223 találat a(z) jutalék cimkére

Szállás-közvetítő ÁFA Kérdés

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e Kérdés

Jutalékszámla Kérdés

Fiktív szerződések miatt szabadságvesztést kezdeményeztek cégvezetőkkel szemben Cikk

Több tízmillió forint értékű gazdasági csalás miatt emelt vádat négy cégvezetővel szemben a Heves Megyei Főügyészség – közölte a megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Wish jutalék elszámolás Kérdés

MNB-engedély Kérdés

Online számlázás Kérdés

Kataalany amerikai bevétele Kérdés

Személygépkocsi-értékesítéshez kapcsolódó jutalék áfája Kérdés

Átvételi pont Kérdés

Áfaelszámolás Kérdés

Jutalék fizetése külföldi magánszemély részére Kérdés

Romániai jövedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar közösségi adószámmal rendelkező katás egyéni vállalkozó 2017 óta hálózatépítéssel foglalkozik a Forever Living Products nevű vállalkozás partnereként. A magyar Forever Living Products Kft.-nek havi jutalékot számláz, az itthoni tevékenysége után. A vállalkozónak vannak olyan magyarországi partnerei, akik Romániában is tudtak partnereket beszervezni. A Forvever Living Products vállalkozás szabályzata révén, a Romániában beszervezett tagok után is jogosult úgynevezett bónusz kifizetésre a magyar egyéni vállalkozó. A romániai Forever cég illetőségi igazolást kérve 5% adót kíván a bevételéből levonni, illetőség igazolás hiányában pedig 16%-ot vonna le. A kifizetendő összeg 2017, 2018, 2019 évek tevékenysége után jár, 2020-ban kérnénk ki az összeget, egyéni vállalkozói jövedelemként szeretnénk elszámolni. Jogos-e a román fél részéről az adólevonás? Ha igen, akkor ez később ezen adó visszakérhető-e román adóhatóságtól? Kérem ismertesse az ide vonatkozó adózási szabályokat is.

Airbnb házigazda-meghívási jutalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem mint magánszemély részt vett az airbnb házigazda-meghívási programjában. A programról leírás itt található: https://www.airbnb.hu/help/article/1129/a-h%C3%A1zigazdamegh%C3%ADv%C3%A1si-program-felt%C3%A9telei-h%C3%A1zigazda-megh%C3%ADv%C3%A1sa Az airbnb házigazda-meghívási programja lehetővé teszi, hogy a kiválasztott, meghívott és arra jogosult tagok pénzt keressenek (lásd a lenti Fizetés szakaszt) új házigazdáknak az airbnb-re történő meghívásával (a továbbiakban: „meghívott házigazdák”), mely házigazdák első alkalommal hoznak létre hirdetéseket vagy aktiválnak meglévő hirdetéseket, és sikeresen bonyolítanak le foglalásokat. Az minősül „teljesített” foglalásnak, amelyet a meghívott házigazda elfogadott, a vendég pedig kifizetett, és sem a vendég, sem a meghívott házigazda nem mond le a tervezett érkezési idő előtt vagy után. Ügyfelem e program keretében kb. 900 ezer forint értékben szerzett jutalékot. A segítségét szeretném kérni, hogy ez pontosan milyen jövedelemnek számít és milyen adóteher vonatkozik rá. A leírásban megtalálható, hogy kérésre az airbnb számlát állít ki. Bizonylatot nem kapott róla a magánszemély, csak az utalás jött át meghívási bónusz jogcímen. Kb. 400 USD egy-egy ilyen összeg. Segítségét előre is köszönöm.

Ingatlanértékesítés – foglaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy gazdasági társaság az ingatlana értékesítésre szerződött egy másik gazdasági társasággal. A szerződéskötéskor a vevő kifizette a szerződés szerinti foglalót az eladónak. A vevő nem tudott teljesíteni, elállt a vételtől, ezért az eladónál maradt a foglaló. Az lenne a kérdésem, hogyan kell elszámolni a foglaló értékét az eladónál és a vevőnél? Az ingatlant eladó társaság a szerződéskötéskor kifizette az ingatlanközvetítőnek a teljes közvetítői díjat. A meghiúsult ingatlanértékesítési ügylet és a jutalék kifizetése ugyanazon évben történt. A vevőnél maradt foglalóérték magasabb mint az ingatlanértékesítőnek kifizetett jutalék. Kérdésem, van-e, lehet-e társaságiadó-vonzata az ingatlan teljes vételárára kifizetett jutaléknak? Válaszukat köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink