1881 találat a(z) belföld-rss cimkére

Támogatási szabályokon módosított a kormány éjjel Cikk

A Magyar Közlöny június 30-ai, 2022. évi 106. számában több, támogatási szabály módosításáról szóló rendelet jelent meg.

Kapcsolódjon ki az Adózónával! – Lara Fabian koncertjegyeket és strandszőnyeget nyerhet, ha most rendel Cikk

Amiért önnek is érdemes előfizetnie: • Kitűnő ár-érték arány! • Hiteles szakmai támogatás! • Max és Prémium csomagokban már a 2023-as HVG Adó- és Tb-különszámok! • Megrendelésével most részt vesz a sorsoláson, amelyen Lara Fabian koncertjegyeket és strandszőnyeget nyerhet.

Több mint hétmillió forint értékű ruhahamisítványt találtak az autópályán a pénzügyőrök Cikk

Több mint hétmillió forint értékű hamisított ruhát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy román autóban az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán – tájékoztatta a hatóság csütörtökön közleményben az MTI-t.

BKK: drágul a napijegy és a bliccelés Cikk

A BKK szeptembertől módosítja a jellemzően turisták által használt napijegyek árát és növeli a pótdíjak összegét. A társaság egy kedvezményrendszert is bevezet: aki a pótdíjazását követően, a pótdíjazása napjától érvényes havi bérletet vásárol, annak elengedik a helyszíni pótdíjtartozása felét, olvasható a társaság honlapján.

Tűzgyújtási tilalom Pest és Veszprém megyében is Cikk

A tartós kánikula okozta szárazság és az ebből adódó, fokozott tűzkockázat miatt 2022. június 30-ától Pest és Veszprém megyében is életbe lép a fokozottan tűzveszélyes időszak, olvasható a Nébih honlapján. A tűzgyújtási tilalom érvényben marad Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

Folyamatosan érkeznek Ukrajnából a menekültek, Magyarországon eddig 26 ezer menedékeskénti elismerési kérelmet regisztráltak Cikk

Az ukrán-magyar határszakaszon 6106 ember lépett be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4989-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-vel.

Hajózni muszáj! Megsemmisítette az Ab a hajózási képesítéshez szükséges egyik követelményt Cikk

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy a hajózási képesítésekről szóló 15/2001. KöVim rendelet 2021. szeptember 28-ától hatályos 9/C § c) pontjának „és a bizonyítványt kiállító államban lakóhellyel rendelkezik” szövegrésze alaptörvény-ellenes, ezért azt megsemmisítette. A testület megsemmisítette a rendelet korábban hatályos (teljesen megegyező) szövegét is.

Több mint 1600 fiatal és álláskereső vállalkozóvá válását támogatták a Dél-Alföldön Cikk

1635 vállalkozást alapítottak fiatalok és álláskeresők a Dél-Alföldön a hazai és uniós támogatással megvalósult Gondolkozzunk Okosan! projektnek köszönhetően – tájékoztatta a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület az MTI-t.

Ipari termelői árak: 32,3 százalékos emelkedés egy év alatt Cikk

2022 májusában az ipari termelői árak átlagosan 32,3 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz viszonyítva – közölte honlapján a KSH. A belföldi értékesítés árai 43,3, az exportértékesítésé 26,7 százalékkal magasabbak voltak.

Karbantartás lesz a 4-es és a 6-os villamos vonalán a következő két hétvégén Cikk

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán az MTI-vel.

MNB-figyelmeztetés a hiteltörlesztési moratóriumban maradóknak Cikk

A Magyar Nemzeti Bank azt javasolja az ügyfeleknek, hogy csak nehéz helyzetben, tartalékok híján lévők maradjanak a törlesztési moratóriumban, mert az több százezer forintos többletköltséget jelenthet a lakáshiteleseknek.

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a budapesti parkolás átalakítását Cikk

Szeptember ötödikétől 27 helyett csupán négy fizetős parkolási zóna lesz Budapesten – döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés, írja a hvg.hu.

A 2023-ra várható adózási változások irányvonalai Cikk

Magyarország kormánya benyújtotta az Országgyűlés elé a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatát, amelyben 4,1 százalékos gazdasági növekedés, 3,5 százalékos hiánycél, a jövő év végéig 73,8 százalékig csökkenő államadóssági ráta és 5,2 százalékos infláció szerepel. Természetesen a javaslat az elfogadásig még több ponton is módosulhat, ám az irányvonalakkal már most érdemes mindenkinek tisztában lenni, hogy a felkészülést időben el lehessen kezdeni. A BDO hazai szakértői megvizsgálták a javaslat adózást érintő változásait, melyeket Orbók Ilona, a BDO Magyarország adótanácsadási üzletágának ügyvezetője foglalt össze pontokba szedve – írja a BDO sajtóközleménye.

Nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen Cikk

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen; a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.

7,75 százalék a jegybanki alapkamat Cikk

A június 28-ai, 2022. évi 105. számú Magyar Közlönyben megjelent a jegybanki alapkamat mértékéről szóló 24/2022. MNB rendelet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipaalap, székhelyáthelyezés

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Dohánytermékek értékesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Elhatárolt veszteség

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs