25 találat a(z) fizetési meghagyás cimkére

Munkabér átutalása rossz bankszámlaszámra Cikk

Hogyan kaphatja vissza a rossz bankszámlára utalt munkabért a munkáltató, ha a munkavállaló tévesen adott meg egy élő, nem a munkavállalóhoz tartozó számlaszámot? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Könnyítési lehetőség a fizetési meghagyásos eljárásokban Cikk

Kevesebb fizetési meghagyásos eljárást indítottak tavaly a járvány miatt Magyarországon – közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK). Aki átmenetileg nem tud fizetni, az kérelmezheti a részletfizetést, illetve a halasztott fizetést, későbbi teljesítés engedélyezését is kérheti. Ehhez nyilatkozni kell a kötelezett vagyoni helyzetéről, hogy lássa a közjegyző: a kötelezett részleteiben meg tudja fizetni a tőle követelt összeget vagy néhány hónap haladék után képes lesz rá.

Munkakör átadása – munkavállalói felmondás Kérdés

Vegye át, ha fizetési meghagyást kap! Ezzel még nem ismeri el annak jogosságát Cikk

Több mint félmillió fizetési meghagyásos eljárás indul évente Magyarországon, de kevesen vitatják a követelés jogosságát, akik pedig elismerik a tartozást, gyakran azt hiszik, ha nem veszik át ezt a hivatalos iratot, akkor megúszhatják a fizetést – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) MTI-hez eljuttatott szerdai közleményéből.

Fizetési meghagyással kapcsolatos költségek továbbszámlázása, könyvelése Kérdés

Megjelent az eljárásjogi intézkedésekről szóló kormányrendelet Cikk

Megjelent a kormány rendelete a veszélyhelyzet ideje alatt érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedésekről - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A kormány az Alaptörvény által és a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényben kapott felhatalmazás alapján kihirdette az egyes eljárásjogi intézkedéseket, olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Online vásárlás: akkor is visszaküldhető a termék, ha nem tetszik Cikk

Abban az esetben is el lehet állni egy online vásárlástól, ha nem tetszik a termék – hívta fel a figyelmet Böröcz Helga közjegyző ma az M1 aktuális csatornán.

A közjegyzői okirat növeli a fizetési hajlandóságot Cikk

Bár az elmúlt egy-két évben javult a vállalkozások fizetési morálja, még mindig komoly probléma a cégek közötti tartozás. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) szerint a késedelmes teljesítések jelentős része megelőzhető lenne, ha a vállalkozások közjegyzői okiratban szerződnének egymással, írja az MTI.

Hátralékok, tartozások – kevesebb a fizetési meghagyás Cikk

A lakosság javuló jövedelmi helyzetét is tükrözi, hogy tavaly a cégek és a magánszemélyek együttesen 15 százalékkal kevesebb fizetési meghagyásos eljárást kezdeményeztek az egy évvel korábbinál, együttesen 480 170-et – közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) az MTI-vel.

Egészségbiztosítási ellátási költség megtérítésének könyvelése Kérdés

Üzemi baleset miatt a dolgozó egészségbiztosítási ellátási költségét az egészségbiztosító fizetési meghagyással kiterhelte a cégre. Ezt milyen költségre kell könyvelni?

Munkáltató kártérítési igényének érvényesítése (Fizetési felszólítás vagy fizetési meghagyás?) Kérdés

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/kerdesek/2017_3_27_Alkalmazott_felelossege_rif linken található válaszra hivatkozva szeretném feltenni kérdésemet. A válaszban a szakértő a munkáltató kárigényének érvényesítésére kettő módot említ (fizetési felszólítás és bírósági út), míg más válaszban a fizetési meghagyás lehetőségére is utal. Kérdéseim: A megjelölthöz hasonló kártérítési igény érvényesítése során is választható az fmh lehetősége? Azon túl, hogy az fmh munkaviszonyban bizonyos követeléseknél nem vehető igénybe, van-e hátránya a fizetési felszólításhoz képest? Ha van lehetőség fizetési felszólítással és fmh-val is érvényesíteni az igényt, melyiket ajánlaná munkáltatók részére és miért? Válaszát előre is köszönöm.

Munkaügy – elévülés megszakadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sok nehézség után végül végrehajthatóvá vált a fizetési meghagyás (nem volt ellentmondás, de igazolási kérelem, fellebbezés stb. igen), mely iratot jogerősítő záradék néven állította ki a közjegyző. Azon egy korábbi dátum szerepel, valószínűleg a fizetési meghagyás kiállításának dátuma, azzal, hogy onnantól számítva jogerős és végrehajtható. Ha nem akarjuk egyből végrehajtatni (mert közben jelentős összeget fizetett, és így talán mindkét félnek kedvezőbb), van-e teendőnk? Nem akarjuk azonban, hogy a követelés elévüljön. Az elévülés a korábbi dátummal vagy a kézbesítés napjával szakad meg (ha megszakad)? Olyan sokáig tartott, hogy sajnos nem mindegy, mikor szakad meg. Köszönettel.

Táppénz, fizetési meghagyás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: kft. az OEP-től fizetési meghagyást kapott balesettel összefüggő egészségbiztosítási ellátás megtérítésével kapcsolatban egy adott dolgozójára vonatkozóan. A kérdés az, hogy a határozatban szereplő összeg személyi jellegű egyéb kifizetésre könyvelhető-e? Valamint ha a szóban forgó időszak 2016. év, de a fizetési meghagyás 2017.12. havi, lehet-e 2017. évi költség a megtérítendő összeg?

Behajtási kísérlet, külföldre távozó munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy volt munkavállaló felmondott a cégnél. Fizetési kötelezettségét (értsd: munkáltató felé fennálló tartozását) megállapodás alapján több hónappal a munkaviszony lejárta után is elég lett volna rendeznie. Nem történt meg. Vélelmezzük, hogy külföldön dolgozik. Ez esetben mit javasol? Európai fizetési meghagyást? Vagy hazait? Hogyan járjunk el? Azt gondoljuk, a lakcíme megmaradt, de ezt nem tudjuk biztosan. Segítségét köszönjük.

Közösköltség-tartozások: sok hátulütője van az új szabályoknak Cikk

A közösköltség-tartozás behajtásának nehezebbé válása további terheket róhat a többi tulajdonosra és a leendő lakásvásárlókra – hangsúlyozzák a Házfórum társasházszakmai fórum szakértői.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Áfa-önellenőrzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyszemélyes kft. ügyvezető jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close