13 találat a(z) iskolakezdés cimkére

Nagy tanszerellenőrzés – ezek a tapasztalatok Cikk

Negyedik éve nem találnak a határértéket meghaladó mennyiségű veszélyes összetevőt az iskolakezdés előtt vizsgált tanszerekben az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) laboratóriumának szakemberei. A 2021-ben vizsgált húsz termék közül hat esetében a fulladásveszélyre figyelmeztető felirat hiánya miatt kellett intézkednie a hatóságnak – közölte az ITM kedden az MTI-vel.

Iskolakezdésre újra három sávon haladhat a forgalom az M1 irányába a Deák Ferenc hídon Cikk

Augusztus végére befejeződnek a Deák Ferenc híd északi hídjának teljes lezárásával járó javítási és megerősítési munkák – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-t.

Január 15-én éjfélig adhatók be az iskolakezdés halasztásáról szóló kérelmek Cikk

Péntek éjfélig nyújthatók be a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek az Oktatási Hivatalhoz (OH).

Így változtatta meg vásárlási és pihenési szokásainkat a járvány Cikk

Jóval többen nyaraltak idén nyáron inkább itthon, a kiemelt hazai turisztikai régiók belföldi vendégforgalma jelentősen nőtt tavalyhoz képest, míg például Horvátországba fele-, Olaszországba negyedannyi magyar utazhatott ki az elmúlt három hónapban, mint egy évvel korábban – derül ki az Erste Kártyaköltési Felmérésből.

Koronavírus: a szakszervezetek egyeztetést sürgetnek a kormánnyal Cikk

A koronavírus-járvány ismételt erősödése miatt a szakszervezetek közös nyilatkozatban kezdeményezték, hogy a kormány az országos érdekegyeztetési intézményrendszer (VKF és OKÉT) keretei között érdemi konzultációt folytasson a következő negyedév és a következő két év gazdaság- és munkaerő-piaci védelmének kérdéseiről.

Koronavírus és iskolakezdés: itt vannak a minisztérium javaslatai Cikk

A hét elején küldte el az intézményvezetőknek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a 2020/2021-es tanévkezdésre vonatkozó javaslatait a koronavírus-járványhelyzetben szükséges intézkedésekről – írja a hvg.hu. A cikkből kiderül, a pedagógusok érdekképviselete szerint semmi nem történt a nyáron az esetleges újabb online oktatásra történő felkészülésben.

Változik a volánbuszok menetrendje Cikk

Szeptember 2-ától ismét az iskolai napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok, és az iskolakezdés zökkenőmentes indulása érdekében a szeptember havi és első félhavi helyközi bérletek már augusztus 28-ától érvényesek – közölte a Volánbusz szerdán az MTI-vel.

Iskolakezdés: minimum 20 ezer forint gyermekenként tankönyvek nélkül Cikk

Egy általánosiskolás-korú gyermek beiskolázása tudatos anyagi felkészülést igényel a magyar szülők részéről: az alapvető felszerelések beszerzése széles skálán, 10 ezertől 30 ezer forintig terjed, míg egy minőségi iskolatáska akár 15 ezer forintra is rúghat a REGIO JÁTÉK friss kutatása szerint. Az ingyen tankönyv tízből hat esetben valósul meg maradéktalanul, ellenkező esetben további 7-15 ezer forint kiadással lehet számolni.

Iskolakezdés: idén még adható utalványban támogatás, ovisok szüleinek is Cikk

Bő egy hónap múlva kezdődik a tanév, az áruházak polcai már roskadoznak az iskolai kellékektől, a szülőknek pedig fő a fejük, hogyan teremtsék elő a tanszervásárlás fedezetét. A munkáltatók most még kedvező adózási feltételekkel támogathatják a családokat.

Indul a tanszerbeszerzési roham. Ennyit kell költeni az iskolakezdésre Cikk

A tanszerek beszerzése a családok többségében az édesanyák feladata, akik ilyenkor gyermekenként átlagosan 10-20 ezer forintot költenek. A REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint amennyiben iskolatáskát is kell vásárolni, ez az összeg 5-15 ezer forinttal is nőhet. A legtöbben augusztusban kezdik, és inkább a személyes vásárlást részesítik előnyben a webáruházakkal szemben, ám a mobilról történő keresés közel 10 százalékkal nőtt az elmúlt évhez képest. Ennek ellenére a szülők nagy része nem támogatja az elektronikus tankkönyvek és az iskolai tablethasználat bevezetését.

Iskolakezdés=családi csőd? Ennyibe kerül, ha segít a cég Cikk

Még tart a nyár, de egyre többet gondolunk az iskolakezdésre. Legalábbis a szülők, mert az idén is igencsak megtépázza a családi költségvetést a szükséges eszközök, tankönyvek beszerzése, különösen ott, ahol több iskoláskorú gyermek is van. Szerencsére, ehhez anyagi támogatást adhat a munkaadó is. Lássuk a szabályokat!

Iskolakezdési utalvány: előnyök és kérdőjelek Cikk

Iskolakezdési támogatás az idén csak utalvány formájában adható, ezért a szülők ne számítsanak arra, hogy az iskolai holmikról szóló számlákat majd a munkáltatójuk elszámolja. Aki jogosult, és igényt tart a támogatásra (és a munkáltatója adja is ezt a támogatást), mielőtt belekezd a tanszerek vásárlásába, vegye fel az utalványokat, július 1-jétől december 31-éig fizethet vele. Feltéve természetesen, ha a szükséges cuccok forgalmazója szerződést kötött a kibocsátóval és elfogadja az utalványokat.

Iskolakezdés előtt: mennyi támogatás jár egy gyerek után? Cikk

Egyre több munkáltató él a béren kívüli juttatások, vagyis különböző adó- és járulékmentes támogatások lehetőségével. Ezek egyike az adómentes iskolakezdési támogatás. Egy gyermekre mennyi és milyen formában nyújtott iskolakezdési támogatás adható adó és járulékkímélő módszerrel?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Térítés nélküli átadás tao vonzata

Pölöskei Pálné

adószakértő

Nevelési ellátás jár-e?

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs