7 találat a(z) jogvédelem cimkére

Jogvédelem idős dolgozónak Kérdés

Nyugdíjazás előtt áll? Ilyen jogvédelem illeti meg Cikk

Az idős dolgozók munkaviszonyát a nyugdíjkorhatár eléréséig védi a törvény, ezt követően pedig egyszerűsíti munkaviszonyuk megszüntetésének lehetőségeit. A nyugdíjkorhatár betöltése sem jelenti azonban azt, hogy a munkaerőpiacon semmiféle védelemmel nem rendelkeznek. Ezen eseteket vesszük sorra.

Szellemi tulajdon védelme: akár 1500 eurónyi uniós támogatás a kkv-knak Cikk

Az Európai Bizottság és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) által támogatott Ideas Powered for Business kkv-alap olyan, az unió területén működő kis- és középvállalkozásoknak (kkv) szól, amelyek szellemitulajdon-jogi stratégiájukat kívánják fejleszteni, és szeretnék megvédeni szellemitulajdon-jogaikat nemzeti, regionális vagy EU-szinten. Március 1-jén 20 millió eurós uniós jogvédelmi pályázaton indulhatnak a kkv-k –vja fel a figyelmet közleményében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Szellemi tulajdon: 20 millió eurós alap segíti a kkv-kat jogaik védelmében Cikk

A kis- és közepes vállalkozásokat (kkv-k) 20 millió eurós támogatási alap segíti mától a szellemitulajdon-jogaik védelmében – közölte az Európai Bizottság. A támogatási program keretében igényelhető finanszírozás révén az uniós vállalkozások hatékonyabban tudnak érvényt szerezni jogaiknak.

Többet kell fizetni a szerzőknek az interneten felhasznált tartalmakért Cikk

Megszavazta az Európai Parlament (EP) ma a szerzői jogi szabályozás tervezett módosítását, amelyet máris sokan bírálnak, mondván, egyes rendelkezései veszélyeztetik az internet szabadságát.

Uniós internetes felületen rendezheti kartell- és egyéb vitás ügyeit Cikk

Új online felületet tett elérhetővé az Európai Bizottság, amely a társaságok és jogi képviselőik számára megkönnyíti, hogy kartellügyekkel kapcsolatos engedékenységi és vitarendezési eljárások és nem kartellügyekben folytatott együttműködés keretében nyilatkozatokat és dokumentumokat nyújtsanak be.

80 millió európai munkahelyet veszélyeztetnek a hamis termékek Cikk

A kalózkodás és hamisítás különböző fajtái miatt évente csaknem 50 milliárd eurótól, vagyis az össz értékesítésük 7,4 százalékától esnek el a szellemi tulajdonjogokhoz köthető iparágak az Európai Unióban – hívja fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a szellemi tulajdon világnapja alkalmából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Milyen dátummal könyveljek?

Kelemen László

adószakértő, jogász

EU-s szállítás, EU-n kívüli számlázás

Kelemen László

adószakértő, jogász

Rendszerfelügyelet számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs