1028 találat a(z) bevallás cimkére

Iparűzési adó feltöltés bevallása, ha az előlegfizetés nem történt meg Kérdés

Tisztelt Szakértők! Szeretném megkérdezni, hogy a helyi iparűzési adó előleg kiegészítéséről 2019.12.20-ig benyújtandó bevallás II. pontját hogyan kell kitölteni, ha az adózó a bevallás benyújtásáig nem fizette/fizeti meg likviditási okokból a 2019. II. félévi iparűzési adó előleget? A bevallott előlegek fedezik a 2019. évi várható iparűzési adó összegét, a ténylegesen megfizetett azonban nem éri azt el. Ilyen esetben a teljes évre kalkulált adóból az előlegként megfizetett vagy előlegként bevallott összegeket kell levonni és bevallani mint még fizetendő adót? Köszönöm segítségüket!

Teendők meghiúsult egyszerűsített végelszámolás újraindításakor Cikk

Nem sikerült határidőre befejezni az egyszerűsített végelszámolást. A társaság újból, ismét ebben a formában zárná le tevékenységét. Mi a teendője? Olvasói kérdésre Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt.

Bevallási határidő Esemény

Harmadik országba nyújtott szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábban tettem fel kérdést harmadik országba nyújtott szolgáltatással kapcsolatban. Az adott szolgáltatás szállításra előkészítő szolgáltatás, magyar kft. nyújtotta amerikai társaságnak. A teljesítés helye a partner székhelye, jelen esetben Amerika, és ebben az esetben a számlát a magyar kft. áfamentesen állítja ki, megjelölve rajta, hogy az áfatörvény területi hatályán kívüli. A magyar cég áfabevallásában feltünteti a kiállított összeget a bevallás 91. sorában. Eddig rendben is van. De felvetődött bennem a kérdés, hogy ezen kívül a magyar cégnek van-e egyéb kötelezettsége? Bejelentési, bevallási, adófizetési? (Erre sajnos a választ adó nem tért ki, így elbizonytalanodtam.) Segítségét köszönöm!

Adózási határidők 2019. november 18-24. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Bevallási határidő Esemény

Adózási határidők 2019. november 11-17. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Nem a számviteli törvény hatálya alá tartozó evás bt. áttárése katára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem a számviteli törvény hatálya alá tartozó evás bt. 2020. január 1-jével a katás vállalkozási formát választja. A 19T201T nyomtatvány és a 1943-as nyomtatvány kitöltésén kívül kell-e még egyéb kötelezettségnek eleget tenni? (Természetesen a 1908-as bevallásokat és az iparűzésiadó-bevallást elkészíti a társaság.)

Bevallási határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

Cafeteriajuttatas Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában szeretném kérni szíves állásfoglalását. Egyik cégünk a munkavállalói számára kávét, tejet, cukrot stb. biztosít a napi munkavégzés során. Miután a szolgáltató számlája rendszeresen későn érkezik – például az augusztusi teljesítést tartalmazó számla októberben érkezik –, helyesen járunk-e el, ha nem készítünk önrevíziót a járulék bevallásakor, azonban az éves könyvelés során a 12 havi költséget, bevallást szerepeltetjük a beszámolóban. Jellemzően a számlák összegei jelentősen nem térnek el, de így nem teljesítjük a jogszabályt, mely szerint a tárgyhót követő 12-ei bevallásban kell szerepeltetni a járulék összegét. Amennyiben elfogadott ez a gyakorlat, akkor mire hivatkozhatunk, hogy így történik a bevallás? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Varró Mária

Nyugdíjjárulék II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdés-választ megköszönve szeretnék tovább kérdezni: KÉRDÉS_VÁLASZ: https://adozona.hu/kerdesek/2019_10_14_Nyugdijjarulek_nlm Kérdésem a következő lenne: A könyvelőváltás 2007. februárban volt. De a januári hónapot is "átdolgozta", tehát látnia kellett, hogy a bérleti díjból is volt nyugdíjjárulék elszámolva, amelyet folytatni kellett volna szerintem, akkor is, ha nem kötelező. A kérdésem az lenne, mit tehetünk, milyen módon orvosolhatnánk az anyagilag ért veszteségünket? 12 évről van szó. Van a könyvelőnknek biztosítása.

Adózási határidők 2019. október 21-27. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Végelszámolási időszak alatti társaságiadó-bevallás Kérdés

Tisztelt Adószakértő! A végelszámolási időszak több mint 12 hónapja tart. Társaságiadó-bevallást nyújtanék be, de nem találok rá külön nyomtatványt, vagy jelölhetőséget a 71-es vagy a 29-es nyomtatványon. Milyen nyomtatvány alkalmas arra, hogy bevalljam a társasági adót a végelszámolási időszak alatt? Az időszakra a beszámolót már közzétettük. Köszönöm válaszát!

Bevallási határidő Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiskereskedelmi különadó 2020.

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Családi gazdaság alkalmazottja

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close