147 találat a(z) cégautó cimkére

Vannak, akik nyugodtan járhatnak külföldi rendszámú autóval Magyarországon Cikk

A közúti közlekedésről szóló törvény 2011. szeptember 1-jén hatályba lépett módosítása alapján főszabály szerint, ha egy gépkocsi üzembentartója belföldi üzembentartónak minősül, vagy vezetője Magyarországon lakóhellyel rendelkezik, akkor a gépkocsi kizárólag magyar rendszámmal ellátva használható a közúti közlekedésben. De vannak kivételek.

Cégautóadó: két nap és lejár a határidő - változik a törvény Cikk

A cégautóadó megfizetése néhány napon belül ismét esedékes. A jelenleg még negyedévente megfizetendő összeg egy tétellel csökkenthető, a gépjárműadó azon hónapokra eső részével, amelyben mindkét adókötelezettség fennállt

Vagyonadó: kedvezményt kapnának a munkanélküliek Cikk

Önálló törvénybe foglalják a jövő évtől bevezetendő vagyonadót, amely nemcsak magánszemélyekre, hanem szervezetekre is vonatkozik majd - értesült az MTI több forrásból szerdán.

Cégautóadó-bevallás: nyakunkon a határidő Cikk

Április 20-a az új cégautóadó első bevallási és befizetési határideje. Az APEH-nál a Népszabadságnak azt mondják, az autótulajdonos cégeket és a költségelszámoló magánszemélyeket is előveszik majd, sőt a gépjárművüket eladó evások sem maradnak ki.

Amikor a saját kocsi cégautó: mennyit kell fizetni, mit lehet elszámolni? Cikk

Az adótörvényeket visszavonta a kormány, a pénzpiaci válság átírta az adótevreket. A nagy vihart kavart cégautóadóról szóló módosítás is elmarad, mivel is kell így számolni?

Akció, reakció: vita az adótörvény módosításáról Cikk

A parlamentben az adótörvények módosításáról szóló vitában az ellenzék elégedetlenségénk adott hangott, Horn Gábor sem ígérte a javaslatok megszavazását, míg az MSZP-s képviselők a lehetésges változtatásokról beszéltek.

Mennyibe kerülhet az új cégautóadó, kiknek jár kedvezmény? Cikk

Az új cégautóadót a gépjárműadóról szóló törvényben találjuk, mint egységes vagyonadót, melyet mindenkinek fizetnie kell, aki valamilyen autó után költséget számol el akár cégként, akár magánszemélyként. Mit érdemes tudni az adócsomag egyik legnagyobb visszhangot kiváltó tervezett változtatásáról? Tények, számok.

Mik az adócsomag legproblémásabb pontjai? Cikk

Ígéretes, de nem elég – így lehetne összefoglalni a PricewaterhouseCoopers (PwC) szakértőinek véleményét a tervezett adócsomagról, amelyet a kormány a parlament elé terjesztett. Idén még kiszámíthatatlanabb az adótervezet, valószínűleg rengeteg módosításra vár még – mondta Erdős Gabriella, a PwC adópartnere, aki azt is hiányolta, hogy a kormány nem bocsátotta társadalmi vitára a tervezett változtatásokat.

2009: 11 százalék, cégautó, munkáltatói járulék Cikk

A jövő évi, az Országgyűléshez pénteken benyújtandó adóváltoztatások tervezete nyomán összességében 205 milliárd forinttal csökken az adóterhelés, ennek harmada a lakosságnál, kétharmada a vállalkozásoknál jelentkezik - közölte Veres János pénzügyminiszter pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón.

Mennyi cégautó adót kell fizetnie 2008-ban? Cikk

A cégautó magáncélú használatára tekintettel a kifizetőnek cégautó-adót kell fizetnie, amelynek mértékéről, illetve az egyéb várható terhekről tájékoztatást kaphat a kalkulátorunk segítségével.

Cégautó-adó kalkulátor Cikk

A cégautó-adó kalkulátor a cégautó-adó (személyi jövedelemadó) havi összegének meghatározására szolgál és tájékoztat az egyéb terhekről, valamint kiszámítja az éves várható költségeket is.

Adófizetés ingatlanértékesítés után és céges autó üzemanyag-elszámolása és a nyugdíjas jövedeleme Cikk

Milyen adófizetési kötelezettsége van annak, aki családi házat értékesít? Elszámolhatja-e a cég az üzemanyagot céges autó után? Milyen adósávba esik a nyugdíjas egyforintos jövedelme? Az Adózóna olvasóinak kérdésére az APEH válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU állampolgár kirendelése

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Megváltott fizetett szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close