2371 találat a(z) gazdaság-rss cimkére

Ingatlan vételi jog Kérdés

Harmadik országbeli leendő alkalmazott repülőjegyének térítése Kérdés

A digitális euró bevezetését szorgalmazza a Bundesbank elnöke Cikk

Nagy lehetőségeket lát a digitális jegybanki pénz, konkrétan a digitális euró bevezetésében a német Bundesbank elnöke.

Kata helyett milyen adónemet lehet, érdemes választani? Kérdés

Iparűzési adó több telephelyen Kérdés

Kata után, átalányadós egyéni vállalkozó járuléka Kérdés

Kíméletlenül sújt le a katásokra az új törvényjavaslat: sokan kiesnek majd a durva szigorítások miatt Cikk

2022. július 11-én a kormány benyújtotta az Országgyűlés elé azt a törvényjavaslatot, amely alapjaiban változtatja meg a kisadózók tételes adóját, közismertebb nevén a katát.

Egyszeres könyvvitel költség Kérdés

Új irányelvtervezet: kamatráfordítás levonása tőkefinanszírozás után – adóalap-csökkentési lehetőség a társasági adóban Cikk

Az Európai Bizottság nemrég publikált irányelvtervezetének értelmében a tagállamoknak lehetőséget kellene biztosítaniuk a társaságiadó-rendszereikben arra, hogy az adózók egy vélelmezett kamatráfordítással csökkentsék adóalapjukat abban az esetben, ha kölcsönfinanszírozás helyett tőkejuttatásban részesülnek, olvasható a Deloitte elemzésében.

Niveus: kevesen választhatják az új katát Cikk

Amikor az utóbbi hetekben a döntéshozók a kata átalakításáról beszéltek, azt emelték ki, hogy a lakosság számára szolgáltató kisvállalkozók (nyelvtanárok, fodrászok, kisebb javításokat végző építőipari szakemberek) adózását akarják megkönnyíteni, és nekik biztosítani egy kevés adminisztrációval járó, egyszerű alternatívát – emlékeztet a kata új szabályairól szóló ma benyújtott törvényjavaslat kapcsán az adózási formát érintő vitákra a Niveus Consulting Group.

NAV: az AEO-programról röviden Cikk

Az AEO-program (Authorised Economic Operator) az Európai Unió engedélyezett gazdálkodói programja, melynek célja a nemzetközi ellátási lánc biztonságának növelése. A programhoz önkéntesen lehet csatlakozni, aki kérelmezi az AEO-státuszt, az vállalja az uniós vámjogszabályokban meghatározott AEO-kritériumok teljesítését. Az AEO-engedélyt minden tagállamban elismerik: tanúsítja birtokosának vámjogi megbízhatóságát, valamint jelzi együttműködési szándékát a vámhatósággal, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Politikai nyomásgyakorlást elutasító nyilatkozatot fogadott el a parlament gazdasági bizottsága Cikk

Politikai nyomásgyakorlást elutasító politikai nyilatkozatot fogadott el hétfőn a parlament gazdasági bizottsága, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok felmondta az 1979-es amerikai-magyar adóegyezményt, írja a hvg.hu.

Megváltozott munkaképesség: mennyi lehet a rehabilitációs, illetve a rokkantsági ellátás összege 2022-ben? Cikk

Megváltozott munkaképesség alapján rehabilitációs ellátást, illetve rokkantsági ellátást kaphatnak az arra jogosult személyek. Cikkünkben áttekintjük, hogy ezek összege kategóriánként 2022-ben mekkora lehet, mi számít átlagjövedelemnek, illetve mekkora lehet szintén kategóriánként a kivételes méltányosságból megállapított rokkantsági ellátás összege.

Globális minimumadó: bekeményít az USA, felmondja a Magyarországgal kötött adóegyezményt Cikk

Az amerikai pénzügyminisztérium pénteken közölte, hogy felmondja a Magyarországgal kötött 1979-es adóegyezményt, miután Budapest úgy döntött, hogy megakadályozza az Európai Unió új, 15 százalékos globális minimumadójának bevezetését – számol be a hvg.hu a Reuters híre alapján.

Szigorítaná az uniós pénzek elköltésének ellenőrzését az Európai Parlament. A Fidesz tiltakozik Cikk

Az Európai Parlament (EP) képviselői szerint példátlan mértékű ellenőrzésre van szükség a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő uniós források elköltésénél, és a tagállamok együttműködését kérték az uniós költségvetés kárára elkövetett csalások megelőzésére – tájékozatott az uniós parlament csütörtökön.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs