112 találat a(z) különbözeti áfa cimkére

Különbözeti áfa levonási jog 2015-től Kérdés

Tisztelt Szakértők! Használt gépjárművek beszerzésével és értékesítésével, valamint gépjármű bérbeadásával foglalkozó kft. különbözeti áfa alá bejelentkezett. A beszerzett gépkocsikat időnként javítani, vagy felújítani szükséges. A beszerzéssel kapcsolatos áfát, illetve a beszerzett gépjárművek javítási, alkatrész költségének áfáját eddig nem helyeztük levonásba. A kérdésem, hogy ez 2015-től változott-e? Tehát levonhatóak lettek-e ezen tételeknek az áfája? Köszönöm szépen!

Különbözeti áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy belga cégtől, aki aukción értékesít használt személygépkocsikat (online oldalon több ezer gépjárműre lehet licitálni) egy magyar autókereskedő cég, aki bejelentkezett különbözeti adózásra a használt ingóságok tekintetében személyautót vásárol. A belga cég számláján a következő jogszabályi hivatkozás található: "Fordított adózás. Az 2006/112/EU ÁFA direktíva 141. és 197. pontja". Kérdésem, hogy a magyar cégnek az áfabevallásban hol kell feltüntetnie a beszerzést? Amennyiben áfát kell bevallania és levonnia a beszerzés után, akkor különbözeti adózással értékesítheti-e? Van-e olyan eset a közösségen belüli beszerzés után, hogy a magyar adóalany különbözeti áfával tudjon értékesíteni Magyarországon? Válaszát előre is köszönöm.

Különbözeti áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha különbözeti áfa esetén a beszerzés értéke több mint az értékesítés, akkor a következő áfabevallási időszakban levonható-e a maradék beszerzési érték az árrés-számításnál? Köszönettel: Ildi

Különbözeti áfa – számlázás Kérdés

Autókereskedő cég közösségen belül szerez be gépjárművet, személygépkocsit, tehergépkocsit egyaránt számlával, amit a 14A60-as bevalláson lejelent. Hogyan számlázza ki ezeket az autókat, ha különbözeti áfára van bejelentkezve? Válaszát megköszönve: Langné Skaper Anna

Különbözeti áfa Kérdés

T. Szakértő! Ügyfelünk használtcikk-kereskedéssel foglalkozik, a Vaterán is árul. Kérdésem: a Vatera havi számlájának áfáját levonhatom-e, vagy a különbözeti áfa miatt nem lehet levonni? Vagy az értékesítéssel szembeállítva bruttó értékben kiadásba teszem? Segítségét köszönöm Ildi

Különbözeti áfa Kérdés

Tisztelt dr. Csobánczy Péter Úr! Megkaptam a válaszát, amit nagyon köszönök, de sajnos nem teljesen világos még mindig a különbözeti áfa. A kereskedő váltig állitja, hogy ha EU-ból beszerzett számlán szerepel, hogy külömbözet szerint adózik a például osztrák cég, akkor belföldi értékesités esetén itt sem kell áfát felszámolnia a számlában, csak különbözet szerint adózik. Kérem szíves válaszát: ha minden kétséget kizáróan fel van tüntetve a bejövő EU-s számlán, hogy a külföldi vállalkozó különbözet szerint adózik, akkor belföldi értékesités esetén mindenképpen áfával kell-e továbbszámlázni, vagy a fentiek alapján lehetséges az áfa nélküli, különbözet szerinti értékesités? Köszönettel: T.K.

Különbözeti áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünk autóértékesítéssel foglalkozik. Különbözeti áfa hatálya alátartozik. Az idén EU-ból is vásárol gépjárműveket. Kérdésem az lenne, hogy ezeket a gépjárműveket, ha belföldön értékesítik, akkor teljes áfával kell kiszámlázni, vagy pedig a különbözeti áfa szerint? Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Sconto értelmezése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close