5 találat a(z) befogadó cimkére

Számviteli törvény szerint melyik évi bevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy tanácsadói iroda, amely 2017.12. hóban az ügyfeleinek a 2018-as évre vonatkozó adózási és egyéb jogszabályi változásokról készített egy összefoglalót, a cégre vonatkozóan (felkészülés a 2018-as évre címmel). Ezenkívül elkészítette a 2018-as évre az üzleti budget-et. A számla ellenértéke a 2017-es évben be is folyt a tanácsadó kft. bankszámlájára. Kérdés: a munka a 2017-es évben teljesült, de a 2018-as évre vonatkozó tartalommal. A tanácsadó iroda részére ez 2017. évi vagy 2018. évi bevétel? A számlát befogadó cég részére ez 2017. évi vagy 2018. évi költség? Válaszát előre is köszönöm.

Ezeket nézi az áfalevonási jog vizsgálatakor a NAV Cikk

Megtörtént-e a számlán feltüntetett gazdasági esemény, valóságosak-e a felek, van-e adószámuk? Számos banánhéjon elcsúszhat az adózó, azaz az adóhatóság megtagadhatja az adólevonási jogot. A NAV erről szóló útmutatóját ismertetjük.

Elektronikus számlázás befogadói oldalról Kérdés

A c. cikkel kapcsolatban érdeklődnék, hogy befogadói oldalról milyen követelményeknek kell eleget tenni elektronikus számlázás esetén? Szervezetünk jelenleg iktatószámmal látja el az elektronikusan megkapott bizonylatokat (ez a fajl elnevezésében jelenik meg, tehát nem irjuk bele a pdf dokumentumba), eltároljuk azokat az emaileket is, amelyben megküldtek az adott pdf dokumentumot, és egy excelben rögzitjük az iktatószámot és a szállító fő adatait. Ugyanakkor időbélyegzővel nem látjuk el a dokumentumokat. Ez az eljárás helyes-e?

Mindig jól tölti ki a számlát? Kötelező és szabadon választott adatok Cikk

Adó- és számlaügyekben pallérozott emberekkel is előfordul, hogy hibáznak a számla kitöltésénél. Összefoglaltuk, hogy milyen adatokat kell tartalmaznia ennek a bizonylatnak.

Elektronikus számlát fogad be? Ezekre kell figyelnie! Cikk

Az adóellenőrzéseknél gyakori, hogy a hatóság a számla formai hibájára hivatkozva elutasítja a számlában áthárított adó levonását. Cikksorozatunkban ezúttal azt mutatjuk be, mire kell ügyelnie az elektronikus számla befogadójának.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó fizetése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanfelújítás áfa-visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

EU-s magánszemélytől gépkocsivásárlás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close