21 találat a(z) kötetlen munkaidő cimkére

Csökkentett munkaidős foglalkoztatása iránti kérelem elutasítása Kérdés

Csökkentett munkaidő támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy járhat-e a csökkentett idejű munkaidőhöz kapcsolódó támogatás kötetlen munkarendben alkalmazott dolgozó részére, illetve elfogadható-e, ha a könyvelő alkalmazottak munkaidejét nem az ügyfelek számának fogyatkozása, hanem az ügyfelek által hozott számlák, bérszámfejtés és egyéb elvégzendő feladatok jelentős csökkenése okozza? A jogszabály mikortól alkalmazható? Számít-e, hogy a munkaidőt már a jogszabály hatálybalépése előtt, vagy csak utána csökkentették? Előre is köszönöm válaszát!

Kötetlen munkaidő? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Kötetlen munkaidőbeosztás: hogyan alkalmazható, mik a buktatói? című cikkhez kapcsolódóan kérdezném, hogy kötetlen munkaidőbeosztásnak minősül-e, ha a dolgozó nagyrészben a vállalat partnereitől érkező feladatokat teljesít. Valójában nem a dolgozó határozza meg azt, hogy mikor végez munkát, mivel a partnerek kiszolgálása nem történhet akkor, amikor a dolgozó szeretné, de semmi más befolyásoló tényező nincs a munkavégzésével kapcsolatban (vállalat nyitvatartási ideje, munkavállalók munkavégzése). A vállalat partnereitől érkező felkérések bármikor érkezhetnek. Köszönettel.

Túlóra kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném sürgős válaszukat a következőre: Alkalmazott munkaszerződése szerint munkaideje heti 40 óra. Munkaköri leirásában szerepel: kötetlen munkaidő. Erre való hivatkozással a ledolgozott túlórát, ami jelentős, munkáltatója nem fizeti ki. Helyesen jár-e el a munkáltató? Ha nem, akkor milyen jogorvoslat létezik? Tisztelettel: Borosné Fazekas Mária.

Kötetlen munkaidő esetén a munkavégzés helye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném, hogy kötetlen munkarend esetén a dolgozó munkaidejének 100 százalékát a munkahelyén kell teljesítenie, csak ennek beosztását határozhatja meg (például nem reggel 8-ra megy, hanem 12 órától dolgozza le munkaidejét) vagy a munkaszerződés szerinti munkaideje egy részét otthon is teljesítheti? (Például napi 8 órából napi 4 órát tölt csak a munkáltatónál.) A feladat jellege (könyvelés) ezt lehetővé teszi és a munkaadó is hozzájárul. Ebben az esetben a munkaszerződésben szabályos az a megfogalmazás, hogy heti 40 óra, kötetlen munkaidőben? Köszönettel várom válaszát.

Kötetlen munkaidő bérszámfejtése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem szolgáltatásnyújtást végez. Üzletében a nyitvatartás ideje alatt (hétvégén is) munkavállalói atipikus foglalkoztatási forma keretében látják el munkaköri feladataikat. Az irányadó munkarend a munkakör-megosztásban történő foglalkoztatásra tekintettel kötetlen. Munkaköri feladataikat a munkavállalók egymás között szabadon oszthatják fel. A munkakör jellege készenléti jellegű, kikötve a havi átlagos munkaidő maximum értékével. Az alapbéren felül egyéb juttatások nem illetik meg. Mivel munkaidő-nyilvántartás vezetése ebben a foglalkoztatási formában nem kötelező, a bérszámfejtésnél gondot jelent, hogy csak manuálisan rögzíthető a szabadság és a betegszabadság napjainak száma és a hozzá tartozó számított összeg (normál esetben a jelenlétet rögzíti, és automatikusan számfejthető). A bérszámfejtést milyen dokumentumok alapján lehet elkészíteni szabályosan ebben a foglalkoztatási formában munkaidő-nyilvántartás nélkül? Többnapos betegállománynál az orvosi igazoláson feltüntetett kieső időből a betegszabadság napjai munkavállalói nyilatkozat alapján elfogadható? Elég a szabadság-nyilvántartás vezetése, vagy a „szabadságengedély” nyomtatványon is dokumentálni kell a szabadság kiadását? Válaszát előre is köszönöm.

