340 találat a(z) családi kedvezmény cimkére

Egyéni vállalkozók, őstermelők, bérbeadók figyelem! Újból itt az adóelőleg-fizetési határidő Cikk

A 2020. évre vonatkozó – második negyedévi adóelőleget az szja-törvény hatálya alá tartozó magánszemélyeknek 2020. július 13-áig kell megfizetniük. Ide sorolhatók az egyéni vállalkozók, az őstermelők és azok a magánszemélyek, akik nem tartoznak az előzőek szerinti körbe, de jogszabály esetükben adóelőleg-fizetési kötelezettséget ír elő, mert például nem kifizetőtől származik az összevonandó jövedelem (bérbeadás).

Csökkentett munkaidő, csökkentett fizetés: ez lesz a családi kedvezménnyel Cikk

A veszélyhelyzet időszakában kedvezményezett ágazatba tartozó foglalkoztatottak és a munkahelymegőrző támogatásban részesülő, csökkentett munkaidős munkavállalók, valamint a munkahelyüket elvesztők esetében felmerülő kérdés a 2020-ban járó családi kedvezmény érvényesítésének lehetősége. Mit kell tudni erről?

Családi kedvezmény Kérdés

Szja-bevallás, családi adókedvezmény Kérdés

Bértámogatás – családi kedvezmény Kérdés

Rokkantsági ellátás, családi kedvezmény Kérdés

Családi pótlék és családi adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozónk gyermeke most (májusban) érettségizett le. Meddig jár utána családi pótlék és családi kedvezmény?

Családi kedvezmény házasságon kívül Cikk

Nem regisztrált együtt élőknek mennyi szja-kedvezmény jár a közös és nem közös gyermek után? – kérdezte az Adózóna olvasója. Lepsényi Mária adószakértő válaszolt.

Családi kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk házasságban él, de más lakcímen (örökösödés miatt más a lakcím), mint a gyerekek és a feleség. Közösen nevelik a gyerekeket. Igénybe veheti-e a családi adókedvezményt függetlenül attól, hogy nem ugyanaz a lakcímük? Köszönöm a választ!

Családi kedvezmény külföldön élő magyar állampolgár számára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérdezni, hogy az alábbi esetben jár-e a családi adókedvezmény. Egy Romániában élő család minden tagja magyar állampolgár, az édesanyának Magyarországról származó jövedelme van, home-office-ban dolgozik, munkahelye nem helyhez kötött. Romániában a gyermekek után hasonló ellátást kap, mint a magyarországi családi pótlék, Magyarországról nem kap semmilyen ellátást. Köszönöm!

Egy adózó 2 gyermeket nevel – családi kedvezmény Kérdés

Egy adózó 2 gyermeket nevel, az idősebb nappali tagozaton egyetemen tanul, a kisebbik 2019. évben érettségizett, majd szeptembertől gépjárműjavító szakképzést kezdett el nappali tagozaton. Októbertől esti tagozaton folytatta tanulmányait. (2000. 04. 15-én született.) Kérdésem: az adózó mely hónapokra és milyen mértékű családi kedvezményt érvényesíthet 2019 évre? Tisztelettel: Takács Júlia

Családi kedvezmény – 3 gyerek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónknak három gyermeke van. A munkavállaló nyilatkozata alapján a legidősebb, 1996-ban született gyermek felsőfokú oktatási intézménybe jár, a középső, 1999-ben született gyermek érettségi utáni, két éves felsőfokú tanfolyamra jár, a harmadik gyermek pedig (2002-ben született) középfokú oktatási intézményben tanul. Jól gondoljuk-e hogy ebben az esetben a munkavállaló az egy gyermek után jogosult a 220 ezer forintos családi kedvezményre? Válaszát előre is köszönöm!

Válás, közös gyerekfelügyelet, új család: ki veheti igénybe a családi kedvezményt? Cikk

Magyarországon nem ritka, hogy egy házasság válással végződik, és a szülők új családot alapítanak. Az sem szokatlan, hogy a válás után a volt házastársak a gyerekek felett közös felügyeleti jogot gyakorolnak. Olvasónk estében azonban a gyerekek a közös felügyelet mellett a volt férjnél maradtak, ott laknak életvitelszerűen, míg a családi pótlékot a volt feleség veszi igénybe. Rendben van ez így, és mi a helyzet a családi kedvezménnyel? Olvasói kérdésre Surányi Erzsébet okleveles közgazda válaszolt.

Családi kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó 2019. 08. 31-étől kilépett a katából, visszakerült az szja-törvény hatálya alá. Három gyermek után családi kedvezményt szeretne igénybe venni. A katás egyéni vállalkozásból származó jövedelmén kívül más jövedelme nem volt. A családi kedvezményt 2019. 01 01-től vagy 2019. 09. 01-től veheti igénybe? Tisztelettel: Kecskemétiné H Katalin

Családi kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi, számomra bonyolult helyzethez kérnék iránymutatást. Adott egy anyuka, akinek három gyermeke van. Kettő az előző házasságából, a harmadik 2019. 05. hóban született, az új férjtől, akivel szintén 2019. 05. hónapban köttetett a házasság. A válás után a bírósági határozat szerint a felügyeleti jogot közösen gyakorolják, és megállapodtak, hogy a gyerekek életvitelszerű lakhelye az apánál van. A családi pótlékot az anya veszi igénybe 100 százalékban, a családi kedvezményt a közös gyerekekre 50-50 százalékban érvényesítik. Melyik fél adóbevallását kell javítani, mert meglátásom szerint ez így nem szabályos? Köszönettel: Bajiné Tőzsér Viktória

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close