28 találat a(z) infotech-rss cimkére

2024-től egységesek lesznek a mobiltöltők Cikk

Az Európai Unióban értékesített minden mobiltelefont, táblagépet és digitális fényképezőgépet USB-C csatlakozóval kell ellátni 2024 végére – erről szavazott ma az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Egyre népszerűbb az elektronikus aláírás Cikk

A magyarok 86 százaléka hallott már az elektronikus aláírásról, csaknem 25 százalékuk alkalmazta is, 34 százalék viszont azért nem használta még a digitális lehetőséget, mert nem ismeri a kapcsolódó technológiai megoldásokat – derül ki az ügyfél-azonosítással foglalkozó FaceKom országos reprezentatív kutatásából.

Veszélyes lehet otthon őrizgetni a régi mobiltelefonokat Cikk

Sok régi mobilt őrizgetnek otthon a magyarok: 63 százalékuk tárol otthon használaton kívüli mobiltelefont, ráadásul az esetek többségében több, 10-15 évesnél is régebbi készülék hever a fiókban – derült ki a Yettel megrendelésére az Ipsos által készített országos, nemre, korra, településtípusra és régióra nézve is reprezentatív kutatásából.

Intézze el gyorsan ügyeit! Szünetelnek a Vodafone ügyfélszolgálati rendszerei informatikai átállás miatt Cikk

Július 11-16. között nem működnek a Vodafone ügyfélszolgálatai az értékesítési és ügyfélszolgálati rendszerek informatikai átállása miatt, az otthoni és mobil alapszolgáltatások azonban ez idő alatt is zavartalanul elérhetők lesznek – közölte a vállalat.

Egységesítik az USB-töltőket 2024-től Cikk

Megállapodtak az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az USB Type-C típusú töltővel lesz árusítható az Európai Unióban – közölte az uniós parlament.

A Yettel nagy újítása: 5G technológián alapuló otthoni internetszolgáltatás Cikk

Elsőként indított Magyarországon a vezetékes internetet kiváltani képes új, 5G technológián alapuló otthoni internetszolgáltatást a Yettel – közölte a mobilszolgáltató.

Közös honlapon folytatja az eMAG és az Extreme Digital Cikk

Újabb jelentős mérföldkőhöz ért az eMAG és az összeolvadása: Május 2-ától az eMAG online platformján keresztül érhetik el a vásárlók az Extreme Digital termékeit és szolgáltatásait is.

NAV-tájékoztató: mi a teendő, ha blokkolja a pénztárgépet az adóhatóság? Cikk

Ha a hírközlési szolgáltató szünetelteti vagy korlátozza a pénztárgép üzemeltetőjének biztosított adatkapcsolati szolgáltatást, akkor a NAV a hírközlési szolgáltató erről szóló jelzése alapján blokkolja a pénztárgépet. Az adóhivatal tájékoztatót tett közzé honlapján arról, hogy mi a teendője az üzemeltetőnek, ha pénztárgépét az adatkapcsolat szüneteltetése vagy korlátozása miatt blokkolta a NAV.

Megalakult a NAV mesterséges intelligencia munkacsoportja Cikk

A NAV újonnan megalakult Mesterséges Intelligencia Munkacsoportja (MIMCS) az adóhivatal egyedülálló adatvagyonára épülő kutatásokat végez a jövőben – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kétmillió euróra büntette a Google-t a párizsi kereskedelmi bíróság Cikk

A párizsi kereskedelmi bíróság kétmillió euróra büntette a Google-t a mobilalkalmazások fejlesztőivel szembeni visszaélésszerű kereskedelmi gyakorlata miatt – jelentette az AFP francia hírügynökség.

Az e-bejelentő szintlépés a szolgáltató állam kiépítésében Cikk

Szintlépésnek nevezte az e-bejelentő idei elindulását a szolgáltató állam kiépítésében a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a projekt hétfői budapesti zárórendezvényén, amelyen elhangzott az is, hogy az adatváltozás-kezelési szolgáltatás kiterjesztésével évente akár mintegy 140 milliárd forintos adminisztratív tehercsökkenés is elérhető.

Közvetlen uniós támogatás vállalkozások digitalizációs fejlesztéseihez Cikk

A magyar vállalkozások, közigazgatási szervezetek előtt is megnyíltak a Digitális Európa Programhoz kapcsolódó újabb közvetlen uniós pályázatok. A kiírások a gazdasági és társadalmi szempontokból is kiemelkedően fontos digitális kapacitások megerősítését célozzák, többek között a nagy teljesítményű számítástechnika és a mesterséges intelligencia területén – közölte ma az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A mesterséges intelligencia eszközeivel erősít a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalon (NAV) belül Mesterséges Intelligencia Munkacsoport jön létre a 1080/2022. kormányhatározat alapján.

Újít a Magyar Nemzeti Bank Cikk

Áprilistól elindul a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új statisztikai publikációs felülete, amely átláthatóbb és mélyebb adatszolgáltatást tesz lehetővé – közölte Gerendás János, a Magyar Nemzeti Bank Statisztikai igazgatóságának igazgatója online sajtótájékoztatón. A fejlesztés célja tovább mélyíteni az adattartalmat, továbbá felhasználóbarát környezetet biztosítani az adatvagyon iránt érdeklődőknek.

Veszélyes a közösségi posztolás a céges adatokra, könnyen vihetik a kiberbűnözők Cikk

A közösségi médiában gyakran posztoló emberek nemcsak magukat, hanem a munkahelyüket is biztonsági kockázatnak teszik ki az ESET elemzése szerint, az IT-biztonsági cég a károk megelőzésére azt tanácsolja, akkor se osszanak meg túl sok információt az interneten, például a Facebookon vagy az Instagramon a felhasználók, ha segíteni akarnak másoknak, vagy ha a jó szándék vezérli őket. A kiberbűnözők ugyanis minden eddiginél kreatívabb stratégiákkal próbálnak adatokat szerezni, illetve megfertőzni az eszközöket rosszindulatú szoftverekkel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csökkentett munkaidő bejelentése

Széles Imre

tb-szakértő

Szakképzési munkaszerződés

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs