6 találat a(z) egyenlőtlen munkabeosztás cimkére

Műszakpótlék Kérdés

Egyenlőtlen beosztás, szabadságszámítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan alakul a kiadható szabadságnapok száma az alábbi két esetben: 1. A munkavállaló éves szabadságkerete 29 nap, szerződés szerinti munkaideje heti 2 óra, amelyet kedden és pénteken 1-1 órában dolgoz le. 2. A munkavállaló éves kerete 29 nap, órabéres dolgozó, szerződés szerinti munkaideje havi 40 óra, nincs meghatározva hogy ezt mely napokon teljesíti. Köszönettel

Kismamák munkaidőbeosztása, védelmi szabályok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van két kismamánk egy-egy 3 éven aluli gyermekkel. Az egyikük egyedül neveli a gyermekét, a másikuk a párjával együtt. A kérdésem, hogy ha ők beleegyeznek, beoszthatjuk-e a heti pihenőnapjukat egyenlőtlenül (4, illetve 6 munkanap/hét)? A cikkeikben keresve egymásnak kicsit ellentmondó válaszokat kaptunk (2018.09.27-28-i cikk 'Eltérési lehetőségek a Mt-től...", és 2018.10.12-i cikk "Ezekkel kell számolnia a kismamának, aki újra dolgozna") Válaszát előre is köszönöm!

Minden, amit a szabadság kiadásáról tudni kell Cikk

A munkavállalót minden évben húsz nap alapszabadság, valamint különböző jogcímeken (gyermekek száma, életkor, fiatal munkavállalói státusz, fogyatékosság stb.) pótszabadság illeti meg. A szabadság a munkavállaló regenerálódását szolgálja, így azt fő szabály szerint az esedékesség évében ki is kell adni. Előállhat azonban olyan eset, amikor a szabadság kiadása az esedékesség évében nem lehetséges. Olyan eset is adódhat ugyanakkor, amikor lehetséges lett volna kiadni a szabadságot, de arra mégsem került sor.

Szabadnap vagy pihenőnap? Kérdés

Mi a különbség egyenlőtlen munkaidő esetén a szabadnap és a pihenőnap között? Ki dönti el, hogy az adott nap szabadnap, vagy pihenőnap? A dolgozó a hét minden napján vagy dolgozik, vagy pihen, vagy stb.

Rendkívüli munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy dolgozó általános munkarendben dolgozik, hétfőtől péntekig. Rendkívüli munkavégzést lehet-e elrendelni a számára szombatra, 3 óra tartamban? Érvényes-e őrá is az, hogy napi 4 óránál kevesebbre nem lehet beosztani, vagy ezt csak az egyenlőtlen munkaidő-beosztásban dolgozókra kell alkalmazni? Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Duális hallgató díjazása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Nyugdíjas egyéni vállalkozó – egyszeri juttatás

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close