23 találat a(z) folyamatos szolgáltatás cimkére

Folyamatos szolgáltatás számlázása Kérdés

Folyamatos szolgáltatás Angliába Kérdés

Folyamatos szolgáltatások könyvelése beolvadás esetén Kérdés

Folyamatos szolgáltatás előre számlázása katas bt.-nél Kérdés

Folyamatos szolgáltatás számlázása Kérdés

Áfa, teljesítés időpontja hirdetési szolgáltatás nyújtásakor Kérdés

Fordított áfa megszűnése munkaerő-kölcsönzési szektorban Kérdés

Teljesítés időpontja Kérdés

Folyamatos szolgáltatás termékértékesítés esetén Kérdés

Számlakiállítási határidő Kérdés

Áfa: teljesítés és bevétel időpontja közti különbség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábban megerősítettek abban, hogy folyamatos szolgáltatás esetén, lehetőség van a szolgáltatás utólag történő számlázására. Jelen esetünkben a tárgyhavi étkezési díjat mindig a következő hónap 15-éig számlázzuk, valamennyi számla készpénzes, tehát a teljesítés időpontja a számlán feltüntetett teljesítési időpont. Konkrétan: 2018. decemberi étkezési díjat 2019 január 11-én számláztunk, a teljesítés és áfafizetés esedékessége 2019. január. Kértünk egy könyvvizsgálót egyéb okból kifolyólag, megvizsgálta a gazdálkodás egészét, és nem hagyta jóvá, hogy az ugyan a 2018. évet érintő, de 2019. januárban számlázott és beszedett bevétel a 2019. évi áfabevallásba kerüljön. A könyvvizsgáló a számviteli törvényre hivatkozik, és kéri, hogy önellenőrizzük a 2018. évi áfabevallást és ott szerepeltessük a 2018. decemberi étkezésidíj-bevételünket. Legyen kedves segíteni és eligazodni, hogy a számviteli vagy az áfatörvénynek feleljünk-e meg? Köszönettel.

Tárolási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk építőanyagok forgalmazásával foglalkozik. Az utóbbi időben megszaporodtak az olyan speciális termékekre vonatkozó megrendelések, melyeket nem tartunk raktárkészleten. Az áru megérkezésekor azonban a vevő sokszor több hónapos késéssel veszi át az árut. Ezért cégünk a tárolási díj bevezetését fontolja. Ennek számlázási lehetősége után szeretnék érdeklődni. Megrendelés visszaigazolásában havi tárolási díjat állapítanánk meg. Ezt szeretnénk az időszak megkezdése első napján kiszámlázni. Azonban, hogyha több hónapon keresztül nem viszi el a vevő az árut, akkor ezek a számlák havi rendszereséggel kerülnek majd kiállításra. Ebben az esetben akkor ez már folyamatos szolgáltatásnak minősül-e és az Áfa tv. időszaki elszámolású ügyletekre vonatkozó szabályok szerint kell-e ezt a számlát kiállítani? És mi van abban az esetben, ha az első díj kiszámlázása után 2 nappal el is viszi az árut, tehát csak egyszeri ennek a tárolási díjnak a kiszámlázása. Válaszát előre is köszönöm!

Folyamatos szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A folyamatos szolgáltatás gyakorlati oldalát szeretném megtudni. 1. Folyamatos-e egy szolgáltatás, ha a megkötött szerződés 3 hónapra szól, havi elszámolással? 2. Folyamatos-e egy szolgáltatás, ami cikkírás, de úgy szól a megállapodás, hogy egész évben ír, de nem biztos, hogy az ő cikke kerül be egy újságba vagy feltöltésre egy honlapra? És nyilván ilyenkor nem is fizetnek érte. Egyik hónapban x összege van cikkírásból, a következő hónapban nem az övé volt a nyerő, aztán ismét az övé, csak más összegben, mert más volt a téma és a terjedelem. De a megkötött szerződés egy évre szól. 3. Ha a telefonszámlát továbbszámlázzák többször is (egyik cég a másiknak, majd az a cég az alkalmazottnak), akkor is minden esetben folyamatos? Az első számla teljesítése és az utolsó számla teljesítése ez esetben nem tud megegyezni, mert sok idő telik el a többszöri érkeztetés és továbbszámlázás között. Ilyenkor mi a jó megoldás? Várom megtisztelő válaszát. Köszönettel: Zsóka

Számlahelyesbítés folyamatos szolgáltatásnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság a folyamatos szolgáltatásról (bérbeadás) szóló áfát tartalmazó számláján a teljesítési időpontot helytelenül állította ki, amely hibát minden hónapban elkövette: helytelen időpont: 2017. 06. 10., helyes időpont: 2017. 05. 17.; helytelen időpont: 2017. 05. 10., helyes időpont: 2017. 04. 17. és így tovább .... Mi a pontos eljárás a számlakiállító részéről? Kell-e önrevíziót készteni minden hónapra (havi bevalló)? A befogadó cégnél van-e tennivaló, hogyan jár el helyesen? Különös tekintettel a NAV által a közelmúltban közzétett iránymutatásra merültek fel a kérdések: “Abban az esetben, ha az ügylet teljesítési időpontja hibásan szerepel a számlán, és ezért a gazdasági esemény tényleges teljesítésének időpontja, valamint a számlában feltüntetett teljesítési időpont eltér, a tényleges teljesítés időpontja az irányadó. Attól függetlenül, hogy a számlán szereplő, téves teljesítési időpont és a valós teljesítési időpont azonos adómegállapítási időszakba esik-e vagy a téves teljesítési időpont a valósat megelőző adómegállapítási időszakba tartozik, a levonási jog gyakorlásához módosítani kell a számlát. A teljesítési időpont helyes feltüntetése, a számlamódosítás megtörténte esetén a levonási jog legkorábban a keletkezése szerinti adó-megállapítási időszakban gyakorolható." Megtisztelő válaszukat előre is köszönjük !

Áfa, folyamatos teljesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., mely 2017. január 1-jétől alanyi mentességet választott. Folyamatos teljesítésű szolgáltatást nyújt egy másik kft.-nek, melyről a 2016. év utolsó negyedévi számláját kell kiállítania. Mivel a fizetési határidő a szerződésük szerint 2017. január 20., így a teljesítési idő is 2017. január 20. lesz. Jól gondoljuk-e, hogy ebben az esetben, hiába 2016. évi tevékenységet számláz, mivel a számlán a teljesítési idő 2017 lesz, így neki már áfamentesen kell a számlát kiállítania? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed, gyed, táppénz megbízási jogviszonyban

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31