5 találat a(z) jogvédelem cimkére

Szellemi tulajdon védelme: akár 1500 eurónyi uniós támogatás a kkv-knak Cikk

Az Európai Bizottság és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) által támogatott Ideas Powered for Business kkv-alap olyan, az unió területén működő kis- és középvállalkozásoknak (kkv) szól, amelyek szellemitulajdon-jogi stratégiájukat kívánják fejleszteni, és szeretnék megvédeni szellemitulajdon-jogaikat nemzeti, regionális vagy EU-szinten. Március 1-jén 20 millió eurós uniós jogvédelmi pályázaton indulhatnak a kkv-k –vja fel a figyelmet közleményében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Szellemi tulajdon: 20 millió eurós alap segíti a kkv-kat jogaik védelmében Cikk

A kis- és közepes vállalkozásokat (kkv-k) 20 millió eurós támogatási alap segíti mától a szellemitulajdon-jogaik védelmében – közölte az Európai Bizottság. A támogatási program keretében igényelhető finanszírozás révén az uniós vállalkozások hatékonyabban tudnak érvényt szerezni jogaiknak.

Többet kell fizetni a szerzőknek az interneten felhasznált tartalmakért Cikk

Megszavazta az Európai Parlament (EP) ma a szerzői jogi szabályozás tervezett módosítását, amelyet máris sokan bírálnak, mondván, egyes rendelkezései veszélyeztetik az internet szabadságát.

Uniós internetes felületen rendezheti kartell- és egyéb vitás ügyeit Cikk

Új online felületet tett elérhetővé az Európai Bizottság, amely a társaságok és jogi képviselőik számára megkönnyíti, hogy kartellügyekkel kapcsolatos engedékenységi és vitarendezési eljárások és nem kartellügyekben folytatott együttműködés keretében nyilatkozatokat és dokumentumokat nyújtsanak be.

80 millió európai munkahelyet veszélyeztetnek a hamis termékek Cikk

A kalózkodás és hamisítás különböző fajtái miatt évente csaknem 50 milliárd eurótól, vagyis az össz értékesítésük 7,4 százalékától esnek el a szellemi tulajdonjogokhoz köthető iparágak az Európai Unióban – hívja fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a szellemi tulajdon világnapja alkalmából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close