101 találat a(z) háziorvos cimkére

Lerokkantosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy egy kft. tulajdonosa, aki háziorvosként dolgozik lerokkantosíthatja magát? Dolgozhatna továbbra is a kft.-ben? Kellene járulékot fizetnie maga után? Köszönöm válaszukat!

Az Ön betegsége nyílt titok orvos és gyógyszerész előtt: így tilthatja ezt Cikk

Mind a háziorvos, mind a kezelőorvos, sőt még a gyógyszerész is megtekintheti, lekérdezheti az egészségügyi ellátásainkról szóló adatokat. Egy parlament elé terjesztett törvénymódosítás révén létrejön az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, amely az egészségbiztosító jelenlegi adatbázisánál szélesebb körű adatokat fog tárolni. Az alábbiakban részletesen olvashatnak arról, hogy az egészségügyi adataink ismerete ténylegesen segítheti-e a gyógyulásunkat és megtilthatjuk-e annak lekérdezését.

Háziorvosi szakasszisztens támogatása Kérdés

Tisztelt Kneitner Lea, Előző kérdésem: "Tisztelt Szakértő! Háziorvosunk szakasszisztense havi 20 ezer forint támogatást kap az OEP-től. Kérem segítsen nekem abban, hogy a 08-as bevallásban ezt hol kell szerepeltetni, illetve milyen adó- és járulékfizetési kötelezettségek állnak fenn? Ha munkabérként kell elszámolni, akkor szuperbruttót meghatározhatunk? Válaszát előre is köszönöm!" Kérdésére válaszolva a havi pénzforgalmi elszámolásban szakdolgozói kiegészítő díjazás szerepel a 43/1999. (III. 3.) kormányrendelet 14. § (4a) alapján. Segítségét előre is köszönöm!

Változások az szja-tól az áfán át az iparűzési adóig Cikk

A múlt héten kihirdetett, az adózással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2015. évi LXXXI. törvény fontosabb változásait összegezte blogjában Hegedüs Sándor, az RSM DTM adóág üzletvezető partnere.

Kisvállalkozói kedvezmény Kérdés

Háziorvosi bt. 2014-ben új személygépkocsit vásárolt. A feladatát több község területén látja el, amit személygépkocsival tud csak megoldani. Igénybe veheti-e a kisvállalkozói kedvezményt a tao-törvény 7. paragrafus 1. bekezdés zs) pontja alapján?

Adóváltozásokról beszélt Lázár Cikk

Mentesíthetik az önkormányzatok a háziorvosokat az iparűzési adó megfizetése alól 2016-tól – jelentette be a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Így választunk a jövőben háziorvost: módosul a rendelet Cikk

Módosul a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló miniszteri rendelet, amely részletezi a háziorvos-választásra, valamint a másik háziorvoshoz való átjelentkezésre vonatkozó szabályokat.

Háziorvos bankszámlája Kérdés

Bankszámlával rendelkező háziorvosnak a bankszámlájára érkezik az OEP által utalt pénz, az egyéb utalásos összeg a magánszámlájára érkezik. Ez utóbbit utalhatják-e a vállalkozói számlára, mert a vállalkozó szerint nem?

Szállítási szolgáltatás áfája Kérdés

Ügyfelem (kft.) szállítási szolgáltatást nyújt központi háziorvosi ügyelet ellátásához. A számlát a helyi rendelőintézet felé állítja ki havonta áfásan. Most változik a vevő, más lesz a megbízója a feladat ellátásához, az új megbízó, vevő szerint ez a szolgáltatás áfamentes. Az áfatörvény 85. § 1. (b) pontját a tevékenység kezdetekor mi is vizsgáltuk, de szerintem az alapján nincs lehetősége ügyfelemnek áfamentesen számlázni a szállítási szolgáltatást (mivel nem közszolgáltató). Jól értelmezem a törvényt? Köszönöm.

Nincs többé titkolózás: minden orvos láthatja az összes nyavalyánkat Cikk

A háziorvoson kívül a beteg más kezelőorvosa is megismerheti a jövőben a beteg kórelőzményét, aminek a célja, hogy el lehessen kerülni a felesleges vizsgálatokat – derül ki a parlament elé terjesztett újabb egészségügyi törvénycsomagból. A javaslat a vények megőrzésének idejére, a tartósan külföldön tartózkodók egészségbiztosításának megszüntetésére, a mentőszolgálat feladatainak bővítésére vonatkozó rendelkezéseket is szabályoz az előterjesztés.

Hogyan igazolhatjuk, ha keresőképtelenek vagyunk? Cikk

Arról már korábban ejtettünk szót, hogy a keresőképtelenség visszamenőleg legfeljebb öt napra igazolható. De mi történik abban az esetben, ha a munkavállaló külföldön lesz beteg és nem biztos, hogy az említett határidőn belül fel tudja keresni háziorvosát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ünnepnapi pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végelszámolás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Webshop kerekítések nettó/áfa hatása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs