8 találat a(z) iker cimkére

Családtámogatási és egészségbiztosítási pénzbeli ellátások ikreknél Cikk

Az ikrekkel várandós kismamák sokszor bíznak abban, hogy az ikrek is több gyermeknek számítanak, ennek megfelelően annyi ellátást kapnak, ahány gyermek érkezik egyszerre. Ez sok esetben nincs így, érdemes tehát külön-külön megvizsgálni az ellátásokat. Mi jár tehát egy ikrekkel várandós kismamának, milyen összegű, „darabszámú” ellátásra lesz jogosult és mennyi időre?

Családi adókedvezmény ikrek esetében Kérdés

Az LMP emelné a csedet és a gyedet az ikreket nevelőknél Cikk

Az LMP másfélszeresére emelné az ikreket nevelő családok csecsemő-, valamint gyermekgondozási díját.

Szülés után mi a kötelezettsége a munkavállalónak? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk 2015 júliusában veszélyeztetett terhességgel táppénzre ment. Ikerszülés, 2016 januárjában, koraszülött szülés. Azóta a munkavállaló semmilyen megkeresésre nem ad választ, nem tudni, mikor kíván, vagy vissza kíván-e térni a munkahelyére. Ha jól tudom, jogszabály értelmében a helyére csak határozott idejű szerződéssel lehet munkaerőt felvenni. De, ha nem nyilatkozik semmit, akkor munkaadóként hogyan tervezhetek? Ikrek esetében legalább a gyerekek 6 éves koráig otthon maradhat. Ha netán beteg a gyermek, akkor pedig 9 évig. Közben a munkahelyen betöltött pozícióban is változás következett be, az eddigi munkakörében a korábbi egy idegen nyelv helyett már két idegen nyelvet beszélő alkalmazottak vannak. Kérdésem, mi ilyenkor a teendő? Ki kell értesítenem, hogy a pozíciójában új elvárás a két idegen nyelv ismerete, így visszatérés esetén ezt vegye figyelembe? Illetve helyes-e az ő magatartása? Tényleg nem kell kommunikálni a munkáltatóval? A munkáltatónak pedig fent kell tartani a helyet a szülésből bármikor visszatérőnek? Visszatérés esetén hogyan lehet jogszerűen megszüntetni a munkaviszonyát felmondással? Mire kell majd ilyenkor figyelni? Mennyi szabadság jár neki például 6,5 éve távollét után? Köszönöm a válaszát.

Családtámogatási és pénzbeli ellátások ikrek születése után Cikk

Azt ma már többnyire tudni lehet, hogy az egymást követően születő testvérek után külön-külön is jogosult a szülő a családtámogatási és egészségbiztosítási pénzbeli ellátások igénybevételére – amennyiben a feltételeknek is megfelel. De mi a helyzet, ha egyszerre érkezik több gyermek a családba? Írásunkban az ikrek után járó különböző ellátásokat vesszük sorra.

Meddig jár a gyes? Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2010. júniusban született ikerpár esetén meddig jár a gyes? A gyerekek szakvélemény alapján 2017-ben kezdik meg az iskolát. Az egyik ikerpárnál felmerült az a lehetőség, hogy 2016 szeptemberétől egy úgynevezett előkészítő iskolába járhatna. Ez esetlegesen mennyiben befolyásolná a gyes folyósítását? A választ előre is köszönöm. Sné

Dupla gyes, többszörös adó? Cikk

Olvasónk ikrekkel van gyesen, és katás egyéni vállalkozó szeretne lenni. Megtarthatja-e a dupla gyest? Mennyi adót kell fizetnie? Kérdésére dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértőnk válaszolt.

Jön a Baby Boom? Itt a gyed extra és a gyed szuper Cikk

Elfogadta a parlament hétfőn a gyed extra bevezetéséről szóló törvénycsomagot, amely az eredeti javaslathoz képest újabb kedvezményeket is tartalmaz.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipaalap, székhelyáthelyezés

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Dohánytermékek értékesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Elhatárolt veszteség

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs