326 találat a(z) jövedéki adó cimkére

Jövedéki termék behozatala Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy jövedékiital-nagykereskedő, aki EU-ból és harmadik országból kíván jövedéki italt behozni Magyarországra, értékesítési céllal. Hogyan történik a folyamat? Milyen adófizetési kötelezettség keletkezik, és azt mikor kell bevallani? Részletesen szeretném kérni a segítségét, hogy mi a teendő. Köszönettel.

Minibárból értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Panzió, kizárólag vendégei részére minibárfogyasztást lehetővé tesz, melyben sörök, pálinkák is elhelyezésre kerülnek. Ennek lehet bármilyen jövedéki adós vonzata? Külön engedély kell az italforgalmazáshoz? Köszönöm előre is a választ.

Pezsgős ajándékozás szabályai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik társaságunk wellness, masszázs és kozmetikai szolgáltatásokat végez. A társaság kedvezményes árú szolgáltatás csomagokat is állít össze. Egy, pároknak összeállított szolgáltatáscsomagnak része lenne egy üveg ajándékba adott pezsgő. Az ajándékba adott pezsgő miatt a társaság a jövedéki adó törvény hatálya alá kerül-e, illetve terheli-e NÉBIH-nek fizetendő élelmiszerbiztonsági felügyeleti díj? Válaszát előre is köszönöm.

Tállai: ezt kell tudni a jövedéki adó bevallási tervezetéről Cikk

Már minden jövedéki adófizetésre kötelezett vállalkozó megkapta a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a decemberi időszakról szóló bevallási tervezetét. A hivatal nyilvántartása szerint a mintegy hétszáz vállalkozó összességében 100 milliárd forint jövedéki adót, illetve dohány áfát fizet majd a költségvetésbe – tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Jövedéki adó visszaigénylése: fontos változások a szabályokban Cikk

A jövedéki adót visszaigénylő gazdákat érintő fontos változás, hogy 2017-ben megváltoztak a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj adóvisszaigénylésének szabályai – emlékeztet a NAV.

Jövedéki adóelőleg befizetése Esemény

Ez az alap az üzemanyagok jövedéki adójánál a következő negyedévben Cikk

Közzétette a NAV az ásványolajadó-mértékek megállapításához szükséges, Brent napi jegyzési adatok alapján meghatározott átlagárat.

Ennyit lehet spórolni az NGM szerint, ha a NAV készíti a bevallásokat Cikk

Mintegy 700 milliárd forintot takaríthat meg az állam, ha a tervek szerint 2021-től szinte minden adóbevallást, a vállalkozásokét és a magánszemélyekét is a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) készíti el, és megszűnik a papíralapú bevallás – közölte Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Jövedéki szabály változására figyelmeztet a NAV Cikk

Idén már nem a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) kell benyújtani a boros elszámolást az egyszerűsítettadóraktár-engedélyeseknek és a kisüzemi bortermelőknek. Legközelebb 2018. augusztus 15-éig kell a hegybíró felé eleget tenni ennek az elszámolási kötelezettségnek – hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Gázolaj-jövedékiadó visszatérítésére elszámolható számlák Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016. évben vásárolt, de fel nem használt, leltárra vett gázolaj után 2017-ben visszaigényelhető-e a jövedéki adó? Köszönöm.

Egyszerűsített adóraktár év végi leltárfelvétel bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Jöt. 17..§ (2) bekezdése szerint az adóraktár engedélyese köteles az üzleti év mérlegfordulónapjával készülő leltárfelvétel időpontját a NAV-nak három nappal megelőzően bejelenteni. Kérdésem: ez a kötelezettség vonatkozik-e az egyszerűsített adóraktári engedélyesre is? Válaszukat előre is köszönöm: Köntös Antónia

Őstermelő megszűnése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az őstermelői tevékenységet megszüntetjük december elején. Kérdéseink: 1. A gázolaj jövedéki adójának visszatérítése azonban majd csak valamikor 2018-ban fog megérkezni. Hogyan kell ezt akkor majd kezelni? 2. Egy ipari terület és egy ezen levő lábas szín van a tárgyi eszközei között. A terület nem értékcsökken, csak bekerülési értéke van, a lábas szín pedig már nullára van írva. Hogyan kell ezeket kivenni a vállalkozásból ? 3. Az idei évben nyeresége van. Az előző évek elhatárolt vesztesége megszűnéskor is csak a nyereség feléig érvényesíthető, vagy ilyenkor akár teljes összegben ?

Jövedéki adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőt szeretném kérdezni: egy egyesület kézműves sört szeretne értékesíteni az általa üzemeltetett büfében. Milyen bejelentési és bevallási, befizetési kötelezettsége keletkezik jövedék adó szempontból? Köszönöm a válaszukat. Tamásiné

Szén jövedékiadó-bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Lignitet értékesített egy kft. egy jogi személy felhasználónak. A felszámított jövedéki adó bevallásához nem találom a NAV-nyomtatványt. Nagyon köszönöm a segítséget. Csuhainé

Jövedéki adó szén importja után II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeptember 22-én már érdeklődtem, hogy közösségi adóalanytól beszerzett szén után milyen jövedékiadó-szabályok vannak érvényben 2017. július 01-től. A választ megkaptam, de továbbra sem egyértelmű számomra, hogy ha energiakereskedőként történik a szén vásárlása és értékesítése, akkor kit terhel a jövedéki adó. Harmadik országból történő import esetén a vámhatóság határozattal megállapította a behozatalt végző energiakereskedő részére a jövedéki adót a jövedéki adóról szóló törvény 6. és 7. paragrafusai alapján. A vámkezeléshez nyilatkozatot nem kellett adni, hogy energiafelhasználóként vagy energiakereskedőként történt a behozatal. Lehetséges, hogy import esetében mindenképpen meg kell fizetni a jövedéki adót az importálónak, miközben közösségi beszerzéskor csak abban az esetben, ha nem minősül energiakereskedőnek? Válaszát előre is köszönöm. Péter Zsuzsanna

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásbérlés áfájának levonhatósága

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Új adatszolgáltatási szabályok egyéb szálláshely-szolgáltatóknak

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Könyvelő felelőssége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close