4 találat a(z) közüzemi díjak cimkére

Lakásbérbeadás költségeinek számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Lakásbérbeadó számlát állít ki a bérletidíj-bevételről. A 2019. évtől nem kell bevételként bevallani a közüzemi költségeket. A számla kiállításakor nem kell bevételként feltüntetni a ház felé havonta fizetendő hideg víz, meleg víz, fűtés, közös költség összegét, vagy csak az Elmű felé fizetendő összeget? Köszönettel: F. Á.

Ingatlan-bérbeadáshoz kapcsolódó közüzemi díjak Kérdés

Ingatlan-bérbeadási szerződésben kikötötték, hogy az ingatlan használata során felhasznált villany, víz és felmerült rezsiköltségek változatlan áron továbbszámlázza a bérbeadó a bérlőnek. Ezen költségeket anyagköltségként, eladott áruként vagy közvetített szolgáltatásként kell-e könyvelni? Csökkenthető-e vele az iparűzési adó alapja?

Bérbeadás szja-, illetve ehoalapja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az áfatörvény 70. § (1) bekezdése alapján a bérbeadáshoz szorosan kapcsolodó számlázott közüzemi díjak a bérbeadás adóalapját képezik. Kérdésem, hogy a magánszemély bérbeadó esetén mi az alapja az szja-nak illetve az ehónak? Köszönettel: Pásztorné

Bérbeadás és közüzemi díjak Kérdés

Betéti társaság részére a magánszemély tulajdonos a vállalkozásnak használatba adja egy ingatlanát. Járható út-e, hogy a bérleti díj 0 Ft, viszont a közüzemi díjakat a m2-rel arányosan továbbhárítja a vállalkozás részére? Minderről a magánszemély számlát helyettesítő bizonylatot állítana ki a bt. részére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi cég munkavégzése Magyarországon munkaügyi szempontból

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

2020. évi CXL. törvény értelmezése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close