68 találat a(z) folyamatos teljesítés cimkére

Folyamatos teljesítés Kérdés

Áfatörvény 86. §, időszakos elszámolás Kérdés

Kft. január 1-jétől visszatér tao-ba Kérdés

Kata 2021 áthúzódó fizetések Kérdés

Folyamatos teljesítésű számlák összeolvadáskor Kérdés

Folyamatos teljesítés vagy nem? Kérdés

Nyelvoktatás számlázása Kérdés

Gyűjtőszámla Kérdés

Belföldi fuvar euróban történő elszámolása Kérdés

Januári számlázás alanyi mentes áttérés után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás 2020-ban alanyi mentes adózást választott, míg eddig az általános szabályok szerinti áfás adózó volt. Folyamatos teljesítésű ügyletei vannak, tehát 2020. januárban fogja kiszámlázni a decemberben elvégzett munkáját, így azok teljesítése a törvény szerint a fizetési határidő. A kérdésem az lenne hogy ezeket a számlákat már áfamentesen kell kiállítania vagy áfával? Illetve előfordulhat-e olyan eset, hogy áfával kell kiállítania számlát a jövőben? Például olyasmikre gondolok, hogy ha értékesít egy korábban vásárolt tárgyi eszközt, amelynek akkor az áfáját levonásba helyezte, vagy valamelyik ügyfél, aki készpénzben fizeti a díját, mondjuk fél évet fizet ki egyszerre. Válaszát előre is köszönöm!

Számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy EJSZ, ami szociális étkeztetést végez. A szociális étkeztetésnél sok magánszeméllyel van kapcsolatban, akiknek minden hónapban, az előző havi adagszámok alapján számláz. A kérdésem az, hogy ez tekinthető-e folyamatos teljesítésű ügyletnek, ami alapján az adott hónap elején, az előző havi adagszámot számlázva, a teljesítési idő megegyezik a fizetési határidővel? Köszönettel.

Folyamatos teljesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Folyamatos teljesítésről van-e szó abban az esetben, ha "X" kft. terméket (tojást) értékesít belföldi áfaalanynak, a terméket naponta elszállítja a vevő. A szerződést 2019. 01. 01 – 12. 31-ei időtartamra kötötték. A szerződés szerint az eladó a tárgyhó utolsó napját követő 10 napon belül kiállítja a végszámlát a vevő részére, melyet a vevő a teljesítés utolsó napját követő 14 napon belül átutal. Köszönettel!

Folyamatos teljesítés évváltásnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiállítottunk egy számlát folyamatos teljesítésről, a következő dátumokkal: számla kelte: 2018.12.28., teljesítés dátuma: 2019.01.12.; fizetési határidő: 2019.01.12. A vevő 2018.12.28-án átutalta az összeget, ami még a múlt évben jóvá is íródott a számlánkon. Az lenne a kérdésem, hogy ezt hogyan könyveljem? Válaszát előre is köszönöm.

Áfafizetés esedékessége folyamatos teljesítés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Étkezési díj számlázása utólagosan történik, konkrét esetünkben 2018. decemberi étkezést 2019. január 10-én számlázzuk, valamennyi számla készpénzes, tehát a teljesítés ideje, a számla kelte is január 10. Helyesen járunk el, ha ezt a bevételt csak az I. negyedéves áfában valljuk be? Köszönettel.

0-ás számla Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk havonta számláz egy szolgáltatást a folyamatos teljesítés szabályai szerint. Egyik partnerünk 2018 decemberében nem használta a szolgáltatást, a szerződés szerint minden hónap első hetében számlázzuk az előző havi szolgáltatás díját. Ki kell állítani a 0-ás számlát? Válaszukat előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szállásdíj áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfás párt – Facebook

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs