4814 találat a(z) belföld-rss cimkére

Sok minden drágul márciustól Cikk

Drágul a telefonálás és a bankolás, több bírság összege is nő, a boltok polcaira pedig kikerülnek a zsugortájékoztatók péntektől – írja a hvg.hu.

Több mint 1 millió forintos eredményrészesedési kifizetést kapnak a kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozói áprilisban Cikk

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetése a lezárt 2023-as év eredményei alapján úgy döntött, hogy bruttó 1 090 000 forintos eredményrészesedési kifizetést biztosít a kecskeméti Mercedes-Benz gyár aktív dolgozói számára. Ezt az egyszeri összeget a márciusi bérrel együtt, április elején fizetik ki.

Adóhatósági igazolások – új információs füzetet adott ki a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kérelemre adóhatósági igazolást állít ki.

Tartós ápolást végzők időskori támogatása, nyugdíj-kiegészítése – példákkal Cikk

A társadalombiztosítási rendszer keretén belül megállapítható öregségi nyugdíj összegét két tényező határozza meg: az elismert szolgálati idő tartama években, és az öregségi nyugdíj meghatározásának alapját képező átlagkereset, azaz a nyugdíjalap. A gyermeküket ápoló hozzátartozók keresőtevékenységet nem (vagy csak erősen korlátozott mértékben) tudnak végezni, ezért a számukra megállapítható nyugellátás mértéke is várhatóan jóval alacsonyabb lesz, mint azoké a szülőké, akik életpályájuk során folyamatosan keresni tudnak.

Karbantartás miatt nem lesz elérhető a Telekom alkalmazása Cikk

A Magyar Telekom informatikai rendszereinek ütemezett karbantartása miatt 2024. március 14-én 18 órától várhatóan 2024. március 16-án 8 óráig a Telekom alkalmazás, a Telekom fiók, a telekom.hu és az Üzleti önkiszolgáló portál nem lesz elérhető, valamint március 14-én csütörtökön a cég üzletei is a szokottnál hamarabb, 18 órakor bezárnak – közölte a szolgáltató szerdán.

Megint szünetelni fog az internetes bankkártyás (VPOS) fizetés a NAV-nál Cikk

Az OTP SimplePay háttérrendszerének karbantartása miatt 2024. február 29-én, csütörtökön 23 óra 15 perc és 2024. március 1-jén 0 óra 30 perc között szünetel az internetes bankkártyás (VPOS) fizetés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) – írja honlapján a hivatal.

Közeledik az egyszerűsített foglalkoztatás egyik fő szezonja – mutatjuk, mire figyeljen a munkáltató Cikk

A NAV – az egyszerűsített foglalkoztatás egyik fő szezonja előtt – útmutatóval segíti az egyszerűsített foglalkoztatás szabályainak az értelmezését. Cikkünkben az útmutató lényeges elemeit mutatjuk be.

Lezárják az Árpád híd egy szakaszát péntek éjszaka Cikk

Az Árpád híd dilatációs szerkezetét cserélik, ezért a Pest felé vezető oldal egy szakaszát lezárják pénteken 22 órától szombat 5 óráig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Új webshoprendelet: fel kell tüntetni a kiszállítók közt a Magyar Postát is Cikk

Nagyobb forgalomra számít a Magyar Posta azt követően, hogy március 28-tól minden internetes kereskedőnek fel kell tüntetnie a céget a lehetséges kiszállítók közt – mondta a Magyar Posta Zrt. marketingkommunikációs főigazgatója az M1 szerda reggeli műsorában.

Nagyszülői gyes: alternatíva a nyugdíjjogosultságig? Cikk

Amikor a nyugdíjjogosultsághoz (tehát a nyugdíjkorhatár betöltéséhez vagy a nők kedvezményes nyugellátásához szükséges 40 év jogosultsági idő eléréséhez) viszonylag rövid idő hiányzik, akkor a munkanélkülivé váló személy vagy csődhelyzetbe kerülő vállalkozó számos megoldást sorra vesz: a nyugdíj előtti munkanélküli segélytől, az ápolási díjon át, egészen a nagyszülői gyesig; cikkünkben utóbbi lehetőséget vizsgáljuk meg tüzetesebben.

Adómentes juttatás óvodai, bölcsődei ellátás számla megnevezése Kérdés

Ismét csökkentette az alapkamatot az MNB, most nagyobbat vágott Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9 százalékra csökkentette az alapkamatot mai kamatdöntő ülésén. A testület a kamatfolyosó két szélét is ugyanilyen mértékben csökkentette.

Megváltozott munkaképességű személyek: mutatjuk, kinek, hogyan jár rendszeres pénzbeli ellátás Cikk

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló törvény határozza meg, hogy az érintett személyek milyen – a komplex vizsgálat megállapításán túli – feltételek mellett jogosultak ellátásra. Cikkünkben részletezzük, kinek, mire kell odafigyelnie, hogy ellátásban részesülhessen, mely egyéb ellátások adhatók, illetve nem adhatók párhuzamosan.

Ingatlanértékesítés jövedelme Kérdés

15 milliárd forintra lehet pályázni munkahelyi képzésekhez, 8 ezer magyar diák juthat ki a világ vezető egyetemeire Erasmus helyett Cikk

A márciusban 70 milliárd forint kerettel induló munkahelyi képzéseket támogató GINOP plusz program újabb, harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni minden vármegyéből és a fővárosból – közölte Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára ma az M1 aktuális csatornán. A keret további része az év második felében nyílik meg, és tartalékolnak jövő évre is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tao – Jogdíjból származó nyereség

Nagy Norbert

adószakértő

Munkaidőkeret, műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3