 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő kft. kőművesek gyakorlati képzését végezné.10 fő gyakorlati képzését tervezik tanulószerződéssel, melyből 4 fő saját dolgozó lenne. Előző 2 évi árbevételünk, évenként, meghaladja a 2016. évben tervezett éves csökkentő tétel 400 százalékát. - jól értelmezzük azt, hogy a normatíván felül csak a beruházási kiegészítő csökkentő tételt vehetik igénybe, az oktatói kiegészítő csökkentő tételt és a tanműhelyes csökkentő tételt nem? - esti oktatás lesz, ezért a normatívának a 60 százalékát lehet csökkentő tételként elszámolni, vonatkozik a 60 százalékos korlát a beruházási kiegészítő csökkentő tételre is? - mekkora az elszámolható maximális összeg? 2. Egy másik kft. szintén 100 százalékban önkormányzati tulajdonú, de nonprofit kft.-ként működik. Náluk is a fenti kérdések merültek fel. Ők a tavalyi évben szeptembertől foglalkoznak nappali rendszerű oktatásban részt vevő szakmunkástanulók gyakorlati képzésével. Kérdésünk, hogy tavaly jogosultak voltak-e szakképzési hozzájárulást csökkentő normatívára, illetve az idei évben vonatkoznak-e rájuk korlátozó vagy tiltó szabályok? Esetleg kell-e a NAV felé valamilyen bejelentéssel élni a támogatás igénylését megelőzően? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Simonné Mészáros Ibolya

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végrehajtói letiltás mértéke?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaviszony megszüntetése GYED alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close