5 találat a(z) eho. cimkére

Mezőgazdasági őstermelő járulékfizetés, szocho, eho Kérdés

Tisztelt Cím! Egy közös őstermelői igazolvánnyal rendelkező magánszemélynek, aki nem kezdő őstermelő, megszűnt a munkaviszonya, így őstermelőként vált biztosítottá. Éves bevétele a 600 ezer forintot általában nem éri el. Most be kell nyújtania a 1041-es nyomtatványt, majd negyedévente a 1858-at? Milyen járulékfizetési kötelezettsége van? Ehót, szochót fizet? Nyilatkozatot kell-e tennie? Köszönöm.

Cégeladás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A céget, amit könyvelek, a tulajdonosok, akik belföldi magánszemélyek, el akarják adni. A vállalkozás jól prosperál, a törzstőkéje 6 millió forint, de az eszköz értéke 200. millió forint is van. Szeretném megtudni, hogy ilyenkor milyen költsége van adózás szempontjából. tehát ha eladja például 200 millió forintért, akkor ezután szja-t fizet? Tehát mintegy 30 millió forintot, illetve ehót, aminek a plafonja 450 ezer forint. Jól tudom ezt, illetve még milyen vagyonátruházási adót kell fizetni, mi terheli még a magánszemélyeket? Tájékoztatásukat előre is köszönöm!

Osztrák munkáltató, több országban munkavégzés Kérdés

Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező magánszemély munkaszerződést köt egy osztrák illetőségű céggel. A munka jellegéből adódóan a munkavállaló több országban végez munkát, mind EU-tagállamban, mind nem EU-országokban. A munkavégzéssel kapcsolatos költségeket például utazás, a munkáltató fizeti. Az osztrák munkáltató a munkavállaló fizetéséből levonja a tb-járulékokat, de nem von le személyi jövedelemadót. Tájékoztatása szerint ezen bérjövedelem adózása Magyarországon, az illetőség államában történik, a magyar szabályok alapján. Helyesen jár-e el a munkavállaló, ha az szja-bevallásában a bruttó bér után megfizeti, illetve bevallja a 16 százalék szja-t? Lehet-e az egyéni járulékokkal csökkentett, a munkáltató által átutalt netto bér az szja alapja? Van-e eho-fizetési kötelezettsége is? Köszönettel: Czerván Klára

1998. évi LXVI. törvény Jogszabályok és jogi tartalmak

Az egészségügyi szolgáltatásokra szolidaritási elv alapján jogosultak ellátásai pénzügyi fedezetének biztosítása és az arányos közteherviselés elvének érvényesítése érdekében az Országgyűlés a következő törvényt alkotja:
A külön törvényben meghatározott egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében az e törvényben meghatározott egészségügyi hozzájárulást kell fizetni.
Az egészségügyi hozzájárulás százalékosan meghatározott, adó jellegű fizetési köte...

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített végelszámolás befejezése

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Haszonélvezeti jog

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Osztalék

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs