11 találat a(z) katás cég cimkére

Sumákolt a katás cég: bevasalható-e rajta a büntetőadó? Cikk

Katás társaság nem tájékoztatta a megrendelőt, hogy kisadózó, miközben az ügylet ellenértéke jócskán meghaladta a 3 millió forintot. Jogosult-e a vevő a katás bt.-től követelni, hogy térítse meg a több millió forint adóterhet, esetleg levonhatja-e az adóra esőre részt a számla kiegyenlítendő összegéből? – kérdezte olvasónk. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Katás vállalkozás webshopból származó bevétele Kérdés

Egyéni ügyvéd Kérdés

Cégautó-értékesítés katás cégnél Kérdés

Lehetünk-e két katás cégben tulajdonosok? Kérdés

Katás társaságok: táppénz-hozzájárulási kötelezettséggel is számolni kell Cikk

Az új évben hatályba lépett törvénymódosítások – különös tekintettel a társadalombiztosítás alapvető jogszabálya, a Tbj. „átírása” – lehetőséget adtak volna néhány, a társadalombiztosítási kötelezettségeket érintő jogszabályi anomália kiküszöbölésére. Ilyen például a kisadózó társas vállalkozás által a kisadózó táppénze után fizetendő táppénz-hozzájárulás kérdése, amely vonatkozásában ellentmondásos előírásokat tartalmaz az 1997. évi LXXX. (Tbj.) törvény és a kisadózó vállalkozásokról szóló 2012. évi CXLVII. (Kiva) törvény.

Itt az idő agrárkamarai tagdíjat fizetni! Mutatjuk, kinek, mennyit kell Cikk

Augusztus 15-éig meg kell fizetni az agrárkamarai tagdíjat az érintett vállalkozásoknak. Cikkünkből részletesen megtudhatja, kik kötelezettek erre, és azt is, milyen értelmezési problémák nehezítik a tagdíj alapjául szolgáló árbevétel meghatározását.

Katásokkal üzletelők: itt az ideje adatot szolgáltatni a NAV-nak Cikk

Március 31-éig – illetve a hétvége miatt idén április 1-jéig – adatot kell szolgáltatniuk az adóhatóságnak a kisadózók számláit befogadó egyes adózóknak.

Külföldi tartózkodás – katás vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldre költözés miatt kataalanyiságomat, vállalkozásomat meg kell-e szüntetni? Ausztriába költözés miatt az állandó lakcímem megváltozik, vállalkozásom itthoni székhelye a tulajdonomban. Ausztriában létesítek munkaviszonyt, illetve szellemi szabadfoglalkozásúként adószámot is kapok. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben meg kell-e az itthoni katás vállalkozásomat szüntetni, vagy továbbra is dolgozhatok benne itthon hazai gazdasági társaságoknak? Köszönettel.

Katás cég végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 15 éve működő kkt. három éve kisadózó (egyszeres könyvvitelt vezet) ezt megelőző időszakban öt éven keresztül szintén egyszeres könyvvitelt vezető evás kkt. volt. Ez év június végén szeretnék végelszámolás alapján megszüntetni a céget. Nincs semmilyen tartozásuk. Nincsenek eszközök, csak 100 ezer forint alapítói vagyon (jegyzett tőke), illetve 50 ezer forint bankban lévő pénzeszköz. Kisadózóként házipénztárat nem vezetett, és nem tud kimutatni pontos készpénzösszeget, illetve szintén a kisadózásra tekintettel a kettő kkt.-tagnak jövedelmet sem számfejtettek. Alkalmazott nem volt. Vissza kell-e térniük a számviteli törvény hatálya alá, a kettős könyvvitelbe, szükséges-e mérleget készíteni? Kb. 8-9 évvel ezelőtt adták le az utolsó számvitel szerinti mérleget. A szíves válaszadásukat előre is köszönöm!

Katás cég végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. 2008-2012. között evás volt, majd 2012-ben bejelentkezett a kata hatálya alá. 2015. március 1-jétől egyszerűsített végelszámolásba kezdett. Kell-e neki tevékenységzáró, illetve záró beszámolót készítenie, és letétbe helyeznie? Szerintem csak a kettős könyvvitelt vezető vállalkozásokra vonatkozik a kormányrendelet ezen paragrafusa. Köszönöm válaszát! Üdvözlettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Be kell-e zárni?

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close