16 találat a(z) diplomás gyed cimkére

A minimálbérhez kapcsolódó befizetések, ellátások: 2022. évi változások táblázatban Cikk

A minimálbér, a garantált bérminimum növekedése kapcsán az alábbi cikkünkben bemutatjuk, hogy 2021-hez képest 2022-ben mennyiben változik a munkavállaló nettó bére, a vállalkozó befizetendő közterhe, és milyen mértékű lesz a táppénz és a gyermekgondozási díj felső határa.

Iskolapadból szülői sorba: hallgatói gyed kedvezményszabálya Cikk

Több éve létezik már a hallgatói, vagy sokak által diplomás gyednek nevezett ellátás, amely azért jött létre, hogy azok (jellemzően anyukák) is kaphassanak ellátást, akik még felsőoktatási tanulmányokat folytatnak, nem aktív tagjai a munkaerőpiacnak, vagy legalábbis nem dolgoztak még tanulmányaik miatt annyit, amely a csed, gyed jogosultságot biztosította volna számukra. Cikkünkben most azt mutatjuk be, hogy mi a helyzet akkor, ha a hallgatói gyedben részesülő kismama újra várandós lesz, így milyen ellátást kaphat.

A diplomás gyed után sem kell majd szja-t fizetniük a 25 év alattiaknak Cikk

A diplomás gyed után sem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak 2022-től – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Diplomás gyed – gyed – diplomás gyed Kérdés

Diplomás gyed jogosult változtatása Kérdés

Új kormányrendelet: változnak a családtámogatások feltételei Cikk

Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.

Munkáltatói gyed vagy diplomás gyed Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kismama 2019. augusztus 12-étől 40 órás munkaviszony keretében középiskolai tanár. Bruttó bére 203 000 Ft. Emellett 2017. 09. 04-étől nappali tagozatos egyetemista, 2019 szeptemberétől doktori képzés hallgatója. Továbbá jelenleg nem főállású kataalany. Azonban 2017. 02. 13. és 2017. 08. 31. között főállású katás volt. Ezt követően szüneteltette vállalkozását 2017. 09. 01-jétől 2018. 09. 12-éig. Munkáltatójánál 1 éves határozott munkaviszonya áll fenn egészen 2020. 08. 31-éig. Kismama 2020. 01. 15. óta táppénzen, terhesség miatt. Az a kérdésem, hogy a fenti jogviszonyok tükrében milyen ellátásra számíthat a szülést követően. A szülés várható időpontja 2020. 07. 15. napja. Doktori képzés révén diplomás gyed esetében a garantált bérminimum (bruttó 210 600 Ft) lenne az ellátás alapja. Válaszukat előre is köszönöm.

Mindent a diplomás gyedről Cikk

A családalapítás öröme sokszor akkor éri a leendő szülőt, amikor még csak tanulmányok állnak a háta mögött, megfelelő jogosultságot adó munkaviszony vagy egyéb biztosítotti jogviszony nem. A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény azonban rendelkezik az olyan helyzetről is, amely a tanulmányokat folytatókat vagy folytatottakat juttatja pénzbeli ellátáshoz. Cikkünk a hallgatói jogviszony alapján járó gyedről, vagyis a diplomás gyedről szól.

Diplomás gyed apának Kérdés

Udvözlöm! Angliâból hazaköltöztem a 6 hónapos kisgyerekemmel, és apaként gyed kérelmet adtam be, mivel a feleségem külföldi (EU-s) âllampolgár, így ő nem igényelhet semmit. A kérelem sajnos megakadt, mivel Magyarországon jelenleg mâsodâllâsom van csak, illetve külföldi munkavâllalâsból szârmazó jövedelmem. E104 formanyomtatvânyt kértek, amit Anglia magânszemélynek nem adhat ki, csak a magyarországi hivatal igényelheti, amit sajnos ők nem hajlandók megtenni, tőlem kérik. Szóval a kérdésem, hogy ezek alapjân hogyan kaphatok gyedet (diplomás gyedet). Köszönöm a vâlaszât.

Nőtt a gyed, itt a gyod Cikk

Emelkednek a családtámogatások 2019-ben, és új ellátásként megjelenik a gyermekek otthongondozási díja (gyod) is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Diplomás gyed a gyermek 2 éves koráig Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017-ben megállapított diplomás gyermekgondozási díj 2018. január 15-éig tart (a gyermek ekkor tölti be az 1 éves kort). Ebben az esetben is alkalmazható lesz-e az Ebtv. 42/B § (1) bekezdése: "A gyermekgondozási díj legkorábban a csecsemőgondozási díj, illetőleg az annak megfelelő időtartam lejártát követő naptól a gyermek 2. életévének betöltéséig jár." Vagy a 2 évre meghosszabbított diplomás gyermekgondozási díj csak a 2018. január 1. után megállapított ellátásokra vonatkozik? Köszönettel: Nagy Jánosné

Nőne a diplomás gyed időtartama Cikk

Módosítana az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyes családtámogatási tárgyú törvények szabályain. Emelkedne például a az úgynevezett diplomás gyed időtartama – derül ki egy részanyag tervezetéből.

Jövőre bővül a diplomás gyed Cikk

A jövő évtől egy évvel meghosszabbodik a diplomás gyed, és az összege is nő minden képzéstípusban részt vevő számára – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Így működik a diplomás gyed Cikk

2014 első félévében már közel 150-en vették igénybe a diplomás gyedet – jelentette be a kormány honlapján az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin kiemelte: a közel 70-80 ezer forintot jelentő juttatás a felsőfokú képzésben résztvevő fiatalok gyermekvállalását ösztönzi.

Őstermelő és a diplomás gyed Kérdés

Tisztelt Tanácsadók, 2013 decemberében fejeztem be főiskolai tanulmányaimat, de közben kiderült, hogy gyereket várok, ennek következtében nem vállaltam munkát.Jelenleg regisztrált munkanélküli vagyok, és évek óta főállású őstermlő. A 2014. évi változások miatt vagyok jogosult a diplomagyedre. Őstermelőként az éves bevételem nem haladja meg a 600 ezer forintot. Első kérdésem az lenne, hogy a diplomás gyed, illetve a főállású őstermelői tevékenységem hogyan függ össze? Szüneteltetnem kell az őstermelői tevékenységem,vagy "vissza kell lépnem" őstermelőnek, esetleg elég annyi, hogy a gyermekem 1 éves koráig nem keletkezik bevételem? Ezt jelentenem kell valahol? Másik kérdésem az egységes területalapú támogatással kapcsolatban lenne, amely támogatásra jogosult vagyok (kb. 2 hektár földemmel). Érdekelne,hogy ez a támogatás bevételnek számít-e? Gyermekem 1 éves koráig a támogatásra jogosult vagyok-e diploma gyed mellett? Van-e egyáltalán bármilyen összefüggés a diploma gyed és terület alapú támogatás közt? Jelenleg ugye főállású őstermelőként vagyok biztosítva. A diplomás gyed időszaka alatt biztosítva leszek?Ha, igen, akkor őstermelőként kell-e erre az időre fizetnem a járulékaimat? Még egy kérdésem lenne, hogy a jelen törvények szerint mi a különbség a főállású őstermelő, illetve az őstermelő járulékfizetése között? Remélem tudnak nekem ezekben a kérdésekben segíteni. Előre is nagyon köszönöm a válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Átalányadó

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs