9 találat a(z) kártyás fizetés cimkére

Pénztárgép, számlázás Kérdés

Pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kávézónkban pénztárgépet és bankkártyaolvasó terminált üzemeltetünk. Havonta pár alkalommal vendégeink kérnek számlát, készpénzes és kártyás fizetésről. Eddig számlázóprogramunkkal adtunk számlát, úgy, hogy a pénztárgépbe beütöttük az összeget, és hozzátűztük a számlához a bizonylatokat, a nyugtát és a bankos papírt. Úgy gondolom, ez nem jó megoldás, mert így a NAV rendszerébe kétszer megy, mi a fentieket egyszer szerepeltettük a könyvelésben. Gondolom, a kártyás fizetést nem kellene a pénztárgépbe ütni, csak a terminálon lehúzni és számlát adni, de mi a teendő a készpénzessel? A pénztárgép nem tud számlát adni, pedig az lehetne a megoldás. Kérem segítségét abban, mi a helyes eljárás! Köszönettel: GG

Gigabírság a MasterCardnak árkorlátozás miatt Cikk

Az Európai Bizottság 570 millió 566 ezer euró (mintegy 183 milliárd forint) bírságot szabott ki a MasterCard amerikai kártyakibocsátó vállalatra az unió versenyjogi előírásainak megsértése miatt – közölte kedden Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős biztos.

Cég nevére kért számla kifizetése saját bankkártyával Cikk

Bt. nevére kért számlát magánszemély egyenlítette ki a saját bankkártyájával. Az üzletben szóltak neki, hogy a magánszámláról történő bankkártyás fizetés nem szabályos. Igaz-e ez, és van-e erre vonatkozó törvény, szabály? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Százmilliárdokat spórolhatna az ország a készpénzmentes fizetéssel Cikk

A készpénzfizetési rendszer évente mintegy 450 milliárd forint költséget ró a nemzetgazdaságra, ezt megspórolhatná az ország a készpénzmentes fizetéssel – mondta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár a Sziget fesztiválon tartott sajtótájékoztatóján.

Kártyás fizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy adómentes értékesítést folytató egyéni vállalkozó hordozható kártyaleolvasó működtetését vezetné be, mivel nem egy helyen értékesít. Az értékesítéseiről általában nyugtát állított ki eddig, mert többségében magánszemélyek vásárolnak nála. A kérdésem az, hogy ezekben az esetekben, amikor a vásárló bankkártyával fizetne, ugyanúgy kiállíthatja részére a nyugtát? Kell valami plusz szöveget ráírni a nyugtára, hogy nem készpénzes, hanem kártyás vásárlásról volt szó? Válaszát előre is köszönöm!

Kártyával történő számlakiegyenlítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk fő tevékenysége járóbeteg-ellátás. Ügyfeleink számláikat leginkább készpénzzel, egészségbiztosítási kártyával vagy bankkártyával egyenlítik ki. Jelenlegi fizetési eljárásunk, hogy előbb elkészítjük a számlát, melyre az ügyfél által kért fizetési módot tüntetjük fel. Sajnos a jelenlegi számlázó rendszerünk csak a készpénzes számlákat képes elkészíteni, tehát az azonnali bankkártyás, illetve egészségbiztosítási kártyás fizetési mód esetén kézi számlatömböt használunk. Amikor kiegyenlítené az ügyfél a számlát valamelyik kártyájával, akkor derül ki, hogy vagy nem működik az egészségpénztár rendszere, vagy nincs fedezet a kártyán, tehát csak készpénzzel tud fizetni. Ekkor mi sztornózunk és kiállítjuk a készpénzes számlát. Van-e ennél gyorsabb lehetőség, amely minden előírásnak megfelel? Szabályos-e, ha előbb a kiegyenlítést bonyolítjuk le, majd azt követően készül a számla? Üdvözlettel: Hegyi Tünde

Itt az NGM készpénzkorlátozó rendelete Cikk

Nyolcvanezer forintos támogatást igényelhetnek a bankok minimum ezer, maximum 10 ezer darab bankkártyaterminál telepítéséhez, darabonként legfeljebb 80 ezer forint értékben. Az NGM ma kihirdetett rendeletének célja a készpénzes forgalom jelentős csökkentése, a szürkegazdaság visszaszorítása.

Bankkártyás fizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy ha valaki mondjuk céges levelet ad fel, kér róla céges számlát, és ennek a végösszegét saját magán bankkártyájával fizeti, majd utána ezt a pénzt kiírja, illetve kiveszi a cég házi pénztárából, az lehetséges-e, illetve nem jogsértő? Inkább céges bankkártyával kellene fizetni vagy készpénzzel? Segítségét előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó – NAV-ellenőrzés

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close