18 találat a(z) jövedéki cimkére

Adótörvényeket is módosító törvények és hét új kormányrendelet a tegnapi közlönyökben Cikk

Két törvényt is kihirdettek a december 22-én késő este megjelent 237. számú Magyar Közlönyben.

Befizetési határidő Esemény

Jövedéki adóval kapcsolatos információkat közölt a NAV Cikk

Jövedéki terméket előállító, illetve forgalmazók számár több fontos információt tett közzé honlapján a NAV.

Hatszáz milliárd forinttal több adót fizettünk 2017-ben, mint egy évvel korábban Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kezelt bevételek 2017-ben összességében kedvezően alakultak – olvasható a NAV friss évkönyvében. A szervezet által kezelt bevételek együttesen a végleges adatok alapján 13 401,7 milliárd forintot tettek ki, mely összeg 608,6 milliárd forinttal, 4,8 százalékkal meghaladta az előző évben realizálódott bevételt.

Haladék és könnyítés jöhet a jövedéki szabályozásban Cikk

A kormány támogatja a jövedéki adóról szóló törvény módosításához benyújtott Gazdasági Bizottsági javaslatot. Amennyiben az Országgyűlés megszavazza, az új jövedéki adótörvény három hónappal később 2017. július 1-jén lép hatályba; azok a cégek, akik eddig nem nyilatkoztak arról, hogy tovább kívánják-e folytatni tevékenységüket, még május 15-éig megtehetik. További változás, hogy az elektromos cigarettába való töltőfolyadékok közül csak a nikotintartalmút terheli jövedéki adó.

J30 csomagküldő Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kell-e nyilatkoznia egy kisvállalkozásnak, amelyik külföldre – jellemzően Németországba, Ausztriába, USA-ba – küld ki palackos borokat, pezsgőt esetleg Unicumot, esetenként 200-300 euró értékben? Az árut webes felületen lehet megrendelni, a kiszállítás saját kis teherautóval, illetve szállító vállalkozásokkal történik. Válaszukat várva.

Italosoknál razziázott a NAV Cikk

Több mint félmillió üveg szeszesitalt foglaltak le a NAV Fejér megyei végrehajtói annál az ital-nagykereskedőnél, amelyre korábban 100 millió forintos bírságot szabtak ki a NAV pénzügyőrei. A lefoglalt árukészlet a jövedéki bírság fedezetét biztosítja.

8 millió forintos bírságot kell fizetnie a cigicsempésznek Cikk

Nyolcezer doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak a zalai pénzügyőrök egy szlovák rendszámú személyautóban az M70-es autóúton - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Bevallás adókról Esemény

Ezektől az adóváltozásoktól lett rosszabb vagy jobb Cikk

Az adómódosítás szezonja már régóta nem kizárólag az Országgyűlés őszi ülésszaka. Az idén is többször, több jogszabályhoz hozzányúlt a törvényhozás. Összefoglaltuk a legfontosabbakat.

Nő a gáz ára, csökkenhet a jövedéki adó - Romániában Cikk

Október elsejétől drágul az élet Romániában. A növekvő gázárak mellett drágulnak az élelmiszerek is, továbbá újabb adókat, illetékeket vezetnek be. Ugyancsak október első napján a lej-euró árfolyamnak megfelelően állapítják majd meg a 2014. évi jövedéki adókat is - írja a kitekintő.hu.

Újabb cigi-csempész akadt horgon Cikk

Több mint hárommillió forint értékű cigarettára bukkantak a pénzügyőrök Zalában egy német rendszámú autóban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője kedden az MTI-t.

64 százalék nem adott nyugtát Cikk

Illegálisan forgalmazott cigaretta és alkohol, nyugtaadás elmulasztása. A NAV Somogy Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának nyári ellenőrzési tapasztalatait a sonline.hu összegezte.

Bírság szárított dohánnyal üzletelőkre Cikk

Több mint ötven kilogramm vágott, szárított dohányt találtak a rendőrök és a pénzügyőrök Lentiben egy házban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

A jövedéki adó és a Fidesz-javaslat Cikk

Az MSZP nem támogatja a Fidesz áremelkedés elleni kezdeményezésének tárgysorozatba vételét - mondta Tukacs István, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista tagja szerdán Budapesten újságíróknak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs