47 találat a(z) gyermekgondozási díj cimkére

Adózási határidők 2020. április 6-12. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Milyen ellátásokra tarthat igényt az apa az anya halála esetén? Cikk

A gyermekszületés öröm, azonban előfordulhat (szerencsére nem gyakran), hogy a szülés során komplikációk merülnek fel és az édesanya elhalálozik. Azt vesszük most végig, hogy egy ilyen szomorú esetben az apa milyen ellátásokra lesz jogosult gyermeke után.

Adózási határidők 2019. december 2-8. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Ellátások örökbefogadás esetén Cikk

Egészségbiztosítási pénzbeli ellátások és családtámogatás szempontjából a jogszabályok igyekeznek közel azonos lehetőségeket biztosítani az örökbefogadó szülőknek is, azonban igénybevétel szempontjából egyértelműen nehezebb helyzetben vannak a vér szerinti szülőkhöz képest. Ennek oka, hogy sajnos ritkábbak azok az esetek, mikor az örökbefogadott gyermek már születés után nem sokkal az örökbefogadó családhoz kerül, sokszor már nagyobb gyermekek örökbefogadására van lehetőség. Nézzük végig, milyen ellátások járnak örökbefogadás esetén, akár már a születés utáni időszakot követően!

Gyermekgondozási díj lemondása majd újraindítása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Ügyfelünk (édesanya) az előző munkáltatójánál (szintén kifizetőhely) 2018. 08. 09 – 2018. 10. 11. között gyermekgondozási díjban részesült. A jogviszonya 2018. 10. 11-én megszűnt ennél a munkáltatónál, majd úgy döntöttek, hogy a gyedet innentől, 2019. 10.12-étől az apa veszi igénybe. Az édesanya 2018. 10. 12-étől helyezkedett el nálunk, azóta is határozatlan idejű jogviszonya van itt. Most úgy döntöttek, hogy 2019. 08. 31 után az apuka lemondana a gyedről, és 2019. 09. 01-jétől ismét az édesanya venné igénybe. Jól gondolom ugye, hogy ennek nincsen akadálya? Kérdésem továbbá, hogy ilyen esetben az édesanya előző munkáltatója által hozott határozatban megállapított összeget "visszük" mi tovább, vagy pedig új alapot kell megállapítanunk? Köszönöm előre a megtisztelő válaszukat!

Adózási határidők 2019. szeptember 2-8. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

Gyermekvállaláshoz kapcsolódó ellátások és igénylésük: itt a lista! Cikk

Az elmúlt években több, a gyermekvállalást elősegítő szabályt fogadtak el a törvényalkotók, gondoljunk csak például a gyed extrára vagy a családi adó- és járulékkedvezményre. Tapasztalatok szerint a szülőknek még abban sem egyszerű kiigazodniuk, hogy gyermekvállalás esetén milyen pénzbeli ellátásokat vehetnek igénybe gyermekük születése esetén, és azokat hol kell igényelni. Alábbi cikkünkben ehhez nyújtunk fogódzót.

Adatszolgáltatás Esemény

Így kaphatnak nyugdíjat, gyedet Magyarországon a törökök Cikk

Egyre több török állampolgár dolgozik Magyarországon, és növekszik a Törökországban munkát vállaló magyarok száma is. A két ország szociális biztonsági egyezményben rögzítette, hogy az egyes esetekben hol kell megfizetni a társadalombiztosítási közterheket, s milyen szabélyok vonatkoznak az egészségügyi, illetve a nyugdíjellátásokra.

Adatszolgáltatás Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kifizetése kivás cég esetében

Széles Imre

tb-szakértő

Gyet melletti ev.

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs