4 találat a(z) közüzemi díjak cimkére

Lakásbérbeadás költségeinek számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Lakásbérbeadó számlát állít ki a bérletidíj-bevételről. A 2019. évtől nem kell bevételként bevallani a közüzemi költségeket. A számla kiállításakor nem kell bevételként feltüntetni a ház felé havonta fizetendő hideg víz, meleg víz, fűtés, közös költség összegét, vagy csak az Elmű felé fizetendő összeget? Köszönettel: F. Á.

Ingatlan-bérbeadáshoz kapcsolódó közüzemi díjak Kérdés

Ingatlan-bérbeadási szerződésben kikötötték, hogy az ingatlan használata során felhasznált villany, víz és felmerült rezsiköltségek változatlan áron továbbszámlázza a bérbeadó a bérlőnek. Ezen költségeket anyagköltségként, eladott áruként vagy közvetített szolgáltatásként kell-e könyvelni? Csökkenthető-e vele az iparűzési adó alapja?

Bérbeadás szja-, illetve ehoalapja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az áfatörvény 70. § (1) bekezdése alapján a bérbeadáshoz szorosan kapcsolodó számlázott közüzemi díjak a bérbeadás adóalapját képezik. Kérdésem, hogy a magánszemély bérbeadó esetén mi az alapja az szja-nak illetve az ehónak? Köszönettel: Pásztorné

Bérbeadás és közüzemi díjak Kérdés

Betéti társaság részére a magánszemély tulajdonos a vállalkozásnak használatba adja egy ingatlanát. Járható út-e, hogy a bérleti díj 0 Ft, viszont a közüzemi díjakat a m2-rel arányosan továbbhárítja a vállalkozás részére? Minderről a magánszemély számlát helyettesítő bizonylatot állítana ki a bt. részére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Értékcsökkenés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close