Vezető állású munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék, hogy milyen esetben lehet a munka törvénykönyve 208. §-sal kezdődő vezető állású munkavállalóra vonatkozó szabályokat alkalmazni? Bele kell ezt foglalni a munkaszerződésbe? Mitől lesz vezető? Például egy 3 fős csoport vezetése már ilyen, vagy esetleg cégvezető, ügyvezető, kereskedelmi vezető kell legyen? A kötetlen munkaidő mit jelent? Az ő vezetője, vagy beosztottjai el kell tudják érni, akár 8 munkaórán túl is, vagy a saját munkaidejét ő osztja be, de nyilván az normál munkaviszony esetén nem több mint heti 36 óra? Ha túlmunkája jelentkezik, azt a többi munkavállalóval azonosan kell az Mt. szerint kompenzálni? Válaszát előre is köszönöm!

Kft.-ügyvezető – jelenléti iv Kérdés

Kérdésem, hogy egy kft. ügyvezetőjének, aki munkaviszonyban dolgozik, munkaszerződése kötetlen munkaidő kell-e jelenléti ívet vezetni? Egy buzgó könyvelő ezt követeli az ügyvezetőtől.

Nélkülözhetetlen feltételek a kötetlen munkaidőhöz Cikk

A munkáltató a munkaidő beosztásának jogát teljes egészében átengedheti a munkavállaló számára. A kötetlen munkaidő azonban nem pusztán döntés kérdése, elrendeléséhez a munka törvénykönyve feltételeket ír elő.

Tehergépkocsi-vezető Kérdés

Tisztelt Cím! Egy cég árufuvarozási tevékenységet végez, a gépjármű a 3,5 tonna súlyt nem haladja meg, tachográffal nem kell felszerelni. Kérdésem, hogy a tehergépkocsi-vezető munkakörben foglalkoztatott munkavállalót lehet-e kötetlen munkaidőben foglalkoztatni? Köszönöm.

Kötetlen munkaidő-beosztás: ezekre a szempontokra figyeljen! Cikk

Egyre több szektor jellemzője a munkaerő-hiány, mely sok esetben a munkajogi szabályok rugalmas értelmezésére ösztönzi a munkáltatókat, különösképpen a munka- és pihenőidő szabályaival összefüggésben. Ennek két fő területe a kötetlen munkaidő-beosztás, valamint a készenléti jellegű munkakör szabályainak kiterjedt alkalmazása. A pontos szabályok betartására azonban ügyelni kell, hiszen a jogellenes munkaidő-beosztás következményei nem csupán munkaügyi ellenőrzés során köszönhetnek vissza, hanem munkaügyi perekben is, melyre egyre több a példa.

Munkaügyi ellenőrzések jönnek, célkeresztben a szabadságkiadás Cikk

A munkaügyi felügyelet éves ellenőrzési tervében őszre esik a szabadság kiadására vonatkozó szabályok betartásának vizsgálata. Érdemes tehát különös figyelmet fordítani arra, hogy munkáltatók kiadják a dolgozókat adott évben megillető szabadságot, ha pedig ez teljes mértékben nem lehetséges, arról a munkavállalóval jogszerűen megállapodjanak.

Ügyvezető munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. tagja a képviseletet és a személyes közreműködését munkaviszonyban látja el, kötetlen munkaidőben. Kell szabadságnyilvántartást, illetve munkaidő-nyilvántartást vezetnie? Köszönöm válaszát!

Jelenléti ív Kérdés

A kötetlen munkaidős dolgozóknak és vezető állású munkavállalóknak (cégvezető) kell-e munkaidő-nyilvántartást (jelenléti ívet) vezetni?

Szabadság részmunkaidő esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az általunk könyvelt cégnél egy dolgozó részmunkaidőben, heti 10 órában dolgozik, ráadásul kötetlen munkaidőben, ő osztja be a munkaidejét. Érdeklődni szeretnék, hogy ilyen esetben hogyan történik a szabadságok kiadása? Másik kérdésünk, hogy kötetlen munkaidő alkalmazható-e tanári munkakör esetén? Válaszát előre is köszönjük!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiva, egészségügyi szolgáltatási járulék

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Kivaalap-módosítás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close