79 találat a(z) csaló cimkére

Bankkártyaadatokkal csaló bűnszervezetet számoltak fel Cikk

Bankkártyaadatok megszerzésére, csalásra és pénzmosásra szakosodott bűnszervezetet számoltak fel a baranyai rendőrök, a csalók legalább 76 számlatulajdonosnak összesen több mint kétszázmillió forint kárt okoztak.

Taxis csalót fogtak fülön a belvárosban Cikk

A szakma szinte minden szabályát megszegte egy budapesti áltaxis, akit a BRFK egyik motoros rendőre ellenőrzött a Belvárosban. A 11-szeres alapdíjjal is dolgozó férfi ellen a helyszíni bírság mellett eljárás indult, autója rendszámát elvették – olvasható a police.hu-n.

Banki adatokkal csaló társaság call centerét számolta fel a rendőrség Cikk

Első alkalommal sikerült felszámolnia a rendőrségnek egy banki adatokkal csalásokat elkövető társaság magyarországi call centerét – hangzott el a rendőrség csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

21 millió forintos bírságot kaptak a tűzifával ügyeskedők Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hatósági felügyelői többhónapos megfigyelést és ellenőrzést követően csaptak le a nyugat-dunántúli, nyolc főből álló hálózatra. A csalók nagyrészt eredetigazolás nélküli fatermékeket forgalmaztak. A hatóság összesen 21 millió forint értékű bírságot szabott ki az elkövetőkre, valamint tevékenységüket és két tehergépjármű használatát is megtiltották, olvasható a Nébih honlapján.

Csalókra figyelmeztet az Erste Cikk

Honlapján, közösségi oldalain, George Appban és George Weben, valamint ügyfeleinek küldött külön körlevélben hívja fel a figyelmet a banki adatok védelmére és egy, az elmúlt időszakban megszaporodó csalástípusra az Erste. A csalók egy külön program telepítésére kérik áldozataikat, akik így maguk adnak hozzáférést a saját mobiltelefonjukhoz, számítógépükhöz. A bűnözők a szoftverrel átveszik az irányítást a készülékek felett, és lenullázzák a bankszámlákat. Az Erste a tájékoztatóban azt is összeszedte, mit tehetnek az ügyfelek, hogy pénzük továbbra is biztonságban legyen.

Csalók telefonálnak a Microsoft nevében Cikk

A Microsoft nevével visszaélő csalókra hívja fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

MNB-tippek a fogyasztóknak Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén először készít pénzügyi fogyasztóvédelmi adventi naptárt: 24 napon át 24 pénzügyi tanácsot ad, tippet oszt meg közösségi médiafelületein; ezzel indítja el a jegybank a karácsonyi és az év végi felelős vásárlást, hitelfelvételt és digitális biztonságot támogató idei kampányát – írja honlapján az MNB.

Hét év börtönre ítéltek egy budapesti csalót Cikk

A bíróság – nem jogerősen – hét év börtönbüntetésre ítélte azt a 34 éves férfit, aki változatos módszerekkel csapott be másokat és így több tízmilliós haszonra tett szert – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

Bankszámlára utazó telefonos csalókat tartóztattak le Cikk

Telefonos csalókat tartóztatott le a bíróság, akik milliókhoz jutottak többeket félrevezetve – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t közleményben a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Napi 75 milliót lopnak a csalók a kibertérben Cikk

Naponta 75 millió forintot tettek zsebre a digitális tér kalózai a bankkártyákat és a számlákat támadó csalásokkal az idei II. negyedévben. A visszaélésekben érintett pénzek több, mint 70 százaléka, közel 5 milliárd forint a bankszámlákról tűnt el – írja sajtóközleményében Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

Több mint 11 000 év börtönre ítéltek Törökországban egy kriptotőzsdés csalót Cikk

Több mint tizenegyezer év börtönbüntetésre ítélték Törökországban csütörtök este a Thodex nevű kriptotőzsdét megalapító férfit, aki ügyfelei befektetéseit ellopva elmenekült az országból – jelentette a török média, közölte az MTI.

Adathalász csalók gázszámlákat küldenek az MVM Next nevében Cikk

Adathalász csalók ismét hamis online gázszámla-értesítőket küldenek az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfeleinek – közölte a szolgáltató csütörtökön az MTI-vel.

A Nébih nevével visszaélve kínálnak eladásra forgalomból kivont élelmiszereket Cikk

Az elmúlt napokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nevével és adataival visszaélő csalók e-mailben léptek kapcsolatba gyanútlan ügyfelekkel: lefoglalt élelmiszereket kínáltak eladásra, melyekről díjbekérőt is kiállítottak. A hivatal felhívja a lakosság és a vállalkozások, egyéb szervezetek figyelmét, hogy a Nébih nem végez értékesítési tevékenységet és nem kereskedik a forgalomból kivont termékekkel, így díjbekérő számlákat sem állított ki erről – írja honlapján a Nébih.

Csalók próbálnak bepalizni magánszemélyeket az MNB nevében Cikk

Csalók hívnak telefonon magánszemélyeket, s ennek során az MNB nevében próbálják megszerezni az ügyfelek adatait, pénzét. A jegybank nem végez lakossági vagy vállalati ügyfelek számára kereskedelmi banki elszámolási, vagy adminisztrációs tevékenységet, így nem is keresi meg az ügyfeleket. A megkeresett vagy megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni.

Facebookos tűzifacsalót értek tetten Cikk

A Nógrád Vármegyei fogyasztóvédelmi hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR ellenőrei közös akcióban értek tetten egy facebookos tűzifacsalót. Az eladó a próbavásárláskor a kifizetett mennyiségnél lényegesen kevesebb fát adott át, amelynek a származását sem tudta igazolni, így a Nébih hatósági zár alá vette a tűzifát – írja honlapján a Nébih.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló ingatlan, illeték

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Szálláshely-szolgáltatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink