6 találat a(z) fejlesztési cél cimkére

Önkormányzatnak fizetett összeg elszámolása Kérdés

Mi minősül fejlesztési célnak? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mi minősül fejlesztési célnak? A számviteli törvény nem fejti ki, milyen tevékenység, milyen feltételek esetén kell alkalmazni például az Szt. 77. § 4/b. pontját. A könyvvizsgálói "gyakorlat" szerint fejlesztés cél = eszközbeszerzés, tekintet nélkül a vállalkozás által végzett összes tevékenységre, körülményre. Így például egy támogatás esetén, amelynek célja a társaság működésének és feladatellátásának biztosítása, már egy irodabútor, egy fénymásoló stb. is "fejlesztés". Kérem, szíveskedjenek megjelölni azt jogszabályhelyet, amely a fejlesztés fogalmát leírja!

Támogatás elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági őstermelő lévén "Baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatás" [139/2007. (XI. 28.) FVM rendelet] jogcímen kapok támogatást. Az a kérdésem, hogy ez a támogatás az szja-bevallásban a költségek fedezetére vagy fejlesztési célra kapott támogatás vagy egyéb támogatásként kell szerepeltetni. Nem számla ellenében kapjuk a támogatást, hanem a levágatott állatok darabszámának vagy a lefogadott napos állat darabszámának igazolásával igényeljük azt. Válaszukat előre is köszönöm.

Evás társaság fejlesztési célra kapott támogatása Kérdés

Evás erdőbirtokossági társaság kettős könyvvitelt vezet. A költségek fedezetére és fejlesztési célra támogatást kap. 2017. január 1-jétől a támogatás összegével csökkentheti az eva alapját. A kérdésem, hogy, hogyan tudja csökkenteni, mivel a 43-as bevallásban nem találtam megfelelő pontot. A másik kérdésem, hogy csak annyival csökkenthető az alap, amennyi költség, vagy fejlesztési számlám van, vagy az egész támogatással?

Visszafizetett támogatás miatt kapott kártérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy gazdasági társaságnak a pályázatíró cég hibájából vissza kellett fizetnie a fejlesztési célra (tárgyi eszköz beszerzésre) kapott támogatást. Megállapodás alapján ezért a pályázatíró cégtől kártérítésben részesült, mely a 2017. évben be is folyt. Kérdésem az lenne, hogy ez a bevétel 2017. évi bevételnek minősül-e, vagy mivel közvetve tárgyieszköz-beszerzéshez kapcsolódik (a visszafizetett támogatást ellentételezi), ezért időbelileg el kell határolni, és az értékcsökkenés elszámolásakor arányosan feloldani (mint a támogatás esetén tettük volna)?

Uniós támogatás számviteli elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pályázatkészítés során kaptam a következő kérdést: a nyertes pályázat esetén hogyan kell elszámolni a vissza nem térítendő támogatást, amit fejlesztési célra kapunk esetlegesen? Hová és hogyan kell beállítani? Köszönöm szíves válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs