10 találat a(z) közfoglalkoztatás cimkére

Letiltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérem segítségét: ha valaki közfoglalkoztatási jogviszonnyban áll, akkor a nettó bérből kell levonni a letiltást, melynek mértéke 33%, vagy rá más szabályok vonatkoznak? A letiltásra is érvényes a 2020. 12. 31-éig fennálló veszélyhelyzetre vonatkozó moratórium? Várom válaszát. Köszönettel: Baráthné

Szochokedvezmény közfoglalkoztatási jogviszonyban Kérdés

A közfoglalkoztatási jogviszonyban állóknak munkanapra és munkaszüneti napra kifizetett betegszabadság összegét figyelembe lehet-e venni szochokedvezmény érvényesítésénél?

Pénztárgép-kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában kérem segítségét és válaszát. Belső egyházi jogi személyként közfoglalkoztatásban mezőgazdasági terméket állítunk elő. A megtermelt termékek egy részét adományként rászorulók, illetve a közfoglalkoztatásban dolgozók között osztunk szét. A többi terméket magánszemélyeknek, illetve gazdasági társaságoknak szeretnénk értékesíteni. Kérdésem, hogy az értékesítés kiskereskedelemnek számít-e (nincs erre a célra berendezett értékesítő helyiségünk), és szükséges-e pénztárgép használata? Köszönettel!

Mezőgazdasági közfoglalkoztatási és szociális földprogram indul Cikk

Minden korábbinál nagyobb volumenű mezőgazdasági közfoglalkoztatási és szociális földprogramot indít a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) – mondta Nagy István agrárminiszter az MTI-nek szerdán.

Minimálbérnél kevesebb is lehet a fizetés: mikor és hogyan? Cikk

A minimálbér, illetve a garantált bérminimum több lépcsőben történő, eltérő mértékű emelését követően a kétféle minimális díjazás közötti olló szétnyílt. Ennek következtében nem csak az a kérdés került a figyelem középpontjába, hogy mely feltételek jogosítanak garantált bérminimumra, hanem az is, hogy mely esetekben mentesülhet a munkáltató a minimális díjazás megfizetése alól. Az alábbiakban sorra vesszük a kivételeket.

Meddig tartható fenn egy közfoglalkoztatási jogviszony? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Civil fenntartású szociális intézmény 2016. 02. 01-jétől közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztat 3 főt (takarító, karbantartó). Abban kérem tájékoztatásukat, hogy van-e jogszabályi korlátja a jogviszonyuk meghosszabbításának? Másként fogalmazva: egy személy ugyanannál a foglalkoztatónál mennyi ideig foglalkoztatható közfoglalkoztatási jogviszonyban? Előre is köszönöm a tájékoztatást!

Ápolási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy ápolási díj mellett lehet-e az önkormányzattal közfoglalkoztatási szerződést kötni, és ez alapján közfoglalkoztatásban dolgozni? Tudomásom szerint munkaviszony keretében napi 4 órában dolgozhatnék. Úgy tudom, közfoglalkoztatásban gyes mellett is lehetne dolgozni, így talán ápolási díj mellett is? Segítségét előre is köszönöm!

Közmunka: ki foglalkoztatható, ki foglalkoztathat? Eltérések az Mt.-től Cikk

Ki foglalkoztathat közmunkást, milyen tevékenységre, miben térnek el az alkalmazási szabályok a munka törvénykönyvétől? Miről köteles gondoskodni a foglalkoztató?

Közfoglalkoztatás melletti jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sport egyesület közfoglalkoztatásban alkalmaz egy munkavállalót ugyanezen egyesület ugyanezt a munkavállalót szeretné megbízási szerződéssel foglalkoztatni. A két jogviszony lehetséges-e? Sajnos a közfoglalkoztatási törvényben nem találtam erre vonatkozóan leírást. A munkaügyis ügyintézővel úgy gondoljuk hogy esetleg egyszerűsített foglalkoztatás lehetséges. Tisztelettel.

Közfoglalkoztatás - őstermelő Kérdés

Méhészetre őstermelői igazolvány kiváltását tervezi ügyfelem. Márciustól szeptemberig (jelenleg munkanélküli) közfoglalkoztatás keretében alkalmaznák. Lehetséges-e a kettő együtt/egymás mellett??Előre is köszönöm válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Felmondási védelem közalkalmazottnál

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Háromszögügylet

Verbai Tamás

jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close