21 találat a(z) fizetési meghagyás cimkére

Fizetési meghagyással kapcsolatos költségek továbbszámlázása, könyvelése Kérdés

Megjelent az eljárásjogi intézkedésekről szóló kormányrendelet Cikk

Megjelent a kormány rendelete a veszélyhelyzet ideje alatt érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedésekről - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A kormány az Alaptörvény által és a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényben kapott felhatalmazás alapján kihirdette az egyes eljárásjogi intézkedéseket, olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Online vásárlás: akkor is visszaküldhető a termék, ha nem tetszik Cikk

Abban az esetben is el lehet állni egy online vásárlástól, ha nem tetszik a termék – hívta fel a figyelmet Böröcz Helga közjegyző ma az M1 aktuális csatornán.

A közjegyzői okirat növeli a fizetési hajlandóságot Cikk

Bár az elmúlt egy-két évben javult a vállalkozások fizetési morálja, még mindig komoly probléma a cégek közötti tartozás. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) szerint a késedelmes teljesítések jelentős része megelőzhető lenne, ha a vállalkozások közjegyzői okiratban szerződnének egymással, írja az MTI.

Hátralékok, tartozások – kevesebb a fizetési meghagyás Cikk

A lakosság javuló jövedelmi helyzetét is tükrözi, hogy tavaly a cégek és a magánszemélyek együttesen 15 százalékkal kevesebb fizetési meghagyásos eljárást kezdeményeztek az egy évvel korábbinál, együttesen 480 170-et – közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) az MTI-vel.

Egészségbiztosítási ellátási költség megtérítésének könyvelése Kérdés

Üzemi baleset miatt a dolgozó egészségbiztosítási ellátási költségét az egészségbiztosító fizetési meghagyással kiterhelte a cégre. Ezt milyen költségre kell könyvelni?

Munkáltató kártérítési igényének érvényesítése (Fizetési felszólítás vagy fizetési meghagyás?) Kérdés

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/kerdesek/2017_3_27_Alkalmazott_felelossege_rif linken található válaszra hivatkozva szeretném feltenni kérdésemet. A válaszban a szakértő a munkáltató kárigényének érvényesítésére kettő módot említ (fizetési felszólítás és bírósági út), míg más válaszban a fizetési meghagyás lehetőségére is utal. Kérdéseim: A megjelölthöz hasonló kártérítési igény érvényesítése során is választható az fmh lehetősége? Azon túl, hogy az fmh munkaviszonyban bizonyos követeléseknél nem vehető igénybe, van-e hátránya a fizetési felszólításhoz képest? Ha van lehetőség fizetési felszólítással és fmh-val is érvényesíteni az igényt, melyiket ajánlaná munkáltatók részére és miért? Válaszát előre is köszönöm.

Munkaügy – elévülés megszakadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sok nehézség után végül végrehajthatóvá vált a fizetési meghagyás (nem volt ellentmondás, de igazolási kérelem, fellebbezés stb. igen), mely iratot jogerősítő záradék néven állította ki a közjegyző. Azon egy korábbi dátum szerepel, valószínűleg a fizetési meghagyás kiállításának dátuma, azzal, hogy onnantól számítva jogerős és végrehajtható. Ha nem akarjuk egyből végrehajtatni (mert közben jelentős összeget fizetett, és így talán mindkét félnek kedvezőbb), van-e teendőnk? Nem akarjuk azonban, hogy a követelés elévüljön. Az elévülés a korábbi dátummal vagy a kézbesítés napjával szakad meg (ha megszakad)? Olyan sokáig tartott, hogy sajnos nem mindegy, mikor szakad meg. Köszönettel.

Táppénz, fizetési meghagyás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: kft. az OEP-től fizetési meghagyást kapott balesettel összefüggő egészségbiztosítási ellátás megtérítésével kapcsolatban egy adott dolgozójára vonatkozóan. A kérdés az, hogy a határozatban szereplő összeg személyi jellegű egyéb kifizetésre könyvelhető-e? Valamint ha a szóban forgó időszak 2016. év, de a fizetési meghagyás 2017.12. havi, lehet-e 2017. évi költség a megtérítendő összeg?

Behajtási kísérlet, külföldre távozó munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy volt munkavállaló felmondott a cégnél. Fizetési kötelezettségét (értsd: munkáltató felé fennálló tartozását) megállapodás alapján több hónappal a munkaviszony lejárta után is elég lett volna rendeznie. Nem történt meg. Vélelmezzük, hogy külföldön dolgozik. Ez esetben mit javasol? Európai fizetési meghagyást? Vagy hazait? Hogyan járjunk el? Azt gondoljuk, a lakcíme megmaradt, de ezt nem tudjuk biztosan. Segítségét köszönjük.

Közösköltség-tartozások: sok hátulütője van az új szabályoknak Cikk

A közösköltség-tartozás behajtásának nehezebbé válása további terheket róhat a többi tulajdonosra és a leendő lakásvásárlókra – hangsúlyozzák a Házfórum társasházszakmai fórum szakértői.

Fizetési meghagyás: ilyen esetekben alkalmazhatja a munkáltató Cikk

A munkaügyekben alkalmazható fizetési meghagyásos eljárás részletszabályairól érdeklődött olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Munkaügyek, fizetési meghagyás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Véleményüket szeretném kérni az alábbiakban: Az Fmh. törvény lehetővé teszi munkaügyekben is fizetési meghagyás benyújtását, de csak korlátozott esetekben. Tudnának a különböző esetekre (lehet, nem lehet) néhány példát felsorolni? Például munkavállalói jogellenes felmondás: - jogkövetkezmény (pénzösszeg), - kártérítés (mivel nem jelent meg többet, kár keletkezett, vagy nem adta le eszközeit). Más: - versenytilalmi megállapodás megsértése (itt lehet olyan, hogy még tart a munkaviszony, de olyan is, hogy már nem) - tanulmányi szerződés - munkakörét nem adta át (Mt. 80. § körülire gondolok) Ha esetleg van még? Ismerem a felszólítás lehetőségét és a végrehajtási záradék, de szeretnék ezzel kapcsolatban is többet tudni.. Köszönettel.

Fizetési meghagyással is behajthat kölcsönadott pénzt, bérleti díjat Cikk

Az előző évinél 13 százalékkal több mint 526 ezerre nőtt a fizetési meghagyási kérelmek száma tavaly – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) nyilvántartásából.

Fizetési felszólítás, meghagyás: így is megtéríttetheti kárát Cikk

Ha a dolgozó kárt, munkajogi sérelmet okozott munkaadójának, az nem csupán a bíróságon kereshet jogorvoslatot, hanem meghatározott feltételek esetén fizetési felszólítással, fizetési meghagyással is kárpótlást kaphat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás megszűnése közös megegyezéssel

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Online pénztárgép és az online számlázás összefüggése

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Pihenőidő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close