432 találat a(z) egyszerűsített foglalkoztatás cimkére

Egyszerűsített foglalkoztatás – napok száma Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmi munkát összesen 90 napig végezhet egy évben egy munkavállaló. Az lenne a kérdés, hogy ez a 90 napos határ a munkavállalóra vonatkozik, vagy munkáltatónként külön-külön dolgozhat mindegyiknél 90 napot (több munkáltató esetén). Köszönjük a választ!

Egyszerűsített foglalkoztatás, mentesített keretösszeg Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyszerűsített foglalkoztatásnál mennyi az a mentesített keretösszeg, ami után nem kell külön adót fizetni? (Szakképesített és szakképesítés nélküli munkavállalók esetén.)Köszönöm

Alkalmi munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves válaszát arra vonatkozóan, hogy egy kft. saját jogú nyugdíjas tagja foglalkoztatható-e egyszerűsített munkavállalással a kft.-ben, ha egyébként személyes közreműködési tevékenységet nem végez a kft.-ben? Ha igen, milyen feltételekkel, milyen járulék- és egyéb fizetési kötelezettségek mellett. Válaszát előre is köszönöm.

Egyszerűsített foglalkoztatás: itt az NGM állásfoglalása a szabadságról Cikk

Közeledik az egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munkavállalás szezonja, így érdemes áttekinteni a munka- és pihenőidő vonatkozó szabályait. Ezek a szabályok biztosítják ugyanis ennek az atipikus munkavégzési formának a kellő rugalmasságát, illetve népszerűségét. A szabályok értelmezése ugyanakkor nem mindig egyszerű, különös tekintettel a szabadság megváltására vonatkozó rendelkezésekre. A jogértelmezésben támpontként szolgálhat a Nemzetgazdasági Minisztérium legújabb állásfoglalása is.

Veszélyes a bejelentés nélküli foglalkoztatás – van más megoldás is Cikk

A be nem jelentett foglalkoztatás a munkaügyi ellenőrzés adatai alapján vezető jogsértésnek számít, mely ráadásul sok esetben a felek akarategységén alapul. A munkáltató szeretne megmenekülni az adminisztrációs, valamint közteherviselési kötelezettségei alól, a munkavállaló pedig abban reménykedik, hogy „feketén” magasabb munkabért vihet haza, mint bejelentett foglalkoztatásban.

Minimálbérnél kevesebb is lehet a fizetés: mikor és hogyan? Cikk

A minimálbér, illetve a garantált bérminimum több lépcsőben történő, eltérő mértékű emelését követően a kétféle minimális díjazás közötti olló szétnyílt. Ennek következtében nem csak az a kérdés került a figyelem középpontjába, hogy mely feltételek jogosítanak garantált bérminimumra, hanem az is, hogy mely esetekben mentesülhet a munkáltató a minimális díjazás megfizetése alól. Az alábbiakban sorra vesszük a kivételeket.

Alkalmi munka bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nyugdíjas bácsi lenyírná cégünknél a füvet hétvégente, ha nem esik az eső, nem beteg...Hogyan célszerű eljárnunk a gyakorlatban? Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályaira gondolok.

Egyszerűsített foglalkoztatás saját gépjárműhasználat költségtérítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített foglalkoztatás esetén elszámolható-e a munkavállalónak saját gépjárműjének hivatali célú használatára adómentes költségtérítés? A munkavállaló egyszerűsített foglalkoztatás keretében "A" pontból "B" pontba visz el 2-3 munkavállalót a saját tulajdonú gépjárműjével. Kiküldetési rendelvénnyel megoldható? Ha igen, hol kell feltüntetni a 08-as bevallásban?

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni: a fakitermelés erdőgazdálkodásnak számít-e? Egyéni vállalkozó favágásra bejelentett egyszerűsített foglalkoztatott után 500 Ft vagy 1000 Ft közterhet fizet? Mezőgazdasági idénymunkának minősül a fakitermelés vagy alkalmi munkának? Válaszát előre is köszöm.

Adótartozás miatti jogosulatlan egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A folyószámla felülvizsgálatakor derült ki számunkra, hogy jogosulatlanul jelentettünk be egyszerűsített foglalkoztatottakat, mivel a kérdéses adónemekben 300 000 Ft adótartozást halmoztunk fel. Sajnos a hiba érinti a 2016. és a 2017. évet is. Az adóvilág 2014. évi 8. számában található egy cikk, mely azt írja, hogy a kifizetett összeg bruttó bérnek tekinthető, a le nem vont járulékot a foglalkoztatottól kérhetjük vissza. Az Art. előírásai szerint T1041-en a munkaviszonyt be kell jelenteni, a 08-kat önellenőrizzük. Kérdés számunkra, hogy ilyen esetben alkalmazni kell-e az Art. 29. § és 30. §-ait, vagyis a tévedést az Ajk nyomtatványon is jelezni szükséges? Van olyan munkavállaló, akit ma is alkalmazunk, így az ő esetében rendezni tudjuk a tévedést, de sajnos akad olyan is, akivel már nem tartunk kapcsolatot. Kérem, hogy a szükséges teendőket írja le, amire különösen oda kell figyelnünk. Válaszát előre is köszönöm.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben kérném a tájékoztatását. A dolgozónak van négyórás munkaviszonya egy cégnél, egy másik cégnél egyszerűsített foglalkoztatás keretében szintén négy órát dolgozna. Lehetséges-e, hogy egy napi bejelentést kettő napra megbontva használjon fel, mivel naponta csak négy órát dolgozna? Segítségét köszönöm.

Egyszerűsített foglalkoztatás lehetősége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egészségügyi szolgáltatást végző ügyfelünk egy kórházban főállásban dolgozó asszisztensnőt a főállás mellett egyszerűsített foglalkoztatottként alkalmazza heti egy-két nappal. Az asszisztensnő időközben terhes lett és a kórházi munkájából táppénzre ment. Kérdésem arra irányul, hogy ügyfelem tudja-e a továbbiakban jogszerűen foglalkoztatni az asszisztensnőt heti egy-két napban, ha egyébként az egészségi állapota megengedi. Köszönettel Ildikó

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Általános iskolában beteg az angol tanár, helyettesítésére egyszerűsített foglalkoztatással (alkalmi munkával) lehet-e másik angol tanárt alkalmazni?

Egyszerűsített foglalkoztatás – megbízási jogviszony Kérdés

T. Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy egy munkáltató milyen jogcímen létesíthet jogviszonyt jogszerűen természetes személlyel az alábbi esetekben: 1. Egy rendezvényen 3 napon, összesen várhatóan 20 óra munkavégzéssel építési, bontási feladatoki, illetve egyéb fizikai jellegű feladatok ellátása (színpadépítés, rakodás stb.). 2. Egy rendezvényen takarítási készenlét ellátása, illetve a rendezvény után takarítás feladatok ellátása 1 napon belül várhatóan 13 óra időtartamban.

Az egyszerűsített foglalkoztatás korlátai Cikk

Közeledik az egyszerűsített foglalkoztatás, az alkalmi munkavégzés szezonja. Az egyszerűsített foglalkoztatásra vonatkozó szabályozás célja, hogy a rövid, általában csupán pár napos munkaviszonyokra egyszerűbb adminisztrációs és közteher-fizetési kötelezettségek, valamint rugalmasabb munkajogi előírások vonatkozzanak. Ezek alkalmazása során azonban számos korlátozással is tisztában kell lennünk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close