3 találat a(z) halgazdálkodás cimkére

Már elektronikusan is beadhatóak a fogási naplók összesített adatai Cikk

Július 8-ától már elektronikusan is benyújthatják a halgazdálkodásban érintett szereplők a halgazdálkodási szakterülettel kapcsolatos kérelmeiket, bejelentéseiket a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén (ÜPR) keresztül – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Pontyot költöztet a Nébih Cikk

Lakossági bejelentés alapján értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata, hogy a Duna Adonyi-mellékágából egy 20 kilogramnnál nagyobb tömegű ponty került az egyik Fejér megyei horgásztóba. Mivel az eset kivizsgálása során bebizonyosodott az illegális áttelepítés ténye, a hatóság zár alá vette a méretes egyedet, továbbá elrendelte annak eredeti élőhelyére történő visszaszállítását.

Horgásztó üzemeltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nonprofit kft. bevételei horgászengedélyek, napijegyek, sportjegyek értékesítéséből, illetve halasítási hozzájárulásból tevődnek össze. Ezen bevételeket az áfatörvény 85. § (1) m), illetve 85. § (4) e) alapján adómentes tevékenységként kezeljük. NAV honlapján 2016.12.05-én megjelent egy tájékoztatás a halgazdálkodásra jogosult területi jegyének áfa megítéléséről, ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy január 01-től hogyan kell kezelni a bevételeinket? Továbbra is a 85. § alapján vagy bérbeadásként, ahogyan a tájékoztató írja? Amennyiben bérbeadás, akkor a nonprofit kft.-nél vállalkozási tevékenységnek minősül? A halasítási hozzájárulást hogyan kell kezelni áfa, illetve számviteli szempontból?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nemzetközi fuvar áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szabadságmegváltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close