7 találat a(z) igazolt távollét cimkére

Unión belüli munkavégzés, Spanyolország Kérdés

Munkába járás közben baleset Kérdés

Igazolt távollét Kérdés

Igazolt nem fizetett távollét Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az alábbi – sajnos jelenleg nagyon aktuális – esetben kérném szíves segítségüket. Adott egy étterem, ami a járványhelyzetre való tekintettel nem tud kinyitni, ezért nem tud munkát adni a munkavállalóinak. Milyen megoldással élhet a munkáltató, hogy fizetést nem tud fizetni a dolgozóknak, de a biztosítási jogviszonyuk ne szakadjon meg. A fizetés nélküli szabadságot elvetettük, mert az alatt szünetel a biztosítás, be kell jelenteni a T1041-en. Van-e olyan lehetőség, hogy igazolt, de nem fizetett távollét, és a munkavállalók társadalombiztosítása nem szakad meg? Segítségüket előre is köszönöm! Kiss Beáta

Szünetel-e a biztosítás? Kérdés

T. Szakértő! A munkavállaló táppénz-jogosultsága 2018.05.15-én lejárt. A kezelőorvos nem írta ki keresőképesnek, továbbra is kiállítja az orvosi igazolást a keresőképtelen állományról. A munkavállaló 2018.05.16-ától igazolt nemfizetett távolléten van. Ebben az esetben 2018.05.16-ától a munkavállaló biztosított? Nem kell fizetnie a egészségügyi szolgáltatási járulékot? Köszönöm:

Rokkantsági ellátban részesülő (C2 minősítés) személy munkavállalásának korlátai Kérdés

Tisztelt Szakértő! A párom részére 2018.03.09-től rokkantsági ellátást állapítottak meg, 20018.03.08-ig munkaviszonyával kapcsolatban táppénzben részesült, miután annak egy éves maximált időszaka lejárt. Azóta a munkáltatónál igazolt, nem fizetett távolléten van, mivel tartós cca. 10 hónapos egészségügyi rehabilitációs kezelésen van. Kérdéseim: 1.) A munkáltatónak meg kell-e szüntetnie a munkaviszonyát, ezen időszak alatt vagy maradhat az igazolt távollét, mivel később -– ha a rehabilitációs kezelés véget ér – részmunkaidőben foglalkoztatná? 2.) Hány órás munkaviszonyben foglalkoztatható, illetve mi a jövedelem maximuma, hogy a rokkantsági ellátás ne szűnjön meg? 3.) A rokkantsági ellátás melletti munkavégzéssel szerezhet-e szolgálati időt, illetve az így szerzett jövedelem beszámít-e majd később a saját jogú öregségi nyugdíjába? Üdvözlettel:

Igazolt távollét Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábbi levelemben érdeklődtem, hogy az igazolt és igazolatlan távollét esetén kell-e bejelentést tenni a T1041 nyomtatványon. Csak egy kérdésem lenne még, hogy az igazolt távollétet (amire nem fizet a cég bért, vagy távolléti díjat) is le kell-e jelenteni a NAV felé?! Előre is köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adószámos magánszemély

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Munkaviszony tanárnál

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1