124 találat a(z) befektetés cimkére

Magyarország lett Kína első számú európai befektetési célpontja Cikk

Jelenleg hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon, amelyek nyomán mintegy 25 ezer új munkahely jön létre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben.

Eredményből befektetés Kérdés

Befektetési hozamok adózása Kérdés

Euróban vagy forintban érdemes most megtakarítani? Cikk

Évek óta trendszerűen gyengül a forint, ami sokak kedvét meghozta ahhoz, hogy legalább részben tartsanak a portfóliójukban eurós befektetéseket is. De vajon megéri ez a stratégia hosszú távon? – a kérdést a Bankmonitor.hu elemzői járták körbe.

Rövid távon megelőzték a bankbetétek az állampapírokat Cikk

Sokáig úgy tűnt, az állampapírok legyőzhetetlenekké váltak a kockázatmentes befektetések piacán, mert nincs, ami megelőzze őket. Ehhez képest a csökkenő infláció alaposan átrendezte a viszonyokat. A befektetők számára a már legyőzöttnek hitt bankbetétek újra alternatívává váltak – vélik a BiztosDöntés.hu szakértői.

K&H: több mint 50 százalékos gyarapodás a befektetéseknél Cikk

Jelentősen, több mint 50 százalékkal, 737 milliárd forintra nőtt a K&H privátbanki ügyfeleinek a befektetési alapokban lévő vagyona 2023 és 2024 januárja között – közölte a pénzintézet.

Ingatlanpiac: a félreértett fordulat Cikk

Csökkentek a hitelkamatok, újra emelkednek a reálbérek, idén lesz magyar GDP növekedés, a CSOK Plusz elindult, a lakossági állampapír kamat feleződött. Mi következhetne ebből, ha nem az, hogy újra beindul az ingatlanpiac? – a kérdést összefoglalójában a Bankmonitor.hu járja körbe.

Külföldön tartott befektetések – teendők a bevallás kitöltése előtt Cikk

Az adóbevallásról a formanyomtatvány és a hozzá készült kitöltési útmutató már elérhető az adóhatóság honlapján. Ugyan a bevallási tervezetről az értesítés még nem érkezett meg a tárhelyünkre és a bevallás beadásának határideje is távolinak tűnik, mégis érdemes elkezdeni a bizonylatok összegyűjtését és az adatok értelmezését, annak érdekében, hogy ne az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy a bevallás kitöltése nem lehetséges.

Vége a befektetési aranykornak, az új idők új befektetői készségeket, aktív portfóliókezelés követelnek Cikk

Évi tízmilliárdokat bukik a lakosság azzal, hogy hagyja parlagon heverni a pénzét befektetés helyett – nem mindegy azonban, hogy mibe rakjuk a pénzünket. Karagich István a Blochamps Capital tulajdonos ügyvezetője a Forbes Money Masters Workshop sorozat első előadójaként átfogó áttekintést nyújtott a pénzpiacok és a vagyonosok világáról, és arra a kérdésre is választ adott, az állampapírokon túl milyen befektetések közül választhatunk még pénzünk gyarapítása érdekében. A pénzügyi workshop sorozatban Karagich István mellett előadók lesznek az ingatlanok, a részvények, a devizapiac és a kriptovilág szakértői Balla Ákos, Miró József, Szőcs Gábor, Gede Balázs és Szabó Dávid.

Megvan, mennyit kamatoznak az inflációkövető állampapírok Cikk

A Prémium Magyar Állampapír 2023-ban az egyik legkedveltebb lakossági befektetéssé vált, novemberben csaknem 7000 milliárd forintnyi állományt tartottak az inflációkövető kötvényekben a megtakarítók. A decemberi inflációs adat ismeretében már tudjuk, hogy 17,6 százalék lett a tavalyi átlagos infláció – ez lesz tehát a papírok új kamatbázisa. A Bankmonitor ez alapján összegyűjtötte, mennyi lesz a meglévő PMÁP-sorozatok kamata a 2024-ben kezdődő új kamatperiódusukban.

Egyszeri lehetőség a befektetések eladásán elért nyereség adómentességére Cikk

A 2023 novemberében elfogadott adócsomag egy átmeneti „amnesztiát" vezetett be a társasági adó hatálya alá eső cégek számára a tulajdonukban álló részesedésekkel kapcsolatban – írja sajtóközleményében a Deloitte.

Alkohol vásárlása befektetési céllal Kérdés

Többségi részesedést szerez az MBH Bank a Fundamentában Cikk

Az MBH Bank Nyrt. részvényadásvételi szerződést írt alá a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására a német Bausparkasse Schwäbisch Hall AG-vel, az osztrák Bausparkasse Wüstenrot AG-vel és a német Wüstenrot & Württembergische AG-vel – tájékoztatta az MTI-t a pénzintézet pénteken.

Drágakő mint befektetés Kérdés

Gyengülhet a forint – érdemes devizabefektetésekben gondolkodni Cikk

A következő időszakban ismét visszatérhet a fokozatos gyengülő trend a forint piacán, ezért egyre inkább érdemes a devizabefektetések irányába nyitni a megtakarítóknak – közölte a K&H, befektetési szakembereinek előrejelzése alapján. Emellett a mostani kilátások szerint a hosszú lejáratú kötvényeket is érdemes számításba venni, ahogyan a fenntarthatósági előnyök miatt a felelős befektetéseket is – olvasható a K&H sajtóközleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíjkifizetés

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Jár-e végkielégítés?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Orvosi igazolás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink