8 találat a(z) devizás bevétel cimkére

Átalányadózó egyéni vállalkozó járulékalapjának meghatározása devizás bevétel esetén Kérdés

Devizás bevétel számviteli elszámolása Kérdés

Kisadózó devizás bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes kisadózó egyéni vállalkozó devizában vezetett bankszámlájára devizás jóváírás érkezik. A banki kivonaton két dátum is szerepel a jóváírás összegénél: könyvelési nap/értéknap. Melyik dátum lesz a kisadózói bevétel megszerzésének időpontja, mely napi árfolyamon kell a bevételt forintosítani a könyvelési napon vagy az értéknapon? Köszönettel.

Devizás bank könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy devizás bankszámla egyenlege negatívba fordul, akkor milyen árfolyamon kell könyvelni a jóváírást vagy terhelést (ha nem a könyvelő program számolja)? A cég MNB árfolyamot választott, ha pozitív az egyenleg, akkor a jóváírást MNB árfolyamon, a terhelést átlagárfolyamon könyveljük. A kérdés főleg az, hogy másként kell-e könyvelni a devizás banki tételeket, ha az egyenleg negatív? Válaszukat előre is köszönöm: Zs.

Devizás árbevétel időbeli elhatárolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 391-en, 2015. 12. 31-i árfolyamon elhatároltunk devizás árbevételt, melyet 2016-ban számláztunk ki más árfolyamon. Nyilván 2016. 01. 01-én a 391. Nyitó összegét a 931-el szemben rendezzük. (2016-ban: T 931 - K 391.) Kérdésem az, hogy a 2016-ban kiszámlázott devizás árbevétel és a 391-en szereplő elhatárolt összeg közötti árfolyam-különbözetet 2016-ban hogyan kell könyvelni? Várom válaszukat, köszönöm.

Devizás bevétel forintos bankszámlára magánszemélynél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy közösségi szálláskiadásos portálon egy magánszemély például 100 euró összegben hirdet meg egy éjszakát, és erről kiállítja a számlát a vendégnek, majd a portál üzemeltetője ezt az összeget beszedi a vendégtől, és továbbutalja a szálláskiadónak, levonva az ő 3 százalékos jutalékát, akkor jól értelmezem-e, hogy az átutalt 97 euró összeget úgy kell nyilvántartásba venni, hogy 100 euró bevétel szállásdíjból és 3 euró kiadás jutalék jogcímen? A másik kérdés viszont az, hogy ha az összeget forintos bankszámlára kéri a szállásadó, akkor a jóváírás napját megelőző hónap 15-ei MNB-árfolyammal kell-e átváltani, vagy azon az árfolyamon, amin a bank átváltotta, és forintban megjelenített? Érdekelne, hogy ez utóbbi válasz esetén melyik rész az, ami irányadó az szja-törvényben? (Melyik paragrafus?) Köszönöm a választ!

Devizás tételek év végi értékelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társasági adóbevallás készítésénél merült fel az a kérdés bennünk, hogy még a mai napig érvényben van az a törvény, ami kötelezően előírja a devizás tételek értékelését? Gondolok itt arra, hogy a 2014. 12. 31-ei nappal a devizás követelések, devizás bankszámlák stb. ténylegesen nyilvántartott értékét a 12. 31-ei árfolyamon kell a könyvekben nyilvántartanunk, illetve a beszámolóban beállítanunk? Vagy ez már nem hatályos? Válaszát előre is köszönöm.

Egyéni vállalkozó devizás bevétele Kérdés

Egyéni vállalkozó devizában befolyt illetve valutában kézhez kapott bevételét mikori árfolyamon kell forintra átszámítani? Ha a devizában kiállított számla ellenértéke forintos bankszámlára folyik be, a bankszámlán jóváírt forint összeget kell bevételként elszámolni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyed

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló jogellenes felmondása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close